Seneste nyt

01.07.2021 | Erhverv og økonomi , Podcast, Erhverv og økonomi

Har du personlighed til at blive CEO?

Topchefer er ikke helt som dig og mig. Forskningen viser, at topchefer har nogle særlige personlighedstræk. Det fortæller lektor Tom Aabo i denne podcast, hvor han også kommer med råd til, hvordan ledere kan arbejde med deres svage sider. Eller hvordan folk med lederdrømme kan udvikle deres personlighed.

10.06.2021 | Samfund og politik

Sådan bliver du et politisk ikon: Greta Thunberg-metoden

Mod alle odds er det lykkedes for miljøforkæmperen Greta Thunberg at blive et politisk ikon. Professor i statskundskab Thomas Olesen fra Aarhus BSS har analyseret, hvordan det kunne ske.

31.05.2021 | Samfund og psykologi

Effektiv smertebehandling er meget mere end medicin

Smerte er den hyppigste årsag til, at folk opsøger læge. En ny guide giver en oversigt over, hvilke farmakologiske, psykologiske, kirurgiske og integrative behandlinger, man med fordel kan benytte over for de ca. 20 procent af befolkningen, der lider af kronisk smerte. Som noget nyt er der særligt fokus på, hvor stærk evidensen af behandlingerne…
Vidste du at...

Vores tillid til politikerne daler, når de taler grimt til og om hinanden. På den anden side må politikerne gerne være meget uenige om politik. Det påvirker ikke tilliden til dem. Ny forskning adskiller effekten af uenighed og tilsvining i politik.