Få info om efteruddannelse, forskning og invitationer til faglige arrangementer direkte i din indbakke.
Hvis vi f.eks. har et fag med plads til 20 studerende, men der er kun 18 fuldtidsstuderende som skal have faget – så kan vi tilbyde faget til andre mod betaling. Det er ikke alle universitetets fag, som kan følges under tompladsordningen. At tage fag på tompladsordningen kræver bla. at det pågældende fag er udbudt på tomplads, og at der er en tom plads på faget.
Der er tusinder af fag udbudt som tomplads, så vi har desværre ikke et overblik over samtlige fag. Du skal selv søge relevante fag frem i kursuskataloget. Se vores mini-guide.
Du kan ikke være sikker på at få en plads. Det kræver, at der er en tom plads på faget.
Det kan være en god ide for at øge mulighederne for at få et fag. Vær dog opmærksom på at hvis du har søgt fag, hvor der er plads, så vil du blive optaget på fagene. Så du skal aktivt melde fra de fag, som du ikke ønsker, for ellers kan du komme til at stå med en regning for faget.
Du skal opgive, hvor mange fag, du ønsker optagelse på og også prioritere fagene, hvis du ønsker optagelse på flere.
Du er ikke garanteret en plads, men du må meget gerne medsende din vurdering fra optag, når du søger ind på tomplads.
Du er ikke garanteret en plads, men du bedes angive i ansøgningssystemet, at du vil bruge faget til sidefag, når du søger ind på tomplads. Det gør du ved at sætte kryds i rubrikken ”Har du planer om at tage et sidefag”.
Du kan ikke tage fag på tomplads på vores HD eller masteruddannelser. Du kan kun tage tompladsfag på vores fuldtidsuddannelser, dvs. bachelor og kandidat.
Hvis du gerne vil tage enkelte fag fra vores HD eller masteruddannelser, skal du i stedet tage et såkaldt enkeltfag. Du kan læse mere om enkeltfag under den pågældende uddannelse, hvor du også kan se de udbudte enkeltfag eller via denne side https://bss.au.dk/efteruddannelser/enkeltfag/
Du skal leve op til samme adgangskrav til et fag, som man skal til hele uddannelsen. Men der kan være fag, hvor det er muligt at få dispensation. Du vil automatisk blive vurderet ift. eventuel dispensation, hvis du markerer i ansøgningssystemet, at vi må behandle din ansøgning som en dispensation.
Du skal selv regne prisen ud. Eksempel: et fag fra statskundskab koster 500 kr. pr. ECTS, og hvis faget er på 10 ECTS, koster faget 5000 kr. Se mere om deltagerbetaling.
Ja, prisen er den samme for alle. Der kan ikke gives rabat, og vi kan ikke sprede betalingen ud i rater.
Du vil få et optagelsesbrev via det digital ansøgningssystem medio august/primo februar. Vær opmærksom på at besked om optagelse kan komme tæt på undervisningsstart på dit fag.
Du vil først modtage dit optagelsesbrev via det digital ansøgningssystem. Snarest derefter vil du få tilsendt en regning ud fra de betalingsoplysninger, som du har givet os i forbindelse med din ansøgning. Hvis du har ændringer til dine betalingsoplysninger, skal du skrive til evu.bss@au.dk. Læs mere om deltagerbetaling.
Du vil blive optaget på de fag, som du har søgt, hvis der er plads. Hvis du så vil afmelde dig, skal du aktivt melde fra fagene. Læs om afmelding og refundering.