Nå et niveau højere

Hold dig opdateret

Få info om efteruddannelse, forskning og invitationer til faglige arrangementer direkte i din indbakke.

En uddannelse med kobling til praksis


- Hanne Andersen, Business Controller, Dovista – HD i regnskab og økonomistyring


For mig var en HD2 lige den uddannelse, jeg havde brug for.

Efter min HA var jeg mæt af at gå i skole og fravalgte derfor at læse en kandidat. Men da min arbejdsgiver tilbød mig et fuldtidsjob og støtte til en HD2, fik jeg chancen for at læse videre uden at gå på kompromis med praksis. Og det endda i et fedt miljø med dygtige undervisere, som jeg kendte fra tidligere.

  

Fra junior controller til business controller
   

Min HD2-uddannelse har gjort, at jeg er blevet forfremmet fra junior controller til business controller.

Generelt har jeg altid været glad for matematik, men uden at have et drømmejob i tankerne. Det tiltalte mig derfor, at HD2 var bred og åbnede mange døre. Man bliver både introduceret til generelle økonomiske og strategiske problemstillinger og til teorier om ledelse, der kan være med til at forberede en på et fremtidigt lederansvar.

   

Gearet til virkeligheden
   

Koblingen mellem teori og praksis på HD2 har generelt været rigtig god. Uddannelsen har været nem at tage med ud af klasselokalet, fordi den er gearet til virksomhedens virkelighed.

Når man både studerer og arbejder, kan man konstant binde undervisningen op på konkrete erfaringer. Samtidig kan man trække på sine egne eksempler fra hverdagen under eksamen.

   

Brugbare fag – og nyttig almenviden
   

Jeg har fået et solidt fundament og kan nu koble teori til de opgaver, jeg har været vant til at lave. Det er også nemmere at snakke med om økonomi generelt – og bidrage til ledelsens beslutninger med den rette afrapportering.

Fag som økonomistyring og eksternt regnskab har været særligt brugbare for mig. Men et fag som forandringsledelse har også været spændende og øget min forståelse for ledelsens beslutninger. Uddannelsen har også hjulpet mig privat, hvor et fag som skatteret blandt andet har vist sig nyttigt.

   

Sørg for at forventningsafstemme
  

Mange kender HD som et ’skilsmissestudie’, men det har ikke været min oplevelse – jeg har fået arbejde, uddannelse og privatliv til at gå op i en højere enhed. Det er dog vigtigt, at man forventningsafstemmer på hjemmefronten og planlægger sin tid.Læs mere

_______________