Samfund og psykologi


15.09.2020 | Samfund og psykologi

Power posing gør dig næppe til Super Woman

En ny meta-analyse fra Psykologisk Institut på Aarhus BSS afslører vigtige mangler i hidtidige forsøg på at påvise, at man gennem to minutters power posing kan manipulere sig selv til at blive mere selvsikker, og at det kan gøre dig bedre til jobsamtalen.

31.08.2020 | Samfund og psykologi

Studerende forsvarer brug af ”study drugs”

En del studerende føler, det er nødvendigt at bruge medicin eller illegale rusmidler for at leve op til de krav, de møder på studiet. De fleste ser sig dog ikke som misbrugere af den grund og legitimerer i stedet brugen af såkaldte ”study drugs”, viser ny forskning fra Center for Rusmiddelforskning på Aarhus BSS ved Aarhus Universitet.

19.08.2020 | Samfund og psykologi, Podcast

Diskrimination

Professor i statskundskab Kasper Lippert-Rasmussen forklarer i denne podcast om, hvad diskrimination er, hvordan begrebet har udviklet sig og om, hvordan et nyt grundforskningscenter skal arbejde videre med forskningen i diskrimination.

10.08.2020 | Samfund og psykologi

Udskudt skolestart letter presset på familien

Tidspunktet for et barns skolestart har store konsekvenser for hele familien og påvirker både forældrenes parforhold, moderens beskæftigelse og søskendes karakterer. Det viser en ny forskningsartikel fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet og ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed.

14.05.2020 | Samfund og psykologi

Lykke smitter immigranter

Uanset om immigranter kommer fra Frankrig, Bangladesh eller Litauen, vænner de sig til lykkeniveauet i deres nye land. Men hvor meget lykke, de absorberer, afhænger af, hvor de kommer fra, og hvor de søger til. Og det er vigtig viden, når de nye medborgere skal integreres, påpeger lykkeforsker fra Aarhus BSS.

30.04.2020 | Samfund og psykologi

Personer med mentale lidelser har større risiko for at udvikle fysiske sygdomme

Kvinder med angstlidelser har 50 procent større sandsynlighed for at udvikle hjertesygdomme eller slagtilfælde. Det viser et nyt landsdækkende studie fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet, hvor forskere har kortlagt forholdet mellem mentale lidelser og en række alvorlige fysiske sygdomme.

02.04.2020 | Podcast, Erhverv og økonomi, Samfund og psykologi

Special: Corona-krisen

Lyt til de i alt tre specialudgaver af Det Videnskabelige Kvarter med forskningsbaseret viden og analyser af corona-krisens indvirkning på erhverv og samfund. Du kan blandt andet høre, hvad krisen får af konsekvenser for erhvervslivet, for handelen med udlandet og for beskæftigelsen herhjemme. Eller få indblik i, hvorfor (eller hvorfor ikke) vi…

15.11.2019 | Samfund og psykologi

Er AI klar til at bestemme over liv og død?

Menneskets moralske kompas peger langt fra i samme retning, og retningen kan desuden skifte alt efter, hvilken situation vi befinder os i. Hvordan overfører vi disse dilemmaer til kunstig intelligens, spørger Aarhus BSS-forskere i et nyt studie.

25.10.2019 | Samfund og psykologi

Psykisk syge dør mange år tidligere end andre

Ny forskning fra Aarhus BSS bekræfter, at personer med psykiske lidelser har en større risiko for en for tidlig død. En sammenligning med den generelle befolkning viser, at den forventede levealder for mænd og kvinder med psykiske lidelser i gennemsnit er henholdsvis 10 og 7 år kortere.

23.10.2019 | Samfund og psykologi

Danskerne har fået nye naboer

Ny analyse fra TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus BSS viser, at ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i løbet af de seneste 30 år er begyndt at bo mere blandet med resten af befolkningen. Til gengæld lever de rigeste og fattigste danskere i dag mere adskilt.

Viser resultater 1 til 10 ud af 34

1 2 3 4 Næste