Digital2020

Onsdag den 28. oktober 2020

Digital2020 stiller skarpt på tre aktuelle brændpunkter i en stadigt mere globaliseret digital forretningsverden. Hvordan håndterer vi Kina som handelspartner og teknologi-drage? Hvordan udnytter vi computerens tankekraft i fagprofessioner, f.eks. i juridiske og psykologiske beslutningsprocesser?  Og sidst, men ikke mindst: Hvordan sikrer vi vores værdier og virksomheder mod fjendtlige magters cyberangreb?  Se live streaming af Digital2020

De tre temaer

Kinas digitale drage

Hør Christina Boutrup, der er Kina tech ekspert, og Jacob Arnoldi, der er professor ved Aarhus BSS, tale om Kina og IT.

Computerens tankekraft

Hør Camilla Kølsen Petersen, der er lektor ved Aarhus BSS og Michael Caspersen, som er direktør ved IT-vest, tale om Computational thinking & Design.

Cybersikkerhed

Hør John Parm Ulhøi, der er professor ved Aarhus BSS, Peter Bruun Nielsen, som er Vicedirektør på Aarhus Universitet og Thomas Lund-Sørensen, der er Chef for center for Cybersikkerhed ved Forsvarets Efterretningstjeneste tale om cybersikkerhed.

De tre temaer

Kinas digitale drage

Hør Christina Boutrup, der er Kina tech ekspert, tale om Kina og IT.

Computerens tankekraft

Hør Camilla Kølsen Petersen, der er lektor ved Aarhus BSS og Michael Caspersen, som er direktør ved IT-vest, tale om Computational thinking & Design.

Cybersikkerhed

Hør John Parm Ulhøi, der er professor ved Aarhus BSS, Peter Bruun Nielsen, som er Vicedirektør på Aarhus Universitet og Thomas Lund-Sørensen, der er Chef for center for Cybersikkerhed ved Forsvarets Efterretningstjeneste tale om cybersikkerhed.


Program

- 14.00 -
Digital og fysisk velkomst og introduktion til 1. tema "Kinas digitale drage"
Vært og moderator: Lars Haahr, lektor og studieleder, ITKO, Aarhus BSS


Kina og IT
Christina Boutrup, Kina tech ekspert

Kina er verdens største digitale økonomi med 900 millioner internetbrugere, og kinesiske virksomheder lancerer konstant nye kreative digitale forretningsmodeller, som i stigende grad bliver kopieret i Vesten. Covid-19 har sat endnu mere skub i digitaliseringen.

Lær om de nyeste trends fra Kina og få et kvalificeret bud på, hvad danske virksomheder kan lære af Kina -  uden at gå på kompromis med danske værdier.

Christina Boutrup har fulgt Kinas udvikling tæt siden 2004, blandt andet som Asien-korrespondent og som vært for tv- og radioprogrammer. Hun har skrevet flere anmelderroste bøger om Kina og har gjort det til sin levevej at gøre beslutningstagere klogere på verdens nye supermagt. Hun har desuden været udpeget til den tidligere regerings Kina-ekspertpanel og er fast Kina-analytiker for TV2 News.Sikkerhed og det kinesiske marked
Jacob Arnoldi, professor ved Aarhus BSS


Samtale med oplægholdere og moderator


- 14.40 -
Pause
ved fysisk deltagelse bliver deltagere siddende


- 14.50 -
Introduktion til 2. tema “Computerens tankekraft” 
Vært og moderator: Lars Haahr, lektor og studieleder, ITKO, Aarhus BSS


Computational thinking
Michael Caspersen, direktør ved IT-Vest

Informationsteknologi er ikke bare et medie. Der er tale om en (ny) kulturteknik, et (nyt) sprog, hvormed man kan udtrykke sig i verden, erkende verden og skabe nyttige og slagkraftige digitale værktøjer. 

Michael sætter i sit oplæg fokus på, at få mestrer dette sprog, og at det i stigende grad udfordrer liv og samfundsstrukturer. Det er en kompetence, der ligesom læse-, skrive og matematiske kompetencer, er fundamental i det 21. århundrede.Computational thinking
Camilla Kølsen Petersen, lektor ved Aarhus BSS

Camilla tager til Digital2020 afsæt i helt ny forskning om computational thinking, digitalt lederskab og behovet for digitale kompetencer i praksis hos virksomhederne. Få indblik i computationelle metoder og emner, som vil være relevante for Aarhus BSS-uddannelserne.  Samtale med oplægsholdere og moderator


- 15.25 -
Pause


- 15.35 -
Introduktion til 3. tema “Cybersikkerhed”
Vært og moderator: Lars Haahr, lektor og studieleder, ITKO, Aarhus BSS


Cybersikkerhed i et ledelsesperspektiv
John Parm Ulhøi, professor, Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS, Aarhus Universitet

”IT-sikkerhed – mere end blot et teknisk anliggende” Oplægget vil tage afsæt i IT-sikkerhedsstatistik, der ’kridter banen op’ og understøtter den underliggende pointe antydet i overskriften. Herefter vil fokus være rettet mod betydningen af ’the human factor’, ledelsens ansvar samt ’de lavthængende frugter’, der ofte vil kunne høstes uden at involvere uoverskuelige omkostninger eller særlige tekniske forudsætninger.Er vores viden og forskning under angreb?
Peter Bruun Nielsen, vicedirektør AU, medlem af Det nationale Cybersikkerhedsråd

Informationssikkerhed – hvordan universiteternes it-afdelinger arbejder med at sikre it-infrastruktur og forskningsdata mod angreb.

”Center for cybersikkerhed vurderer informationssikkerhedstruslen mod forskningssektoren som høj. De danske universiteter arbejder tæt sammen om at sikre sig mod angreb fra cyberkriminelle. Kom med ned i maskinrummet og bliv klogere på, hvordan AU’s it-afdeling arbejder med at sikre AU’s it-infrastruktur og forskningdata.”Cyberangreb og sikkerhed
Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed ved Forsvarets Efterretningstjeneste

Thomas Lund-Sørensen er chef for Center for Cybersikkerhed i Forsvarets Efterretningstjeneste. Inden han kom til Forsvarets Efterretningstjeneste, har han haft en lang og fremtrædende karriere inden for udenrigstjenesten, hvor han senest har bestredet forskellige stillinger som CIO, som regeringens særlige udsending i Libyen under oprøret i 2011 og som ambassadør i Det Hashemitiske Kongerige Jordan. Han er Marshall Memorial Fellow og har studeret på École Nationale d’Administration i Paris, Frankrig.  Samtale med oplægsholdere og moderatorPraktisk 

Ændring pr. 19. oktober 2020:

Digital2020 afholdes online, og oplæggene transmitteres fra Aarhus BSS.
Tættere på dagen vil du modtage et link.  

Tidspunkt: 14:00-16:25Master i it på Aarhus BSS

Master i it er en masteruddannelse på kandidatniveau, som giver it-ledere og -medarbejdere mulighed for at styrke deres ledelsesmæssige kompetencer inden for it-udvikling og strategisk udnyttelse af it.

Læs mere