Nå et niveau højere

Hold dig opdateret

Få info om efteruddannelse, forskning og invitationer til faglige arrangementer direkte i din indbakke.


Sunset Panorama

Ledelse af virksomhedsarkitektur

Fagpakken Ledelse af Enterprise Architecture giver dig et teoretisk og praktisk grundlag for effektivt at kunne lede, styre og udnytte enterprise architecture-konceptet i din virksomhed. 

Virksomhedsarkitektur er et af ledelsens mest avancerede strategiske værktøjer til at imødekomme de komplekse og ukendte konkurrencemæssige globale udfordringer. En stærk virksomhedsarkitektur giver grundlag for, at din virksomhed kan udnytte sine eksisterende it-systemer optimalt og sikkert og samtidig køre virksomheden i stilling til at udføre fremtidige forretningsprocesser på højeste konkurrencemæssige niveau. Dette er en yderst kompleks opgave, som virksomhedens ledelse bør tage meget seriøst. 
 
En moderne udnyttelse af enterprise architecture kræver en specifik viden, for at en virksomhed kan identificere, designe, lede og styre sine kerneprocesser, sit udbud og anvendelse af services. Målet er at skabe et grundlag for både lokal effektivitet og global fleksibilitet. 

Fakta


Studiestart: Efterår 2025
Sted: Aarhus
ECTS: 15
Pris: 24.000,-

Er du blevet nysgerrig?


Ledelse af Enterprise Architecture

   
Få et teoretisk og praktisk grundlag til effektivt at kunne lede, styre og udnytte enterprise architecture-konceptet i din virksomhed.
 

En stærk virksomhedsarkitektur giver grundlag for, at din virksomhed kan udnytte sine eksisterende it-systemer optimalt og sikkert og samtidig køre virksomheden i stilling til at udføre fremtidige forretningsprocesser på højeste konkurrencemæssige niveau. 
 
En moderne udnyttelse af enterprise architecture kræver en specifik viden, for at en virksomhed kan identificere, designe, lede og styre sine kerneprocesser, sit udbud og anvendelse af services. Målet er at skabe et grundlag for både lokal effektivitet og global fleksibilitet. 


Fakta

Studiestart: Efterår 2025

Sted: Aarhus

ECTS: 15

Pris: 24.000 kroner
 


Hvem er målgruppen?


Fagpakken Ledelse af enterprise architecture henvender sig til dig, der har ansvar for implementering, drift eller udvikling af virksomhedens it-systemer og som ønsker at blive klogere på, hvordan virksomheden kan optimere brugen af teknologi, processer og ressourcer for at opnå sine forretningsmål. Dette kan f.eks. være enterprise arktitekter, product owners, ledere, konsulenter m.fl.

Fagpakken er relevant for både private og offentlige virksomheder og organisationer samt relevant for både store virksomheder og virksomheder fra SME-segmentet.

 


Hvem er målgruppen?


Fagpakken er for dig, der har ansvar for implementering, drift eller udvikling af virksomhedens it-systemer og ønsker at blive klogere på, hvordan virksomheden kan optimere brugen af teknologi, processer og ressourcer. Det kan f.eks. være enterprise arktitekter, product owners, ledere eller konsulenter.Tidsforbrug 

Fagpakken begynder med en kickoff-dag på fem timer. Derefter vil du deltage i fire undervisningsdage, der ligger fredag og lørdag, hvor du skal bruge ca. 17 timer per weekend. Midtvejsseminaret på fire timer ligger i forbindelse med det tredje seminar.  

Udover dette vil der være selvstudie, der inkluderer forberedelse til undervisningsdagene, arbejde med og vejledning af fagpakkeprojektet samt arbejde med fagpakkens to eksamensopgaver.  


Undervisningen på fagpakkenUndervisningen foregår dels som weekendseminarer og hjemmearbejde, og der kan være online undervisning. Weekendseminarer varer fra fredag morgen til lørdag middag og afholdes på Aarhus BSS.

Fagpakken er en kombination af forelæsninger, casestudier, selvstudie, og du vil arbejde med egen virksomhed – under vejledning.

Det primære sprog er dansk, dog vil størstedelen af litteraturen være på engelsk, og der kan forekomme oplæg fra engelske forelæsere.

Du vælger selv, om du vil skrive din eksamensopgave og fagpakkeprojektet på dansk eller engelsk.

Undervisningen er en kombination af weekendseminarer på Aarhus BSS fra fredag morgen til lørdag middag, hjemmearbejde, og muligvis online sessioner, og foregår primært på dansk, men der kan være litteratur og oplæg på engelsk.

Indholdet spænder over forelæsninger, casestudier, selvstudie, og arbejde med egen virksomhed under vejledning. Du kan vælge at skrive din eksamensopgave og projekt på enten dansk eller engelsk.Fokus på fagpakken

Effektiv anvendelse af virksomhedsarkitektur kræver teknologisk opgradering, kompetencefornyelse hos medarbejdere og ændring af beslutningsstruktur og kultur. 

Fagpakken fokuserer på emner som enterprise architecture, serviceorienteret arkitektur, kerneforretningsprocesser, driftsarkitektur og implementering af virksomhedsarkitektur. Det er med til, at du udvikler færdigheder til strategisk brug af virksomhedsarkitektur, design og implementering af forretningsprocesser samt håndtering af teknologiske forandringer. 

Du får kompetencer til at forstå arkitekturkoncepter, du får evner til at tackle kompleksiteten i serviceorganisering, og du kan formulere løsninger baseret på teoretiske modeller. 

Læs mere om fagpakken i vores kursuskatalog

Fokus i fagpakken

Fagpakken fokuserer på emner som:

  • enterprise architecture
  • serviceorienteret arkitektur
  • kerneforretningsprocesser
  • driftsarkitektur
  • implementering af virksomhedsarkitektur

Du udvikler færdigheder til at anvende virksomhedsarkitektur, design og implementere forretningsprocesser samt håndtere teknologiske forandringer. Du forstå arkitekturkoncepter, du får evner til at tackle kompleksiteten i serviceorganisering, og kan formulere løsninger baseret på teoretiske modeller. 
Et stort plus ved Master i it er jo, at det ikke blot er et certificeringskursus, du tager, men et reelt deltidsfag på kandidatniveau, hvor du har tid til at komme grundigt ned i stoffet. På mit hold var vi en bred gruppe af studerende, som fik et både fagligt og socialt godt sammenhold, til trods for at vi ikke var sammen mere end cirka 8 undervisningsdage i alt.”

Jesper Gabs Jensen, Evida, Forretningspartner

Hør Jesper fortælle mere om fagpakken Enterprice architechure


Tidsforbrug 

Fagpakken begynder med en kickoff-dag på fem timer. Derefter vil du deltage i fire undervisningsdage, der ligger fredag og lørdag, hvor du skal bruge ca. 17 timer per weekend. Midtvejsseminaret på fire timer ligger i forbindelse med det tredje seminar.  

Udover dette vil der være selvstudie, der inkluderer forberedelse til undervisningsdagene, arbejde med og vejledning af fagpakkeprojektet samt arbejde med fagpakkens to eksamensopgaver.  De tre enkeltfag i fagpakken