Bliv ph.d. i 
statskundskab

Ph.d.-programmet i statskundskab er en del af Aarhus BSS – den største universitære enhed inden for business og samfundsvidenskab i Danmark. Aarhus BSS har 250 ph.d.-studerende, hvoraf ca. 60 nye studerende indskrives hvert år. Udover statskundskab er der 6 andre ph.d.-programmer at vælge mellem.

Om Institut for Statskundskab

Ph.d.-programmet i statskundskab er placeret på Campus Aarhus og hører til på et af de største statskundskabsinstitutter i Europa med omkring 100 videnskabelige medarbejdere og 50 ph.d.-studerende. Instituttets er et internationalt anerkendt institut med en lang række kontakter på andre statskundskabsinstitutter rundt omkring i verden.

Godt forskningsmiljø
Instituttet byder på et livligt og ambitiøst forsknings- og undervisningsmiljø. Ph.d.-studerende fra instituttet har flere gange vundet internationale priser for deres afhandlinger. Nylige eksempler inkluderer: 

Kristina Bakkær Simonsen: Maria Ioannis Baganha Dissertation Award, IMISCOE, 2019
Roman Senninger:  EUSA Best Dissertation Award, 2019
Martin Bisgaard: APSA, section on political psychology, best dissertation award 2017

Har du en original idé?
Originaliteten og gennemførbarheden af projektbeskrivelsen spiller en central rolle i udvælgelsen af, hvilke studerende som optages på uddannelsen.  

Forskningsområder

  • Komparativ politik
  • Internationale relationer
  • Forvaltning og ledelse
  • Offentlig politik
  • Politisk sociologi
  • Politisk teori
  • Politisk adfærd

Instituttet ønsker alle projekter inden for statskundskaben velkommen, uafhængig af om de knytter sig til tidligere forskning ved instituttet eller ej.


Hvorfor vælge ph.d.-uddannelsen i Aarhus?

"Som ph.d.-studerende i Aarhus oplever jeg stor frihed i at forme og udføre min forskning. Mit indtryk er, at vejlederne her – det gælder også min egen – både er støttende, gode til at sparre og generelt er meget engagerede i de ph.d.-studerendes læring og trivsel. Desuden er vi mange ph.d.-studerende på instituttet, og vores ph.d.-gruppe giver os et rum til faglige diskussioner og – måske endnu vigtigere – et rum til uformelle samtaler samt nogen at dele frokoster, kaffe og sociale arrangementer med."

Ph.d.-studerende Ane Edslev Jacobsen, Danmark

"Der er mange ting, der gør Aarhus til et godt sted at tage en ph.d. i statskundskab: tæt og hyppig vejledning fra to vejledere, muligheder for at få feedback både fra de andre ph.d.-studerende og fra forskerne her. Desuden får man et fuldt finansieret semester i udlandet og mulighed for at gennemføre undersøgelser og eksperimenter. Man deler kontor med en anden ph.d.-studerende, og der er sociale aktiviteter arrangeret af ph.d.-gruppen."

Ph.d.-studerende Edoardo Alberto Viganò, Italien

"Den erfaring, man får som ph.d.-studerende på Institut for Statskundskab i Aarhus, er uden sammenligning. Du har mulighed for at udføre din egen forskning samt lære, hvordan du bliver en selvstændig forsker. Gennem hele processen bliver du tæt vejledt og stærkt støttet af dine kollegaer. Udover det fremragende faglige niveau er instituttet også usædvanligt socialt. Det følger mange sociale aktiviteter med at være en del af en stor ph.d.-gruppe – både i og uden for universitetet. Dette er en fantastisk måde at opbygge gode relationer med kolleger på og giver mulighed for at få nye venner. Aarhus er derfor et godt sted at vokse både fagligt og personligt, og jeg vil til enhver tid vælge at tage en ph.d. på instituttet igen."

Ph.d.-studerende Lea Pradella, Tyskland


Kontakt os med dine spørgsmål

Ph.d.-programudvalgskoordinator

Ph.d.-sekretær

Generelle spørgsmål til ph.d.-uddannelsen