Nyheder


03.07.2020 | Erhverv og Strategi, Podcast

Innovation

De fleste vil gerne være innovative, men hvordan arbejder man strategisk med innovation som virksomhed? Det fortæller professor Lars Frederiksen om i denne podcast.

25.06.2020 | Samfund og politik

Overdrivelse fremmer modstand

Jo højere ydelser, man tror, at kontanthjælpsmodtagere får, jo større modstand vækker det i befolkningen. Derfor er det effektivt, når politikere overdriver i deres retorik og fremhæver de ekstreme eksempler, viser prisvindende forskning fra Aarhus BSS på Aarhus Universitet.

18.06.2020 | Erhverv og økonomi

Kan importerfaring give eksportsucces?

Firmaer forsøger sig med eksport af deres varer, og nogle af dem vil være i stand til at bide sig fast på eksportmarkeder, mens andre bliver nødt til at forlade dem igen. Men hvad får virksomhederne til at trække sig fra et eksportmarked? Det har et nyt studie fra Aarhus BSS set nærmere på.

03.06.2020 | Erhverv og økonomi

En dag på det finansielle marked

Forskning fra Institut for Økonomi på Aarhus BSS - Aarhus Universitet gør det muligt at måle og styre finansiel risiko mere præcist, fordi man med nye metoder i højfrekvent finansiel data bedre kan studere, hvad der foregår på de finansielle markeder, og hvordan markederne er organiseret.

26.05.2020 | Erhverv og Strategi

Ligestilling i Danmark er en myte

Danske virksomheders ligestillingsarbejde er gennemsyret af så mange tvetydigheder og selvmodsigelser, at der reelt ikke sker ret meget. Kun hvis kunderne kræver det, kommer der skub i arbejdet. Det viser et nyt etnografisk feltarbejde fra Aarhus BSS på Aarhus Universitet.

14.05.2020 | Samfund og psykologi

Lykke smitter immigranter

Uanset om immigranter kommer fra Frankrig, Bangladesh eller Litauen, vænner de sig til lykkeniveauet i deres nye land. Men hvor meget lykke, de absorberer, afhænger af, hvor de kommer fra, og hvor de søger til. Og det er vigtig viden, når de nye medborgere skal integreres, påpeger lykkeforsker fra Aarhus BSS.

30.04.2020 | Samfund og psykologi

Personer med mentale lidelser har større risiko for at udvikle fysiske sygdomme

Kvinder med angstlidelser har 50 procent større sandsynlighed for at udvikle hjertesygdomme eller slagtilfælde. Det viser et nyt landsdækkende studie fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet, hvor forskere har kortlagt forholdet mellem mentale lidelser og en række alvorlige fysiske sygdomme.

23.04.2020 | Samfund og politik

Kriser vælter ikke gamle demokratier

Er gamle demokratier i fare for at bryde sammen i dagens samfund? Nej, siger forskere fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet. Gamle demokratier i Vesten skal nok klare sig. Også gennem kriser, som den vi står i lige nu med coronavirus. Vi har nemlig vænnet os så meget til demokrati som styreform, at vi reelt ikke kan forestille os alternativer.…

02.04.2020 | Podcast, Erhverv og økonomi, Samfund og psykologi

Special: Corona-krisen

Lyt til de i alt tre specialudgaver af Det Videnskabelige Kvarter med forskningsbaseret viden og analyser af corona-krisens indvirkning på erhverv og samfund. Du kan blandt andet høre, hvad krisen får af konsekvenser for erhvervslivet, for handelen med udlandet og for beskæftigelsen herhjemme. Eller få indblik i, hvorfor (eller hvorfor ikke) vi…

29.01.2020 | Samfund og politik

Regler og krav til hjælp kan øge uligheden

Mange af de livsomstændigheder, der skaber behov for hjælp fra det offentlige, gør det sværere at håndtere krav og regler i mødet med velfærdsstaten. Ifølge forskere fra Aarhus BSS risikerer administrative krav og regler derfor at øge uligheden i samfundet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 97

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste