Du er her: Aarhus BSS Om Aarhus BSS Nyheder vis

Jura-lektor udpeget til bestyrelsen i EU-agentur

Blot 38 år gammel er lektor i EU-ret og menneskeret Louise Halleskov Storgaard blevet udpeget til at repræsentere Danmark i bestyrelsen for EU’s Agentur for Grundlæggende Rettigheder (FRA).

07.06.2017 | Michael Schrøder

Foto: AU Foto.

”Det er både en overraskelse og en meget stor ære for mig at blive udpeget. Det er et utroligt spændende hverv og jeg glæder mig meget til at komme i gang,” siger Louise Halleskov Storgaard.

Det er regeringen, der har udpeget Louise Halleskov Storgaard, og hun træder ind i stedet for sin kollega på Juridisk Institut Jens Vedsted-Hansen, der har haft den danske plads i bestyrelsen siden 2012. Dermed har Jens Vedsted-Hansen været medlem i fem år, hvilket er den maksimale periode for FRA-bestyrelsesmedlemmer.

Louise Halleskov Storgaard blev i november sidste år ansat som lektor på Juridisk Institut, hvor hun før det var adjunkt. Hendes undervisnings- og forskningsområde er EU- og Menneskeret og sideløbende hermed varetager hun bl.a. en bestyrelsespost i Institut for Menneskerettigheder, ligesom hun frem til årsskiftet var medlem af Flygtningenævnet.

FRA er oprettet i 2007 som et uafhængigt EU-organ, der leverer uafhængig og evidensbaseret bistand og ekspertise om grundlæggende rettigheder til EU-institutioner og EU’s medlemsstater. Agenturet er placeret i Wien, Østrig, og bestyrelsen består af uafhængige eksperter – én udpeget af hver af de 28 medlemsstater – to repræsentanter fra Europa-Kommissionen samt en uafhængig ekspert udpeget af Europarådet.

”Det er jo netop det område, som jeg beskæftiger mig med, og FRA er en organisation, hvis arbejde jeg bruger i min forskning. Bestyrelsesposten giver mig et meget værdifuldt indblik i blandt andet organisationens processer,” siger Louise Halleskov Storgaard.

Læs mere om Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder (FRA)

Se Louise Halleskov Storgaards profil

Navne