Lær videre, for at nå videre

Hold dig opdateret

Få info om efteruddannelse, forskning og invitationer til faglige arrangementer direkte i din indbakke.

Opbygning af Fremtidens SMV – uddannelse for ledere i SMV’er


Uddannelsen er opdelt i fem moduler, hvoraf de fire gennemføres som internater af to dages varighed, mens modul 5 er af en dags varighed. Internaterne afholdes på Hotel Comwell Kellers, Børkop ved Vejle. Modul 5 afholdes på Aarhus BSS.

Der er under hele forløbet fokus på at anvende viden og redskaber ind mod praktiske cases og egen virksomhed. Gennem forskellige virksomhedscases får du inspiration til, hvordan digitalisering og bæredygtighed kan integreres i jeres forretningsmodel.


On-boarding

For at opnå det bedste udbytte af uddannelsen starter forløbet med en on-boarding, som bl.a. består af inspirationsmateriale og en spørgeramme til kortlægning af din virksomheds specifikke interesseområder og forretningsmæssige udfordringer.


1. internat

Modul 1 – Din forretning i dag og i morgen

Afholdes den 3. oktober 2023

På modul 1 tager vi udgangspunkt i din virksomhed og den eksisterende forretningsmodel og strategi. På baggrund heraf kortlægges muligheder og trusler såvel interne som eksterne. Her får du indsigt i de tendenser og udfordringer, som din virksomhed og branche står overfor, så du kan identificere, kvalificere, prioritere og trykprøve forskellige forretningsmuligheder, der kan skabe vækst og innovation for din virksomhed.

Modul 1 giver dig og din virksomhed:

  1. Indsigt og inspiration til, hvad fremtiden bringer for din virksomhed og branchen
  2. Redskaber til at kortlægge de muligheder og trusler, fremtiden bringer for din virksomhed
  3. Viden, kompetencer og værktøjer til at kortlægge din nuværende forretningsmodel og nye måder at skabe værdi på
  4. Inspiration, kompetencer og redskaber til at identificere, kvalificere og prioritere nye forretningsmodeller for fremtiden

Redskaber til kortlægning af konsekvenserne for økosystemer, organisation og rekruttering

Modul 2 - Fra grønne idéer til bæredygtig forretningsudvikling

Afholdes den 4. oktober 2023

På modul 2 tager vi udgangspunkt i din virksomhed, og hvordan grøn omstilling og bæredygtig forretningsudvikling kan understøtte din virksomheds vækst, optimering og innovation. Her arbejder vi med at identificere, kvalificere og prioritere initiativer i din virksomhed, så I kan træffe de rigtige strategiske valg. Vi anvender helt nye procesforløb, hvor I med eksperters hjælp får arbejdet i dybden.

Modul 2 giver dig og din virksomhed:

  1. Indsigt i de grønne tendenser, krav og lovgivninger til bæredygtighed
  2. Viden om, hvordan bæredygtig forretningsudvikling kan skabe grundlaget for nye indtægtsstrømme, vækst og innovation
  3. Inspiration via danske SMV-cases til, hvordan man kan arbejde målrettet med grøn omstilling og skabe nye forretninger, produkter og services
  4. Kompetencer og værktøjer til at kortlægge, implementere og forankre bæredygtighed i strategi og organisation
  5. Viden om, hvordan samarbejder og værdikæden omkring virksomheden kan understøtte og påvirke virksomhedens grønne omstilling
  6. Identifikation af, hvilket databehov der er for at kunne løfte den grønne dagsorden

Imellem de to internater får deltagerne en hjemmeopgave, hvor de igennem en spørgeskemaundersøgelse kan kortlægge deres egen virksomheds digitale modenhed. De modtager herefter et ’spider-diagram’ og en mini-rapport, som vi skal bruge på 2. internat til at målrette indsatser til de digitale udviklingsmuligheder, den enkelte virksomhed har.



2. internat

Modul 3: Grøn omstilling gennem data og digitalisering

Afholdes den 13. november 2023

På modul 3 arbejder vi videre med grøn omstilling, og hvordan data og digitalisering spiller ind i forhold til at kunne realisere din rejse mod grøn omstilling og bæredygtig forretningsudvikling.

Modul 3 giver dig og din virksomhed:

  1. Indsigt i, hvordan digitale teknologier konkret kan understøtte grøn omstilling
  2. Inspiration gennem danske SMV-cases på bæredygtighed gennem digitalisering
  3. Viden om ISO – 14001 og andre relevante certificeringer i fremtidens bæredygtige virksomhed 
  4. Redskaber til at beregne virksomhedens CO2-udledning
  5. Kompetencer til at kunne kortlægge og optimere kunderejsen med data
  6. Færdigheder til at identificere og kortlægge bæredygtige forretningsmuligheder igennem data
  7. Indblik i forskellige finansieringsmuligheder, herunder også støttemuligheder for grøn omstilling

Modul 4 – Fra data til digital forretningsudvikling

Afholdes den 14. november 2023

På modul 4 arbejder vi konkret med, hvordan brugen af data og digitale teknologier kan skabe forretningsmuligheder, optimering og vækst for lige netop din virksomhed.  Vi har her også fokus på, hvad der konkret skal til for at komme i mål med initiativerne, herunder hvilke krav det stiller til din organisation, hjælp fra de rigtige eksperter, støttemuligheder mv.

Modul 4 giver dig og din virksomhed:

  1. Indblik i forskellige digitale teknologier, og hvordan de kan skabe grundlaget for nye indtægtsstrømme og innovation
  2. Inspiration via cases med danske SMV’er til, hvordan man kan arbejde målrettet med digitale teknologier
  3. Viden om, hvordan digitale teknologier kan øge effektivitet og produktivitet i din forretning samt skabe helt nye digitale services (servitization)
  4. Viden om, hvordan cirkulær økonomi kan anvendes til at udvikle din forretning og kunderelationer
  5. Kompetence og værktøjer til at skabe værdi ved at arbejde strategisk med digitalisering i forretningsmodellen og i organisationen
  6. Viden om, hvordan samarbejder og økosystemer omkring din virksomhed kan være med til at styrke din konkurrencemæssige, digitale position
  7. Redskaber til at vurdere virksomhedens digitale modenhed


Modul 5 – Fra ide til eksekvering

Afholdes den 13. december 2023

På modul 5 arbejder I videre i et faciliteret online sprintforløb, hvor I får mulighed for at dykke helt ned i de enkelte skridt, og hvad de kræver og på den måde få skabt overblik over, hvordan I kommer videre og i mål med i eksekveringen af de konkrete initiativer. 


Opfølgning

Som et middel til at sikre fremdriften for de initiativer, I har arbejdet med, og for at følge op på de handlingsplaner I har udviklet på uddannelsen, vil der 1-2 måneder efter kursets afslutning og efter aftale med hver deltager blive gennemført en individuel online opfølgningssession på 1-1,5 time. På denne opfølgningssession drøfter vi status og de eventuelle udfordringer, som I er stødt på, og hvordan I bedst kommer videre for at lykkes med jeres strategiske initiativer og udvikling mod fremtidens SMV.