Ny institutleder på statskundskab
Christoffer Green-Pedersen bliver ny institutleder på Institut for Statskundskab. Han vil arbejde for at fastholde instituttets stærke brand og internationale position inden for forskning og uddannelse.
”Instituttet står på mange måder et rigtig fint sted med et meget, meget stærkt forskningsmiljø – også internationalt, så den position skal vi holde fast i. Det er ikke noget, der bare sker af sig selv. Det kræver et fortsat fokus på høj kvalitet og et stærkt miljø, hvor folk hjælper hinanden med deres forskning. Jeg skal hele tiden have et blik for, at det er en kerneværdi, som giver vores institut stor succes. Vi har haft så stor fremgang, vækst og succes, så det er ikke nogen helt lille opgave at fastholde det stærke internationale brand, vi har både inden for forskning og inden for uddannelse,” siger Christoffer Green-Pedersen om sine visioner for Institut for Statskundskab, som han nu er institutleder for.
Et enigt ansættelsesudvalg pegede på Christoffer Green-Pedersen som ny institutleder efter en grundig rekrutteringsproces. Ansættelsesudvalget bestod af institutleder på Institut for Økonomi Thomas Quistgaard Pedersen, professor i statskundskab Helene Helboe Pedersen, administrationschef Anne Bækby Johansen, HR-chef Lene Hauschildt og dekan Thomas Pallesen fra Aarhus BSS. Rekrutteringsprocessen har desuden omfattet en rådgivningsgruppe på instituttet, ligesom der medvirkede en ekstern konsulent i forløbet.
”Christoffer kender instituttet rigtig godt, og han er både meget velkvalificeret og meget afholdt på instituttet. Derfor tvivler jeg ikke på, at han bliver et væsentlig aktiv som institutleder og som medlem af fakultetsledelsen i de kommende seks år,” siger dekan Thomas Pallesen.
En gammel kending
Christoffer Green-Pedersen kender instituttet godt efter at have taget sin uddannelse og haft sin forskerkarriere på stedet. Han har været konstitueret i stillingen som institutleder siden starten af 2024, forinden var han viceinstitutleder, og han har tidligere haft posten som ph.d.-koordinator på instituttet. Han har både en ph.d.-grad og en doktorgrad i statskundskab og blev professor ved instituttet i 2009.
”Jeg ser det som en stor fordel, at jeg kender instituttet og de folk, der er der. Man kan ikke være leder af så mange mennesker uden at have et ret godt kendskab til dem i forvejen. Hvis man kom gående ind fra gaden og ikke kendte en eneste, ville det være en rigtig svær opgave at finde op og ned i tingene,” siger Christoffer Green-Pedersen og fortsætter:
”Vi er vokset rigtig meget de sidste 5-10 år. Det er supergodt, men det kræver også en større opmærksomhed på vores kultur og den måde, vi fungerer som et institut på. Vi har nået en størrelse, hvor ikke alle automatisk kender alle. Det er vigtigt, at vi bevarer en stærk institutkultur og sammenhængskraft, hvor folk er villige til at gøre ting for instituttet og føler, at de er en del af fællesskabet. Nu hvor vi er blevet så meget større, kan sådan noget godt forsvinde, hvis man ikke er opmærksom på at understøtte det. Man skal huske, at det ikke er nogen selvfølge.”
Institutlederens udfordringer
Christoffer Green-Pedersen har længe haft et særligt fokus på de mange unge medarbejdere i midlertidige stillinger, som de har fået ind på instituttet:
”De er et kæmpe gode, og vi skal sikre nogle gode rammer for dem. Det er ikke realistisk, at alle kan få en fast stilling på instituttet. Derfor skal vi fastholde, at det stadig kan være attraktivt at arbejde her og være en del af instituttet, selvom man ikke er fastansat.”
Han fremhæver også udfordringen, de har med diversitet – især kønsdiversitet.
”Vi har startet en proces og arbejder på det, men er ikke i mål endnu. Det kommer vi heller ikke på den korte bane, men vi skal fastholde diskussionen og initiativerne, og det er der ikke nogen snuptagsløsninger på.”
Det, instituttet står allermest udfordret på, er dog undervisningssiden og kandidatreformen.
”Det kommer vi til at bruge flere kræfter på, end vi har gjort de tidligere år, for at sikre, at vi stadigvæk har nogle stærke uddannelser, herunder vores kandidatuddannelse, som vi er i gang med at reformere. Men det er både spændende og udfordrende. Min rolle bliver at understøtte det arbejde, som studieledere og studienævn og andre laver, og at skabe nogle fornuftige rammer for det. Og selvfølgelig også skubbe på, så vi kommer et sted hen, hvor vi bevarer så stærkt et brand og stadig sørger for, at vores uddannelse er meget tiltrækkende for unge mennesker.”
Det er også i høj grad undervisningen og kontakten til de studerende, Christoffer kommer til at savne, nu hvor han bliver institutleder og ikke længere kan binde sig til at undervise hver uge på et givent tidspunkt. Forskningen forventer han derimod at kunne klemme ind hist og her. Den kan nemmere udsættes til næste uge, som han siger.