Advisory Board

Advisory Board rådgiver dekanen og fakultetsledelsen inden for emner som:

  • Fakultetets strategi
  • Vores rolle i samfundet som en førende business school
  • Vores kandidaters fremtidige beskæftigelsesmuligheder
  • Strategiske modeller for samarbejde med det omgivende samfund - både lokalt og internationalt

Medlemmer af Advisory Board for Aarhus BSS er:

Professor Cecilia M. Bailliet

Professor Cecilia M. Bailliet

Professor, Institut for Offentlig Ret, Universitetet i Oslo, Norge.

Cecilia M. Bailliet er professor ved Institut for Offentlig Ret og leder af kandidatuddannelsen i Public International Law ved Universitetet i Oslo. Hun blev født i Buenos Aires i Argentina. Hun har en kombineret J.D./M.A.-grad fra George Washington University Law School og Elliot School of International Affairs samt en doktorgrad i jura fra Universitetet i Oslo. Hendes primære forskningsområder omfatter transnationale og tværfaglige spørgsmål inden for international ret forbundet med menneskehedens sårbarhed, heriblandt offentlig ret, menneskerettigheder, flygtningelov og terrorbekæmpelse.  

Flemming Lindeløv

Mr. Flemming Lindeløv

Bestyrelsesformand, Illums Bolighus, Prime Office A/S, Professionel bestyrelsesmedlem

Flemming Lindeløv har en kandidatgrad i kemi og ph.d. fra DTU. Lindeløv besidder formandsposten i bestyrelsen i Prime Office A/S, Illums Bolighus, ToneArt A/S,DPA-Systems, Nordic Artist Management A/S og Designmuseum Danmark. Flemmings mere end 30-års erfaring i erhvervslivet har inkluderet poster som adm. direktør og CEO af Carlsberg Group samt adm. direktør i TULIP, COOP og Royal Scandinavia. Han er bestyrelsesmedlem i flere danske og internationale virksomhedsbestyrelser, og han har tidligere taget aktiv del i Aarhus Symposium som executive bestyrelsesmedlem.

Ulrik Federspiel

Ulrik Federspiel

Ambassadør, Vice President for Global Affairs, Haldor Topsøe, Danmark.

Ulrik Federspiel er Vice President for Global Affairs hos den danske energi- og miljøvirksomhed Haldor Topsøe A/S. Ulrik Federspiel har en kandidatgrad i statskundskab fra Aarhus Universitet samt en kandidatgrad i International Relations fra University of Pennsylvania i Philadelphia. I 1991 blev han udnævnt til direktør for Udenrigsministeriet, og i 1993 udnævnte statsministeren ham til departementschef, hvilket indebar en stilling som sekretær for Hendes Majestæt Dronning Margrethe II i Ministerrådet. 

I 1993-97 var han medlem af bestyrelsen ved Københavns Universitet og er i øjeblikket medlem af Københavns Universitets Advisory Board.

I 1997 gjorde Ulrik Federspiel tjeneste som ambassadør i Irland og i 2000 som ambassadør i USA. Han har siden 2001 været Honorary Trustee of the Crown Prince Frederik Fund på Harvard University. I 2005-09 bestred han igen stillingen som direktør for Udenrigsministeriet.

I 2011 blev han udnævnt til æresalumne på School of Business and Social Sciences. Han har desuden også skrevet flere artikler og en bog om EU-integration.  

Professor Harry Garretsen

Professor Harry Garretsen

Harry Garretsen, professor, Faculty of Economics and Business, University of Groningen, Holland

Harry Garretsen er professor og fhv. dekan på Faculty of Economics and Business ved Rijksuniversiteit Groningen i Holland. Han er professor i International Economics and Business og hans primære forskningsområde er geografisk økonomi med indsigt i international, regional og byøkonomi. Garretsen er desuden gæsteprofessor ved University of Cambridge og CESifo Research Fellow ved Münich Universitet. 

Jens Lundsgaard

Jens Lundsgaard

Deputy Director, OECD Directorate for Science Technology and Innovation

Jens Lundsgaard har siden 2022 været Deputy Director i OECD med ansvar for produktivitetsanalyser, digitalisering, forskningspolitik, innovation og teknologiudvikling – ikke mindst i relation til omstillingen til klimaneutralitet. Før dette var han fra 2011 til 2017 direktør i Erhvervs- og Vækstministeriet, og fra 2018 til 2022 bestyrelsesmedlem i European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) og skribent i danske og udenlandske medier.

Jens Lundsgaard er uddannet cand.oecon fra Aarhus Universitet. Han deltager i Advisory Board’et i sin personlige egenskab.

Professor John Kraft

Professor John Kraft

Professor og dekan, Warrington College of Business Administration, University of Florida, USA. 

Professor John Kraft er dekan ved Warrington College of Business Administration, University of Florida. Han fik sin ph.d.-grad i økonomi fra University of Pittsburgh i 1971. Han har igennem sin lange akademiske karriere bestredet stillinger hos flere statslige organer blandt andet Department of Energy, Department of Interior, Price Commission og National Science Foundation. 

Inden han indtog stillingen som dekan ved Warrington College of Business Administration, var John Kraft dekan ved Arizona State University.  

Jens Nordvig

Jens Nordvig

Indehaver. Direktør, Exante data, New York, USA

Jens Nordvig er indehaver og adm. direktør af exante data New York. Hans tidligere ansættelser tæller Nomura Securities i New York, Goldman Sachs London og New York, Bridgewater Associates og Idea Global.

Jens Nordvig er cand.oecon. fra Institut for Økonomi, Aarhus BSS, Aarhus Universitet.

Per Bank

Per Bank

President & CEO, Salling Group

Per Bank har siden 2012 besiddet posten som administrerende direktør i Salling Group. Før dette var han commercial director i den engelske gigant Tesco, og i perioden fra 2004-2009 var han adm. direktør i Coop.

Derudover er han bestyrelsesmedlem og medlem af Repræsentantskabet, Danmarks Nationalbank.

Per Bank er uddannet produktionsingeniør.

Bjarne Corydon

Bjarne Corydon

Bjarne Corydon er direktør og chefredaktør på Børsen A/S. Bjarne Corydon er tidligere finansminister i SR-regeringen under Helle Thorning Schmidt fra 2011-2015, og har besiddet poster som politisk-økonomisk rådgiver og stabschef for Helle Thorning Schmidt. Fra 2016 til 2018 besad Bjarne Corydon stillingen som global director of The McKinsey Center for Government i det globale rådgivningsfirma McKinsey & Co.

Marianne Kirkegaard

Marianne Kirkegaard

Marianne Kirkegaard, president og CEO hos CSM- Bakery Solutions  

Marianne Kirkegaard har siden 2016 stået i spidsen for CSM’s overordnede forretningsudvikling og leder således virksomhedens langsigtede strategiske retning. Marianne kom til CSM i 2011 og blev ansat som President og CEO i 2016 efter flere ledende stillinger i koncernen, herunder som Senior Vice Præsident. Før Marianne blev en del af CSM, tilbragte hun 20 år hos Unilever og Carlsberg, hvor hun blandt andet var General Manager for alle Unilevers aktiviteter i Central-og Østeuropa, og kommerciel direktør for Central-og Østeuropa. Hun har en Executive M.B.A. fra Scandinavian International Management Institute og en kandidatgrad fra Aarhus BSS. Marianne Kirkegaard er medlem af bestyrelsen for blandt andre Salling Group og AKK.