FAQ

Hvordan afmelder jeg mig nyhedsbreve og/eller invitationer til eksperimenter?

Som deltager i COBE Lab kan du opleve at modtage 2 former for emails 1) Nyhedsbreve fra COBE Lab (én gang om måneden) og 2) Direkte invitationer til at deltage i et studie.

Hvis du ikke ønsker at modtage invitationer til studier kan du afmelde disse i dine profilindstillinger i Sona. Klik 'My Profile' -> 'Would you like to receive study invitaiton emails?' -> No

Du modtager kun nyhedsbreve fra COBE Lab, hvis du har sagt ja i det indledende spørgeskema. Ønsker du at afmelde dem, kan du gøre det ved linket i bunden af emailen. 

Hvorfor er der nogle studier, jeg ikke kan se eller tilmelde mig, når jeg logger ind?

Du kan kun tilmelde dig studier, som du er kvalificeret til at deltage i. Nogle studier udvælger deres deltagere baseret på køn, studie eller deltagelse i tidligere eksperimenter. 

Hvis du på et tidspunkt har sagt 'nej' til at du har et dansk CPR-nummer vil du kun kunne deltage i få studier. For at ændre svarene i det indledende spørgeskema skal du kontakte cobelab@au.dk og bede om at få dine nuværende svar slettet.

Hvordan melder jeg afbud til et eksperiment?

Du skal ALTID huske at melde afbud, hvis du ikke kom komme til et eksperiment. Det kan du gøre ved at annullere din tilmelding på hjemmesiden eller på app'en. Hvis det er for sent at melde fra, skal du sende en mail til forskerne på projektet. Deres information finder du under beskrivelsen af studiet, hvor du er tilmeldt. I nødstilfælde kan du også skrive til cobelab@au.dk

Hvis du ikke melder afbud og ikke dukker op til en session vil du blive markeret med en 'unexcused no-show'. Får du mere end 1 unexcused no-show bliver din konto deaktiveret. Forskerne bruger mange ressourcer og tid på at planlægge sessioner og dit fravær kan betyde at en session må aflyses. Det er selvfølgelig helt okay at blive syg eller forhindret, men husk nu at informere om det!

Kan jeg se hvilke eksperimenter, jeg er betalt for på min lønseddel?

Når du får din lønseddel får du et samlet beløb for de eksperimenter, du har deltaget i. Det er altså ikke muligt at adskille beløbene. Det er derfor enormt vigtigt at du løbende holder øje med om dine udbetalinger stemmer overens med de eksperimenter, du har deltaget i. Husk at beløbet er efter skat.

Hvis du selv har tjekket dine betalinger og stadig er i tvivl om du har fået det korrekte beløb, så skriv en mail til cobelab@au.dk

Hvornår kan jeg forvente at få min betaling?

Der går som regel mellem 2-6 uger fra du deltager i eksperiment til pengene modtages på din konto. Det skyldes at der er en administrativ behandlingstid på Aarhus Universitet. 

Der er gået over 6 uger og jeg har ikke fået min betaling?

Hvis du ikke har fået din betaling efter 6 uger kan der være tale om følgende fejl:

  • Fejl i CPR-nummer 
  • Ikke valideret NemKonto, så overførslen kommer tilbage til AU
  • Fejl i registreringen eller overførslen
  • Manglende indberetning fra forskerne

Send os venligst en mail på cobelab@au.dk, så hjælper vi dig med at få løst problemet