Du er her: Aarhus BSS Insights Nyheder

31.10.2019 | Erhverv og Strategi, Podcast

Gør service til en god forretning

Hør i denne podcast professor René Chester Goduscheit forklare og fortælle, hvad servitization er, hvordan det kan anvendes i praksis, og hvad det kræver af en virksomhed at skifte fokus fra produktion og service som adskilte dele til en samlet forretningsmodel.

25.10.2019 | Samfund og psykologi

Psykisk syge dør mange år tidligere end andre

Ny forskning fra Aarhus BSS bekræfter, at personer med psykiske lidelser har en større risiko for en for tidlig død. En sammenligning med den generelle befolkning viser, at den forventede levealder for mænd og kvinder med psykiske lidelser i gennemsnit er henholdsvis 10 og 7 år kortere.

23.10.2019 | Samfund og psykologi

Danskerne har fået nye naboer

Ny analyse fra TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus BSS viser, at ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i løbet af de seneste 30 år er begyndt at bo mere blandet med resten af befolkningen. Til gengæld lever de rigeste og fattigste danskere i dag mere adskilt.

03.10.2019 | Samfund og politik, Podcast

Mangfoldighed på jobbet

PODCAST - Forskelsbehandling på det danske arbejdsmarked praktiseres stadig i stor stil. Hør i denne podcast professor i virksomhedsledelse Anders Ryom Villadsen fortælle, hvorfor diversitet kan betale sig, og hvordan man kan arbejde med ubevidste fordomme.

25.09.2019 | Erhverv og økonomi

Europæisk vind kan forsyne hele verden med el

Der er rigeligt med plads i Europa til at opstille langt flere vindmøller på land, end man faktisk gør. Også uden at genere mennesker, dyr og natur. Et nyt internationalt forskningsprojekt funderet på Aarhus BSS i Herning viser, at potentialet er gigantisk.

18.09.2019 | Samfund og politik

Samtale-demokrati kan begrænse polarisering

Borgere kan afværge polarisering og være garanter for fornuftige politiske beslutninger. Læs her hvordan.

13.09.2019 | Erhverv og økonomi

Kartoflen viser vej

Sundhed spiller den største rolle, når forbrugerne skal forholde sig til plantebaserede fødevarer. Det viser et nyt studie fra Aarhus BSS med udgangspungt i kartoffelprotein.

03.09.2019 | Samfund og psykologi

Frivillige nationale test kan ramme svage elever

Folkeskoleelever fra ressourcesvage hjem har stort fagligt udbytte af de nationale test. Men samtidig er det netop de skoler med flest ressourcesvage elever, der er mest tilbøjelige til at vælge testene fra.

30.08.2019 | Samfund og politik

Framing og ordspin påvirker vores holdninger

Et nyt studie fra Aarhus BSS undersøger, hvordan interesseorganisationer framer deres budskaber i medierne.

13.08.2019 | Samfund og psykologi

Unges syn på uddannelse er ubevidst påvirket af kammerater

Kammeraterne påvirker unges syn på forskellige uddannelser, og det kan være en årsag til, at det trods mange tiltag er svært at få unge til at vælge erhvervsskolerne. Nye forskningsresultater fra TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus BSS viser, at det er svært at mindske kammeratskabseffekten, fordi de unge ikke er bevidste om kammeraternes…

Viser resultater 1 til 10 ud af 84