Samfund og politik


29.01.2020 | Samfund og politik

Regler og krav til hjælp kan øge uligheden

Mange af de livsomstændigheder, der skaber behov for hjælp fra det offentlige, gør det sværere at håndtere krav og regler i mødet med velfærdsstaten. Ifølge forskere fra Aarhus BSS risikerer administrative krav og regler derfor at øge uligheden i samfundet.

03.10.2019 | Samfund og politik, Podcast

Mangfoldighed på jobbet

PODCAST - Forskelsbehandling på det danske arbejdsmarked praktiseres stadig i stor stil. Hør i denne podcast professor i virksomhedsledelse Anders Ryom Villadsen fortælle, hvorfor diversitet kan betale sig, og hvordan man kan arbejde med ubevidste fordomme.

18.09.2019 | Samfund og politik

Samtale-demokrati kan begrænse polarisering

Borgere kan afværge polarisering og være garanter for fornuftige politiske beslutninger. Læs her hvordan.

30.08.2019 | Samfund og politik

Framing og ordspin påvirker vores holdninger

Et nyt studie fra Aarhus BSS undersøger, hvordan interesseorganisationer framer deres budskaber i medierne.

29.05.2019 | Samfund og politik

Flygtninge flytter ind og flytter stemmer

I langt de fleste danske kommuner rykker vælgerne til højre, når flygtningetallet stiger. Indvandringskritiske partier får markant fremgang. Tendensen gælder dog ikke i storbyerne. Forskerne forklarer forskellen på land og by med, at indvandrere og indfødte omgås hinanden forskelligt i små og store byer.

14.05.2019 | Samfund og politik, Podcast

Urmennesket i stemmeboksen

PODCAST - Vi tager hukommelsen fra urmenneskets logik, som er lagret dybt inde i vores hjerner, med ind i stemmeboksen og lader os til en vis grad påvirke af den, fortæller professor Michael Bang Petersen og lektor Lasse Laustsen i denne podcast.

10.05.2019 | Samfund og politik

Mudderkastning betaler sig i politik

Politiske partier kan svække rivalernes omdømme blandt vælgerne. En effektiv strategi er at give sine politiske modstandere skylden for aktuelle problemer, viser ny forskning fra Aarhus BSS.

06.05.2019 | Samfund og politik

Danske vælgere er dårlige tabere

Ny forskning viser, at vælgernes opfattelse af det danske demokrati påvirkes af, om de stemmer på et vindende parti eller på et tabende. Særligt opsigtsvækkende er det, at tabernes utilfredshed stadig hænger ved tre år efter et valg.

25.03.2019 | Samfund og politik, Podcast

Vælgernes dagsorden

PODCAST - Lyt med, når professor Rune Stubager, én af Danmarks førende eksperter i vælgeradfærd, forklarer, hvem der bestemmer dagsordenen i en valgkamp, hvilke emner, der betyder mest for vælgerne, og om hvorfor spørgsmålet om flygtninge og indvandrere kan få afgørende betydning.

22.03.2019 | Samfund og politik

Fire historiske valg til Folketinget - og et på vej?

LONGREAD - Insights tager dig med tilbage til fire historiske valg, der hver især har sat aftryk i det politiske univers. Og giver et bud på, hvad der måske kommer til at gøre dette års folketingsvalg historisk.

Viser resultater 1 til 10 ud af 27

1 2 3 Næste