Niels Løppenthin, chefkonsulent, Direktoratet for Kriminalforsorgen

Nå et niveau højere

Hold dig opdateret

Få info om efteruddannelse, forskning og invitationer til faglige arrangementer direkte i din indbakke.

Udtalelse

Jeg tog masteruddannelsen i narkotika- og alkoholindsatser (nu Master i rusmidler), fordi jeg sidder med ansvaret for drift og udvikling af behandlingsområdet i Kriminalforsorgen. Jeg har derfor brug for så meget viden om området som muligt. Jeg ønskede også at blive bedre til at argumentere ud fra viden frem for holdninger. Desuden håbede jeg, at uddannelsen ville udvikle og nuancere mit syn på begreber som f.eks. stofmisbrug og afhængighed. Begge dele er lykkedes fuldt ud.

Uddannelsen har givet mig mere faglig ballast. Jeg er mere sikker nu, når jeg træffer valg og vurderer, hvad der er godt og skidt på behandlingsområdet, og det er vigtigt i min stilling. Jeg kan også mærke, at det giver ens ord mere vægt, når folk ved, at jeg har en master i rusmidler. Og så har uddannelsen generelt givet mig mere lyst til at opsøge viden og til selv at foretage undersøgelser, skrive artikler osv.

Jeg har været meget tilfreds med uddannelsen, fordi den anskuer rusmidler og holdninger til rusmidler fra vidt forskellige vinkler og giver mulighed for at komme bag om de politikker, der præger området. Dertil kommer, at uddannelsen er ambitiøs, holder et højt niveau og bidrager med viden om den nyeste forskning på feltet.

Uddannelsen er baseret på e-læring, hvilket man skal vænne sig til, hvis man ikke har prøvet det før, da det kræver en del selvdisciplin. Til gengæld er det rart for en travl person som mig, at jeg helt selv kunne tilrettelægge min studietid. Jeg kan anbefale at få en læsegruppe op at stå, fordi det styrker forståelsen og giver det sociale samvær, man ellers kun får på samlingerne på uddannelsen.

Personligt synes jeg noget af det mest spændende var det mere historiske pensum, som punkterede myten om New Yorks forvandling fra gangsterby til en sikker, næsten stoffri by ved hjælp af en storstilet politiindsats. Hele denne historie koblet med udviklingen af nultolerance og vores hjemlige handlingsplan ”Kampen mod Narko” gav en sammenhæng og en mening, som er supernyttig.