Seneste nyt

26.05.2020 | Erhverv og Strategi

Ligestilling i Danmark er en myte

Danske virksomheders ligestillingsarbejde er gennemsyret af så mange tvetydigheder og selvmodsigelser, at der reelt ikke sker ret meget. Kun hvis kunderne kræver det, kommer der skub i arbejdet. Det viser et nyt etnografisk feltarbejde fra Aarhus BSS på Aarhus Universitet.

14.05.2020 | Samfund og psykologi

Lykke smitter immigranter

Uanset om immigranter kommer fra Frankrig, Bangladesh eller Litauen, vænner de sig til lykkeniveauet i deres nye land. Men hvor meget lykke, de absorberer, afhænger af, hvor de kommer fra, og hvor de søger til. Og det er vigtig viden, når de nye medborgere skal integreres, påpeger lykkeforsker fra Aarhus BSS.

30.04.2020 | Samfund og psykologi

Personer med mentale lidelser har større risiko for at udvikle fysiske sygdomme

Kvinder med angstlidelser har 50 procent større sandsynlighed for at udvikle hjertesygdomme eller slagtilfælde. Det viser et nyt landsdækkende studie fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet, hvor forskere har kortlagt forholdet mellem mentale lidelser og en række alvorlige fysiske sygdomme.
Vidste du at...

Unge lader sig påvirke af, hvad de tror kammeraterne mener om erhvervsuddannelser. Unge, som bliver primet med kammeraternes præferencer, synes 35 pct. bedre eller dårligere om erhvervsuddannelserne, afhængig af hvad de tror, kammeraterne synes.