Erhverv og strategi


03.07.2020 | Erhverv og Strategi, Podcast

Innovation

De fleste vil gerne være innovative, men hvordan arbejder man strategisk med innovation som virksomhed? Det fortæller professor Lars Frederiksen om i denne podcast.

26.05.2020 | Erhverv og Strategi

Ligestilling i Danmark er en myte

Danske virksomheders ligestillingsarbejde er gennemsyret af så mange tvetydigheder og selvmodsigelser, at der reelt ikke sker ret meget. Kun hvis kunderne kræver det, kommer der skub i arbejdet. Det viser et nyt etnografisk feltarbejde fra Aarhus BSS på Aarhus Universitet.

31.10.2019 | Erhverv og Strategi, Podcast

Gør service til en god forretning

Hør i denne podcast professor René Chester Goduscheit forklare og fortælle, hvad servitization er, hvordan det kan anvendes i praksis, og hvad det kræver af en virksomhed at skifte fokus fra produktion og service som adskilte dele til en samlet forretningsmodel.

01.03.2019 | Erhverv og Strategi, Podcast

Robotterne kommer 2 - En fremtid med automatisering

PODCAST - Økonomiprofessor Philipp Schröder fortæller om, hvad der skal til for at Danmark kan høste gevinsten ved automatisering, og han advarer mod den skjulte skurk, der kan ødelægge det hele.

30.10.2018 | Erhverv og Strategi, Podcast

Pc, penge og paragraffer

PODCAST - Mens det digitale tog buldrer derudaf, efterlader det sorte huller i lovgivningen blandt andet de finansielle markeder. Professor Tanja Jørgensen, Juridisk Institut, fortæller her blandt andet om juraen på det alternative lånemarked.

24.09.2018 | Erhverv og Strategi

Robot finder ideer på nettet

Robot finder ideer på nettet Ny forskning udvikler algoritme, der hjælper virksomheder med at identificere nye, brugbare ideer i online communities. Når virksomheder eksperimenter med ny teknologi, opstår der imidlertid også en række udfordringer.

04.05.2018 | Erhverv og Strategi

Fremsynede virksomheder vinder stort

Virksomheder, som med en klar strategi forbereder sig på fremtiden, tjener langt mere og stiger meget mere i værdi end gennemsnittet af virksomheder, viser ny forskning fra Aarhus BSS. Men det er de færreste virksomheder, der systematisk forbereder sig.

04.05.2018 | Erhverv og Strategi

Digital succes begynder i ledelsen

LONGREAD: Selv om digital forretningsudvikling kan være umådeligt svært at håndtere i en presset hverdag, skal man som leder og bestyrelse alligevel tvinge sig selv og sin organisation til at finde svar på alle de indviklede, digitale spørgsmål. Løsningen begynder med et strategisk fokus, som bl.a. handler om at eksperimentere, organisere sig på…

02.05.2018 | Erhverv og Strategi, Podcast

Det er muligt at spå

PODCAST - Virksomheder, der formår at kigge i krystalkuglen og strategisk forberede sig på fremtiden, klarer sig bedre end andre virksomheder. Professor i strategi ved Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus BSS, René Rohrbeck, fortæller i denne podcast om forskningen i Corporate Foresight, og hvorfor det er så vigtigt, at virksomhederne hele…

02.05.2018 | Erhverv og Strategi, Podcast

Robotterne kommer

PODCAST: Hver fjerde arbejdstime i Danmark kan erstattes af en robot eller andre digitale løsninger, der allerede eksisterer i dag. Men er det et skrækscenarium eller nye muligheder for vækst, som vi står over for på tærsklen til den såkaldte fjerde industrielle revolution. Professor i økonomi ved Institut for Økonomi på Aarhus BSS, Philipp…

Viser resultater 1 til 10 ud af 11

1 2 Næste