HD 1. del

  • Læs HD 1. del i Aarhus eller Herning og som online forløb

HD 1. del er en bred erhvervsøkonomisk uddannelse på deltid, der giver titlen Graduate Certificate in Business Administration.
Deltagerne får en teoretisk indføring i de centrale områder inden for erhvervs- og samfundsøkonomien. Du vil blandt andet blive undervist i erhvervsøkonomi, dataanalyse, samfundsøkonomi og erhvervsjura.

Første del af HD-uddannelsen er fælles for begge specialiseringer på HD 2. del, og fagene på HD 1. del tages som enkeltfag. Du skal først vælge specialisering, når du har gennemført HD 1. del. Det anbefalede forløb på HD 1. del starter ultimo august. Hvis du følger det anbefalede forløb, tager det to år at gennemføre HD 1. del, men du kan godt strække det over længere tid, hvis du har behov for det.

Målgruppe

HD 1. del er relevant for alle, der arbejder med erhvervsøkonomiske problemstillinger. Den typiske HD 1. dels-studerende kommer fra revisionsbranchen, men der kommer også folk, der ikke har en økonomisk baggrund, og som er specialiserede inden for for eksempel det humanistiske, tekniske eller sundhedsfaglige felt.

Udbytte og kompetencer

HD 1. del giver de studerende en teoretisk indføring i de centrale områder inden for erhvervs- og samfundsøkonomien.

Du opbygger akademiske kompetencer, så du på en systematisk og metodebevidst måde kan arbejde med identifikation og løsning af komplekse problemstillinger i praksis. Du kan således bruge den viden og de teorier, du får på HD 1. del, i dit arbejde fra første undervisningsdag af.

HD 1. del giver desuden et solidt grundlag for videre studier inden for de erhvervsøkonomiske områder og er direkte adgangsgivende til HD 2. del.

Studieledelse og fagansvarlig

Fagansvarlig for HD 1. del i Aarhus

Fagansvarlig for Erhvervsret

HD 1. del - praktiske informationer Hør om adgangskrav, ansøgning, betaling og planlægning af dit studie.

Fakta om HD 1. del

Ansøgningsfrist: 
Efterårsfag: 8. august
Forårsfag: 1. november
Studiestart: 
Efterårsfag: August/september 
Forårsfag: Januar/februar  
Varighed: 2 år på deltid 
ECTS: 60 ECTS
Sted: Aarhus og Herning

Kontakt os

Aarhus BSS Student Services
Mail: 
studentservices.bss@au.dk 
Telefon: 
8716 4026

Se åbningstider

Kontakt en fagansvarlig

Niels Peter Mols
Mail: nmols@econ.au.dk
Telefon: 8716 5524

Book en vejledning


Du kan booke en vejledningssamtale via telefon eller fremmøde. Vi vejleder om uddannelsesvalg, adgangskrav med mere i forhold til din baggrund. Skriv gerne i bookingen, hvad du ønsker at tale med os om, så vi kan forberede os inden mødet. Har du praktiske spørgsmål om deadlines, priser og lignende, kan du kontakte Student Services.

Book en vejledningssamtale