Nyhed

En god mentor er én, der ikke ved alt

I oktober starter 100 alumner fra Aarhus BSS i årets mentorprogram ’Aarhus BSS Mentor100’. Vi har spurgt én alumne, Helle Glyø, hvorfor hun er mentor. Hun er selvstændig coach og forandringskonsulent og uddannet HA ('87) og HD ('91).

Helle Glyø, (HA, '87 og HD, '91)

I oktober starter 100 alumner fra Aarhus BSS i årets mentorprogram ’Aarhus BSS Mentor100’. Over de næste ni måneder guider, støtter og udfordrer de vores studerende, når det kommer til studie- og karrierespørgsmål. Vi har spurgt én alumne, Helle Glyø, hvorfor hun er mentor. Hun er selvstændig coach og forandringskonsulent og uddannet HA ('87) og HD ('91).

Hvorfor er du mentor?

For at give noget tilbage. Det er et ansvar, som jeg vælger at tage på mig. Jeg har en viden om arbejdsmarkedet, der er værdifuld for de studerende. Og fordi jeg hverken er underviser, arbejdsgiver eller leverandør, har ingen af os noget på spil. Jeg skal ikke give karakterer eller betale løn for en indsats. Mentorprogrammet er et frirum, hvor jeg får mulighed for at reflektere over min egen karriere og give viden videre. At forløbet også kan udvikle sig til et venskab og samtidig styrke min faglighed og mit netværk er et par gode sidegevinster.

Hvordan kan du bruge rollen som mentor i din egen karriere?

Jeg får et ufiltreret indblik ind i de valg, som min mentee skal træffe og de bekymringer, der ligger bag. Det lærer mig noget om mennesker. Derudover består en del af mentorprogrammet i nogle træningssessioner og faglige oplæg, hvor jeg får konkrete værktøjer.

Hvordan arbejder du som mentor?

Jeg er bevidst om at være en mentor, der ikke har svar på alt. Jeg tror ikke på, at jeg skal bane vejen for min mentee og fortælle, hvad han eller hun skal gøre i forhold til karrieren eller studiet. Min mentee skal ikke være et spejlbillede af mig. Jeg synes, det er vigtigere at lytte frem for at fortælle.

Hvad er din bedste oplevelse som mentor?

En mentee har ofte en reel bekymring omkring en eksamen, eller hvordan han eller hun finder et job eller en praktikplads. Når jeg så får en SMS eller en mail med ’Det gik godt – tak for hjælpen’, er jeg glad. Helt ind i knoglerne. Det kan virke banalt, men når du mærker, at din mentee har truffet et valg, flyttet nogle grænser og er lykkedes med en udfordring, så smitter det.

Hvordan får du tid til forløbet?

Jeg forventer, at min mentee har en klar plan, når vi mødes. Hvad er det, vi skal tale om? Hvad vil han eller hun gerne have ud af det? Ellers stikker det hurtigt af tidsmæssigt. Jeg synes også, at min mentee får noget ud af at vide, at jeg har en travl kalender og ved, at det er vigtigt at bruge min tid rigtigt. Omvendt er min computer og min telefon også altid slukket, når vi mødes.  

Helle Glyø er selvstændig coach og forandringskonsulent samt alumne fra Aarhus BSS – se hendes profil her. Hun blev i 2015 kåret til årets mentor og deltager i år for fjerde gang. Hvis du vil vide mere om rollen som mentor og Aarhus BSS Mentor100, kan du læse mere her.