Jessica Aschemann-Witzel er ny innowoman

Innovationsfonden har udpeget fire nye medlemmer af gruppen Innowomen. MGMT-professor og leder af MAPP-center, Jessica Aschemann-Witzel er ny i gruppen.

Jessica Aschemann-Witzel Foto: Au Foto

”De fire nye Innowomen skal sammen med de øvrige medlemmer af gruppen være med til at inspirere talentfulde kvinder til at forfølge en iværksætter- eller forskerkarriere og søge om midler fra Innovationsfonden,” hedder det i en pressemeddelelse fra fonden.

Den skæve kønsbalance blandt danske forskere og iværksættere fik i 2018 Innovationsfonden til at søsætte konceptet Innowomen, der har til formål at synliggøre kvindelige rollemodeller inden for forskning og iværksætteri.

”Diversitet kan aflæses direkte på bundlinjen og skaber bedre resultater, når fremtidens innovative løsninger skal udvikles. Når kun hver fjerde danske iværksætter og hver fjerde danske professor i dag er en kvinde, betyder det, at vi går glip af ideer, innovation, vækst og talent,” siger Innovationsfondens direktør, Cecilie Brøkner i pressemeddelelsen.

På LinkedIn takker Jessica Aschemann-Witzel for ”invitationen til at være med (i Innowomen, red.)”.

”Jeg er rigtig glad for, at Innovationsfonden også anerkender social science, som mit projekt jo er. Når der er samklang mellem social science og den mere teknologiske forskning, så skaber det god innovation,” siger Jessica Aschemann-Witzel.

Udover at være centerleder for MAPP-center på Institut for Virksomhedsledelse, står Jessica Aschemann Witzel i spidsen for et aktuelt forskningsprojekt om omstilling til en mere plantebaseret kost, mindre madspild og grønnere fødevareproduktion. Projektet er medfinansieret af Innovationsfondens Grand Solutions-program.

De øvrige tre nye medlemmer af Innowomen er professor Karin Lykke-Hartmann, Aarhus Universitet CEO i virksomheden Notify Therapeutics, Sarah Hammershøy, maskinmester samt co-founder og CEO i virksomheden MicroChange og Sofie Lindskov Hansen, kvantespecialist hos virksomheden Kvantify med en ph.d. i eksperimentel kvantefotonik fra Niels Bohr Instituttet.

Offentliggørelsen af udnævnelserne skete den 8. marts – på kvindernes internationale kampdag.