15.09.2020 | Samfund og psykologi

Power posing gør dig næppe til Super Woman

En ny meta-analyse fra Psykologisk Institut på Aarhus BSS afslører vigtige mangler i hidtidige forsøg på at påvise, at man gennem to minutters power posing kan manipulere sig selv til at blive mere selvsikker, og at det kan gøre dig bedre til jobsamtalen.

31.08.2020 | Samfund og politik

Når algoritmer diskriminerer

Det selvsamme juridiske system i USA, som forbyder diskrimination, diskriminerer i stor stil, når man anvender algoritmer i forbindelse med udmåling af straf. Også i Danmark er der eksempler på statistisk diskrimination, påpeger professor Kasper Lippert-Rasmussen, som står i spidsen for et nyt grundforskningscenter på Aarhus BSS ved Aarhus…

31.08.2020 | Samfund og psykologi

Studerende forsvarer brug af ”study drugs”

En del studerende føler, det er nødvendigt at bruge medicin eller illegale rusmidler for at leve op til de krav, de møder på studiet. De fleste ser sig dog ikke som misbrugere af den grund og legitimerer i stedet brugen af såkaldte ”study drugs”, viser ny forskning fra Center for Rusmiddelforskning på Aarhus BSS ved Aarhus Universitet.

19.08.2020 | Samfund og psykologi, Podcast

Diskrimination

Professor i statskundskab Kasper Lippert-Rasmussen forklarer i denne podcast om, hvad diskrimination er, hvordan begrebet har udviklet sig og om, hvordan et nyt grundforskningscenter skal arbejde videre med forskningen i diskrimination.

10.08.2020 | Samfund og psykologi

Udskudt skolestart letter presset på familien

Tidspunktet for et barns skolestart har store konsekvenser for hele familien og påvirker både forældrenes parforhold, moderens beskæftigelse og søskendes karakterer. Det viser en ny forskningsartikel fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet og ROCKWOOL Fondens Forskningsenhed.

03.07.2020 | Erhverv og Strategi, Podcast

Innovation

De fleste vil gerne være innovative, men hvordan arbejder man strategisk med innovation som virksomhed? Det fortæller professor Lars Frederiksen om i denne podcast.

25.06.2020 | Samfund og politik

Overdrivelse fremmer modstand

Jo højere ydelser, man tror, at kontanthjælpsmodtagere får, jo større modstand vækker det i befolkningen. Derfor er det effektivt, når politikere overdriver i deres retorik og fremhæver de ekstreme eksempler, viser prisvindende forskning fra Aarhus BSS på Aarhus Universitet.

18.06.2020 | Erhverv og økonomi

Kan importerfaring give eksportsucces?

Firmaer forsøger sig med eksport af deres varer, og nogle af dem vil være i stand til at bide sig fast på eksportmarkeder, mens andre bliver nødt til at forlade dem igen. Men hvad får virksomhederne til at trække sig fra et eksportmarked? Det har et nyt studie fra Aarhus BSS set nærmere på.

03.06.2020 | Erhverv og økonomi

En dag på det finansielle marked

Forskning fra Institut for Økonomi på Aarhus BSS - Aarhus Universitet gør det muligt at måle og styre finansiel risiko mere præcist, fordi man med nye metoder i højfrekvent finansiel data bedre kan studere, hvad der foregår på de finansielle markeder, og hvordan markederne er organiseret.

26.05.2020 | Erhverv og Strategi

Ligestilling i Danmark er en myte

Danske virksomheders ligestillingsarbejde er gennemsyret af så mange tvetydigheder og selvmodsigelser, at der reelt ikke sker ret meget. Kun hvis kunderne kræver det, kommer der skub i arbejdet. Det viser et nyt etnografisk feltarbejde fra Aarhus BSS på Aarhus Universitet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 102

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste