Mangfoldighed på jobbet

03.10.2019 | MICHAEL SCHRØDER

Diversitet og mangfoldighed på arbejdspladsen betaler sig, men når der stadig praktiseres forskelsbehandling, kan det skyldes ubevidste fordomme og vanetænkning, siger professor Anders Ryom Villadsen, Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS. FOTO: Thomas Jeppe Jensen

 

Forskelsbehandling på arbejdsmarkedet er i mange henseender direkte forbudt i Danmark. Alligevel praktiseres der i adskillige tilfælde forskelsbehandling, når det gælder for eksempel køn eller etnicitet, og det er i bund og grund en dårlig forretning.

For diversitet på arbejdspladsen betaler sig, siger professor Anders Ryom Villadsen, Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus BSS, i denne podcast. Han har i adskillige år forsket i diversitet i både den offentlige og den private sektor.

Hør Anders Ryom Villadsen fortælle om, hvordan flere kvinder i kommunal ledelse kan påvirke det økonomiske resultat positivt, og hvordan både private og offentlige virksomheder bevidst eller ubevidst sorterer ansøgere med mellemøstlige navne fra allerede i starten af en ansættelsesproces.

Og hør Anders Ryom Villadsens bud på, hvordan organisationerne kan arbejde med, at komme ubevidste fordomme til livs.

Læs også: Peter kommer lettere til jobsamtale end Ali

Hør afsnittet nedenfor og abonnér på det videnskabelige kvarter:

Abonnér på det videnskabelige kvarter