Bliv ph.d. i 
statskundskab

Ph.d.-programmet i statskundskab er en del af Aarhus BSS - den største universitære enhed inden for business og samfundsvidenskab i Danmark. Aarhus BSS har 250 ph.d.-studerende, hvoraf ca. 60 nye studerende indskrives hvert år. Udover statskundskab er der 6 andre ph.d.-programmer at vælge mellem.

Om Institut for Statskundskab

Ph.d.-programmet i statskundskab er placeret på Campus Aarhus og hører til på et af de største statskundskabsinstitutter i Europa med omkring 100 videnskabelige medarbejdere og 50 ph.d.-studerende. Instituttets er et internationalt anerkendt institut med en lang række kontakter på andre statskundskabsinstitutter rundt omkring i verden.

Godt forskningsmiljø
Instituttet byder på et livligt og ambitiøst forsknings- og undervisningsmiljø. Ph.d.-studerende fra instituttet har flere gange vundet internationale priser for deres afhandlinger. Nylige eksempler inkluderer: 

Kristina Bakkær Simonsen: Maria Ioannis Baganha Dissertation Award, IMISCOE, 2019
Roman Senninger:  EUSA Best Dissertation Award, 2019
Martin Bisgaard: APSA, section on political psychology, best dissertation award 2017

Har du en original idé?
Originaliteten og gennemførbarheden af projektbeskrivelsen spiller en central rolle i udvælgelsen af, hvilke studerende som optages på uddannelsen.  

Forskningsområder

  • Komparativ politik
  • Internationale relationer
  • Forvaltning og ledelse
  • Offentlig politik
  • Politisk sociologi
  • Politisk teori
  • Politisk adfærd

Instituttet ønsker alle projekter inden for statskundskaben velkommen, uafhængig af om de knytter sig til tidligere forskning ved instituttet eller ej.


Hvorfor vælge ph.d.-uddannelsen i Aarhus?

”Mulighederne her er fantastiske. Du har mulighed for at tage på internationale konferencer, deltage på de bedste kurser og tilbringe et semester i udlandet – alt sammen finansieret af instituttet. Det gør dette til et unikt ph.d.-program.

Ved instituttet har vi rig mulighed for at få feedback på vores ph.d.-projekter fra de kloge mennesker her – både fra de andre ph.d.-studerende og fra seniorerne. Socialt har vi det også rigtig sjovt sammen. Der er tit arrangementer i ph.d.-gruppen, hvor også postdocs og professorer deltager. Alt i alt er der perfekt work life-balance.”

Ph.d.-studerende Danielle May, Australien

”De ph.d.-studerende i Aarhus får tæt opfølgning fra to vejledere, som jævnlig giver feedback på en god og produktiv måde. Forskningsniveauet her er meget højt – både blandt de ph.d.-studerende og blandt seniorerne. Alt i alt er forskningsmiljøet her meget givende for os ph.d.-studerende.”

Ph.d.-studerende Tobias Risse, Tyskland

“Den største forskel fra andre steder er den finansiering, som vi får her, f.eks. til deltagelse i konferencer i udlandet og til at udføre forskning. Det gør det muligt for os ph.d.-studerende at interagere med de bedste forskere inden for vores forskningsområde eller at udføre en survey-undersøgelse, hvilket ikke ville være muligt ved andre universiteter.

En anden ting, jeg vil fremhæve, er de flotte tomands-kontorer, vi har her.”

Ph.d.-studerende Lisa Hirsch, Østrig


Kontakt os med dine spørgsmål

Ph.d.-programudvalgskoordinator

Generelle spørgsmål til ph.d.-uddannelsen