Forsker fra Aarhus BSS skal hjælpe rejsebranchen

Professor i økonomi Philipp Schröder fra Aarhus BSS er med i en ny ekspertgruppe, som skal hjælpe rejsebranchen gennem corona-krisen.

04.06.2020 | Ingrid Marie Fossum

Professor i økonomi Philipp Schröder

Aflyste rejser, tilbagebetalingskrav fra forbrugerne og regeringens råd om at undgå ikke-nødvendige rejser til udlandet frem til september rammer rejsebranchen hårdt under corona-krisen. Selvom branchen har modtaget hjælpepakker til en værdi af 725 millioner kroner, er der brug for yderligere hjælp for at undgå konkurser.

En ny ekspertgruppe er derfor blevet nedsat d. 3. juni for at rådgive om, hvordan man kan hjælpe rejsebranchen. Med i gruppen er professor i økonomi Philipp Schröder fra Aarhus BSS.

”Vores opgave er at nytænke mulige hjælpepakker for rejsebranchen og herunder udfase de eksisterende i branchen,” siger professor i økonomi Philipp Schröder fra Aarhus BSS.

Ekspertgruppen er nedsat af regeringen og et bredt flertal af Folketinget og består ud over Philipp Schröder bl.a. af Danske Banks direktør for erhvervskunder Niels Bang Hansen og vicedirektør ved Forsikring og Pension Thomas Brenøe. Derudover har rejsebranchen og Forbrugerrådet Tænk hver indstillet ét medlem. Endelig er der medlemmer fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Rejsegarantifonden og Erhvervsministeriet.

Ekspertgruppen forventer at aflevere deres anbefalinger til Erhvervsministeriet i næste uge (uge 24).


Philipp Schröder har desuden været med i en tidligere ekspertgruppe, som ad to omgange har rådgivet regeringen under corona-krisen:

Regeringen vil lytte til økonomisk ekspertgruppe
Økonomisk ekspertgruppe skal rådgive om hjælpepakker

Aarhus BSS