Advisory Board

Advisory Board rådgiver dekanen og fakultetsledelsen inden for emner som:

  • Fakultetets strategi
  • Vores rolle i samfundet som en førende business school
  • Vores kandidaters fremtidige beskæftigelsesmuligheder
  • Strategiske modeller for samarbejde med det omgivende samfund - både lokalt og internationalt

Medlemmer af Advisory Board for Aarhus BSS er:

Professor Cecilia M. Bailliet

Professor Cecilia M. Bailliet

Professor, Institut for Offentlig Ret, Universitetet i Oslo, Norge.

Cecilia M. Bailliet er professor ved Institut for Offentlig Ret og leder af kandidatuddannelsen i Public International Law ved Universitetet i Oslo. Hun blev født i Buenos Aires i Argentina. Hun har en kombineret J.D./M.A.-grad fra George Washington University Law School og Elliot School of International Affairs samt en doktorgrad i jura fra Universitetet i Oslo. Hendes primære forskningsområder omfatter transnationale og tværfaglige spørgsmål inden for international ret forbundet med menneskehedens sårbarhed, heriblandt offentlig ret, menneskerettigheder, flygtningelov og terrorbekæmpelse.  

Flemming Lindeløv

Mr. Flemming Lindeløv

Bestyrelsesformand, H. Lundbeck A/S, Illums Bolighus, Professionel bestyrelsesmedlem

Flemming Lindeløv har en kandidatgrad i kemi og ph.d. fra DTU. Lindeløv er formand for bestyrelsen i H. Lundbeck A/S, Illums Bolighus A/S, WEEE-Systemet og INTEGRAL A/S. Han er ligeledes medlem af bestyrelsen for Royal Copenhagen A/S, PARKEN Sport og Entertainment A/S og DDD A/S. Flemmings mere end 30-års erfaring i erhvervslivet har inkluderet poster som adm. direktør og CEO af Carlsberg Group samt adm. direktør i TULIP, COOP og Royal Scandinavia. Han er bestyrelsesmedlem i flere danske og internationale virksomhedsbestyrelser, og han har tidligere taget aktiv del i Aarhus Symposium som executive bestyrelsesmedlem.

Ulrik Federspiel

Ulrik Federspiel

Særlig rådgiver og fhv. Vice President for Global Affairs, Haldor Topsøe, Danmark.

Ulrik Federspiel er seniorrådgiver og fhv. Vice President for Global Affairs hos den danske energi- og miljøvirksomhed Haldor Topsøe A/S. Ulrik Federspiel har en kandidatgrad i statskundskab fra Aarhus Universitet samt en kandidatgrad i International Relations fra University of Pennsylvania i Philadelphia. I 1991 blev han udnævnt til direktør for Udenrigsministeriet, og i 1993 udnævnte statsministeren ham til departementschef, hvilket indebar en stilling som sekretær for Hendes Majestæt Dronning Margrethe II i Ministerrådet. 

I 1993-97 var han medlem af bestyrelsen ved Københavns Universitet og er i øjeblikket medlem af Københavns Universitets Advisory Board.

I 1997 gjorde Ulrik Federspiel tjeneste som ambassadør i Irland og i 2000 som ambassadør i USA. Han har siden 2001 været Honorary Trustee of the Crown Prince Frederik Fund på Harvard University. I 2005-09 bestred han igen stillingen som direktør for Udenrigsministeriet.

I 2011 blev han udnævnt til æresalumne på Aarhus BSS. Han har desuden også skrevet flere artikler og en bog om EU-integration.  

Professor Harry Garretsen

Professor Harry Garretsen

Harry Garretsen, professor, Faculty of Economics and Business, University of Groningen, Holland

Harry Garretsen er professor og fhv. dekan på Faculty of Economics and Business ved Rijksuniversiteit Groningen i Holland. Han er professor i International Economics and Business og hans primære forskningsområde er geografisk økonomi med indsigt i international, regional og byøkonomi. Garretsen er desuden gæsteprofessor ved University of Cambridge og CESifo Research Fellow ved Münich Universitet. 

Jens Lundsgaard

Jens Lundsgaard

Deputy Director, OECD Directorate for Science Technology and Innovation

Jens Lundsgaard har siden 2022 været Deputy Director i OECD med ansvar for produktivitetsanalyser, digitalisering, forskningspolitik, innovation og teknologiudvikling – ikke mindst i relation til omstillingen til klimaneutralitet. Før dette var han fra 2011 til 2017 direktør i Erhvervs- og Vækstministeriet, og fra 2018 til 2022 bestyrelsesmedlem i European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) og skribent i danske og udenlandske medier.

Jens Lundsgaard er uddannet cand.oecon fra Aarhus Universitet. Han deltager i Advisory Board’et i sin personlige egenskab.

Professor John Kraft

Professor John Kraft

Professor og dekan, Warrington College of Business Administration, University of Florida, USA. 

Professor John Kraft er dekan ved Warrington College of Business Administration, University of Florida. Han fik sin ph.d.-grad i økonomi fra University of Pittsburgh i 1971. Han har igennem sin lange akademiske karriere bestredet stillinger hos flere statslige organer blandt andet Department of Energy, Department of Interior, Price Commission og National Science Foundation. 

Inden han indtog stillingen som dekan ved Warrington College of Business Administration, var John Kraft dekan ved Arizona State University.  

Jens Nordvig

Jens Nordvig

Indehaver og adm. direktør, exante data, New York, USA, samt medstifter og adm. direktør for MarketReader Inc. New York, USA - en nyetableret virksomhed, som anvender AI til at forstå globale markeder i realtid.

Hans tidligere ansættelser inkluderer Head of Research hos Nomura Securities i New York, direktør hos Goldman Sachs London og New York, Bridgewater Associates, Westport og Idea Global London.

Jens Nordvig er cand.oecon. fra Institut for Økonomi, Aarhus BSS, Aarhus Universitet.

Louise Gade

Louise Gade

Executive Vice President, HR, Salling Group

Louise Gade har siden 2019 været Executive Vice President, HR i Salling Group.

Før dette var hun i Aarhus Kommune, først som borgmester fra 2002-2006 og efterfølgende som rådmand for Børn og Unge indtil 2009. I perioden fra 2009-2015 var hun vicedirektør med ansvar for HR på Aarhus Universitet, før hun skiftede til VIA, hvor hun var direktør for VIA Efter- og videreuddannelse indtil 2018 og prorektor på VIA University College fra 2018-2019.

Louise Gade er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet.

Bjarne Corydon

Bjarne Corydon

Bjarne Corydon er direktør og chefredaktør på Børsen A/S. Bjarne Corydon er tidligere finansminister i SR-regeringen under Helle Thorning Schmidt fra 2011-2015, og har besiddet poster som politisk-økonomisk rådgiver og stabschef for Helle Thorning Schmidt. Fra 2016 til 2018 besad Bjarne Corydon stillingen som global director of The McKinsey Center for Government i det globale rådgivningsfirma McKinsey & Co.

Marianne Kirkegaard

Marianne Kirkegaard

Marianne Kirkegaard, president og CEO hos CSM- Bakery Solutions  

Marianne Kirkegaard har siden 2016 stået i spidsen for CSM’s overordnede forretningsudvikling og leder således virksomhedens langsigtede strategiske retning. Marianne kom til CSM i 2011 og blev ansat som President og CEO i 2016 efter flere ledende stillinger i koncernen, herunder som Senior Vice Præsident. Før Marianne blev en del af CSM, tilbragte hun 20 år hos Unilever og Carlsberg, hvor hun blandt andet var General Manager for alle Unilevers aktiviteter i Central-og Østeuropa, og kommerciel direktør for Central-og Østeuropa. Hun har en Executive M.B.A. fra Scandinavian International Management Institute og en kandidatgrad fra Aarhus BSS. Marianne Kirkegaard er medlem af bestyrelsen for blandt andre Salling Group og AKK.