Erhverv og økonomi


18.06.2020 | Erhverv og økonomi

Kan importerfaring give eksportsucces?

Firmaer forsøger sig med eksport af deres varer, og nogle af dem vil være i stand til at bide sig fast på eksportmarkeder, mens andre bliver nødt til at forlade dem igen. Men hvad får virksomhederne til at trække sig fra et eksportmarked? Det har et nyt studie fra Aarhus BSS set nærmere på.

03.06.2020 | Erhverv og økonomi

En dag på det finansielle marked

Forskning fra Institut for Økonomi på Aarhus BSS - Aarhus Universitet gør det muligt at måle og styre finansiel risiko mere præcist, fordi man med nye metoder i højfrekvent finansiel data bedre kan studere, hvad der foregår på de finansielle markeder, og hvordan markederne er organiseret.

02.04.2020 | Podcast, Erhverv og økonomi, Samfund og psykologi

Special: Corona-krisen

Lyt til de i alt tre specialudgaver af Det Videnskabelige Kvarter med forskningsbaseret viden og analyser af corona-krisens indvirkning på erhverv og samfund. Du kan blandt andet høre, hvad krisen får af konsekvenser for erhvervslivet, for handelen med udlandet og for beskæftigelsen herhjemme. Eller få indblik i, hvorfor (eller hvorfor ikke) vi…

17.12.2019 | Erhverv og økonomi

Vanskelige verdensmål

For mange små og mellemstore virksomheder er arbejdet med FN’s nu fire år gamle verdensmål stadig meget diffust, selv om det kan blive helt afgørende for deres overlevelse. I fire artikler kan du læse en række Aarhus BSS-forskeres bud på, hvordan virksomhederne kan arbejde med verdensmålene fra henholdsvis et strategisk, psykologisk,…

03.12.2019 | Erhverv og økonomi

Trump ser stort på økonomiens ABC

Den amerikanske præsident Donald Trumps handelspolitik strider i mod al økonomisk forskning og erfaring. Professor i økonomi på Aarhus BSS Christian Bjørnskov forklarer her, hvorfor Trump tager grundlæggende fejl.

25.09.2019 | Erhverv og økonomi

Europæisk vind kan forsyne hele verden med el

Der er rigeligt med plads i Europa til at opstille langt flere vindmøller på land, end man faktisk gør. Også uden at genere mennesker, dyr og natur. Et nyt internationalt forskningsprojekt funderet på Aarhus BSS i Herning viser, at potentialet er gigantisk.

13.09.2019 | Erhverv og økonomi

Kartoflen viser vej

Sundhed spiller den største rolle, når forbrugerne skal forholde sig til plantebaserede fødevarer. Det viser et nyt studie fra Aarhus BSS med udgangspungt i kartoffelprotein.

07.08.2019 | Erhverv og økonomi

Kvinder tror ikke på held i karrieren

Hvad skal der til for at få en ledelsesstilling? De fleste ville nok sige, at du skal have gode evner og et godt CV. Det er også en fordel at have gode kontakter og lidt held i forhold til at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Men den opfattelse er ikke universel. Tværtimod er der stor forskel på, hvordan man, på tværs af køn og…

26.06.2019 | Erhverv og økonomi, Podcast

Socialt ansvar og verdensmål

Med den voksende klimadebat og med udgangspunkt i FN’s 17 mål for en bæredygtig fremtid har CSR – Corporate Social Responsibility – fået ny vind i sejlene. Men CSR har også skiftet karaktér. Hør professor i virksomhedskommunikation Anne Ellerup Nielsen fortælle hvordan i denne podcast.

19.06.2019 | Erhverv og økonomi, Podcast

Kina - muligheder og udfordringer

PODCAST - Mange vestlige virksomheder knækker halsen i forsøget på at erobre det kinesiske marked. Hør i denne podcast professor Jakob Arnoldi, og rådgiver Troels Beltoft fortælle om muligheder og udfordringer ved at etablere virksomhed i Kina.

Viser resultater 1 til 10 ud af 27

1 2 3 Næste