Et niveau højere

Hvilke nyheder, forskningsresultater, invitationer og information om kompetenceudvikling vil du have leveret i din mailboks?

Indhold og opbygning

Master i rusmidler giver dig rig mulighed for at inddrage egne erfaringer og fordybe dig i de områder, som er særligt relevante for dig og din arbejdsplads.

1. semester starter med et introduktionsforløb til masteren og dens tematikker. Introduktionsforløbene er tidligere blevet afholdt i eksempelvis London, Aarhus og Alicante. Tematikkerne uddybes gennem et efterfølgende teoriforløb med hovedvægt på samfundsvidenskabelige teorier vedrørende rusmiddelbrug og afhængighed. 

2. semester giver en grundlæggende indsigt i de kvalitative og kvantitative videnskabelige forskningsmetoder, som ligger til grund for forskning og evalueringer på området. Herudover giver faget Evidensbaserede praksis dig mulighed for at fordybe dig i et af rusmiddelområdets mest aktuelle temaer.

3. semester har fokus på analyse og diskussion af indsatsområderne: behandling, forebyggelse, skadesreduktion og kontrol. Derudover er der mulighed for at vælge mellem de to valgfag Brugerperspektiver eller Dobbeltdiagnosticerede borgere.

4. semester består af det afsluttende masterprojekt, hvor du arbejder med din egen case, som belyses ud fra udvalgte teorier og perspektiver fra masteruddannelsen.