Cognition and Behavior Lab er en enhed på Aarhus Universitet hvor forskere kan udføre eksperimenter om menneskelig adfærd, interaktion og tænkning. Vi bidrager med den nødvendige intrastruktur forskerne har brug for såsom lablokaler, udstyr og andre ressourcer.
Alle forskere på AU kan benytte vores ressourcer, men det er oftest forskere fra økonomi, statskundskab, psykologi, lingvistik, kognitionsvidenskab og virksomhedsledelse der udfører eksperimenter i COBE Lab. Deres specifikke interesseområder er meget forskellige og inkluderer eksempelvis konflikthåndtering, forbrugeradfærd, tidsperception, gruppedynamikker og om hvorvidt VR er et nyttigt værktøj til at lære folk at reparere en vindmølle.
Forskerne som bruger COBE Lab ønsker at undersøge de valg mennesker tager og hvorfor de tænker som de gør. Eksperimenter i COBE Lab involverer ofte spørgeskemaer, eye-tracking, matematiske eller logiske opgaver eller basale, interaktive spil. Nogle eksperimenter kræver, at du arbejder alene, andre kræver at du arbejder sammen med andre forsøgsdeltagere i forsøg om at løse problemer, tage beslutninger eller endda konkurrere mod hinanden i et computerspil.
Som forsøgsdeltager kan du frit vælge hvilke eksperimenter du ønsker at deltage i. Du kan læse beskrivelser af alle eksperimenter du kan deltage i ved at lave en profil i vores rekrutteringssystem (link nederst til højre). Alle der er over 18 kan være forsøgsdeltager i COBE Lab - jo større forskellighed blandt deltagere jo bedre. Det er en fordel at have et dansk CPR-nummer og NemKonto, da disse er krav i mange eksperimenter pga AUs regler vedr. betaling.
Der er mange fordele ved at være forsøgsdeltager i COBE Lab. Du bliver betalt for din deltagelse - præcis hvor meget står i eksperimentbeskrivelsen i vores rekrutteringssystem, men du kan generelt forvente omkring 110 DKK i timen. At deltage i eksperimenter er derudover en interessant og unik måde at opleve den nyeste forskning og teknologi helt tæt på.
Som forsøgsdeltager kan du bidrage til forskning på Aarhus Universitet ved at hjælpe forskere med at besvare spørgsmål om hvorfor mennesker reagerer som de gør og hvorfor de tænker som de gør. Kort sagt: forskerne har brug for dig!