Seneste nyt

15.09.2020 | Samfund og psykologi

Power posing gør dig næppe til Super Woman

En ny meta-analyse fra Psykologisk Institut på Aarhus BSS afslører vigtige mangler i hidtidige forsøg på at påvise, at man gennem to minutters power posing kan manipulere sig selv til at blive mere selvsikker, og at det kan gøre dig bedre til jobsamtalen.

31.08.2020 | Samfund og politik

Når algoritmer diskriminerer

Det selvsamme juridiske system i USA, som forbyder diskrimination, diskriminerer i stor stil, når man anvender algoritmer i forbindelse med udmåling af straf. Også i Danmark er der eksempler på statistisk diskrimination, påpeger professor Kasper Lippert-Rasmussen, som står i spidsen for et nyt grundforskningscenter på Aarhus BSS ved Aarhus…

31.08.2020 | Samfund og psykologi

Studerende forsvarer brug af ”study drugs”

En del studerende føler, det er nødvendigt at bruge medicin eller illegale rusmidler for at leve op til de krav, de møder på studiet. De fleste ser sig dog ikke som misbrugere af den grund og legitimerer i stedet brugen af såkaldte ”study drugs”, viser ny forskning fra Center for Rusmiddelforskning på Aarhus BSS ved Aarhus Universitet.
Vidste du at...

Uanset om immigranter kommer fra Frankrig, Bangladesh eller Litauen, vænner de sig til lykkeniveauet i deres nye land. Men hvor meget lykke, de absorberer, afhænger af, hvor de kommer fra, og hvor de søger til. Det er vigtig viden, når de nye medborgere skal integreres, påpeger lykkeforsker fra Aarhus BSS.