Nå et niveau højere

Hold dig opdateret

Få info om efteruddannelse, forskning og invitationer til faglige arrangementer direkte i din indbakke.

Bestyrelsesuddannelse med fokus på SMVBestyrelsesuddannelsen ruster dig til at skabe mere værdi som bestyrelsesmedlem i små og mellemstore virksomheder (SMV).

Du får dyb indsigt i SMV’ernes DNA og deres udfordringer og kommer 360 grader rundt om bestyrelsesarbejdet. Du får den nyeste forskningsbaserede viden og praktiske redskaber, der ruster dig til skabe værdi i dit bestyrelsesarbejde. 


Som deltager på uddannelsen får du adgang til den nyeste viden og redskaber udviklet af Center for Små og Mellemstore Virksomheder i samarbejde med og testet af SMV'er og deres bestyrelser. På den måde leverer vi viden, der virker i praksis. Læs mere om Center for Små og Mellemstore Virksomheder her.


Efter en veloverstået eksamen, har jeg afsluttet Bestyrelsesuddannelsen med fokus på SMV'er på Aarhus BSS. 

Det er bestemt en anbefalelsesværdig uddannelse, med et højt fagligt niveau, og med en rigtig god indføring til de særlige forhold der gør sig gældende i små og mellemstore virksomheder, der ofte enten er ejerledet eller familieejet.

Uddannelsen har (selvfølgelig) en tydelig bestyrelsesvinkel, men giver derudover en god 360 graders brush-up på helt almindelig virksomhedsledelse, herunder budgettering, strategiarbejde og forretningsudvikling.

Tak til Mette Neville og Carsten Fode for inspirerende undervisning, hvor teori og praksis blev koblet på fornem vis.

Jeg glæder mig til at sætte mine nye kompetencer i spil!

Jakon Lykke Hansen, deltager på Bestyrelsesuddannelse med fokus på SMV, hold 15.


Hvorfor skal du tage denne uddannelse?


Du kommer 360o rundt om bestyrelsesarbejdet og bliver rustet til at skabe værdi i en verden, hvor forandringer som geopolitiske forhold, pandemier, globale konflikter, grøn omstilling og udviklingen af digitale teknologier har ét til fælles; de udfordrer SMV’er og stiller nye krav til deres bestyrelser. Du får kompetencer inden for f.eks.:

  • Dine retlige pligter og ansvar
  • Strategiudvikling, herunder digitalisering og grøn omstilling
  • Strategisk prissætning 
  • Risikostyring
  • Organisationsudvikling
  • Ejer- og generationsskifte og konflikter i ejerkredsen
  • Problemstillinger i forbindelse med f.eks. MeToo
  • Planlægning af det effektive og dynamiske bestyrelsesarbejde
  • Kompetenceafklaring og sammensætning af bestyrelsen


 

  

Uddannelsens opbygning

I 2024 udbyder vi to hold. Det ene hold er opbygget, som vi plejer, med to internater á to dage på Comwell Kellers Park, Børkop og seks enkeltstående undervisningsdage på Aarhus BSS. Det andet hold består af fem internater á to dage på Comwell Kellers Park, Børkop.

Begge hold består af 10 undervisningsdage.

Læs om uddannelsens opbygning

Hvordan foregår undervisningen?


Uddannelsen kobler forskningsbaseret viden med best practice. Du får konkrete redskaber, som kan anvendes i praksis i eget bestyrelsesarbejde. Under forløbet arbejdes der med forskellige problemstillinger på basis af konkrete virksomhedscases – ofte egne. Her kan viden og redskaber bringes aktivt i spil, så der skabes et samspil mellem nyeste teori og best practice.

Du indgår i et fortroligt rum og får mulighed for at dele viden og erfaringer med de andre deltagere.