Du er her: Aarhus BSS Om Aarhus BSS Nyheder

Nyheder

07.03.2016 | Forskningsnyhed

Fødselsdepression medfører øget risiko for selvmord, viser ny undersøgelse

Nybagte mødre, der er ramt af depression eller andre psykiske lidelser, løber en større risiko end andre for at tage deres eget liv i løbet af det første år efter fødslen, viser en ny undersøgelse. Undersøgelsen, der gør op med forestillinger om fødsel som en altid glædelig begivenhed for moderen, er baseret på en af de mest omfattende analyser af…

Joshua Robison
Maria-Louise Clausen
Andrea Barletta

02.03.2016 | Navne

Næsten 5 millioner bevilliget til tre unge forskere

Joshua Robison, Maria-Louise Clausen og Andrea Barletta har til sammen modtaget næsten 5 millioner fra Det Frie Forskningsråd. Pengene går til deres postdoc-projekter inden for statskundskab og økonomi.

Vores erindringer er omdrejningspunktet for de fleste sociale sammenhænge, så når hukommelsen svigter, kan det være svært at holde en samtale i gang. Foto: Colourbox

25.02.2016 | Forskningsnyhed

EliteForsk-rejsestipendium: Ph.d. studerende søger genvej til dementes hukommelse

Dementes erindringer kan lokkes frem ved hjælp af konkrete genstande fra personens fortid. Ph.d.-studerende Marie Kirk modtager nu et EliteForsk-rejsestipendium til at forske videre i dementes hukommelse.

17.02.2016 | Forskningsnyhed

Ny forskning: Danske virksomheder nedprioriterer innovation

Ny undersøgelse af danske virksomheders arbejde med strategi viser generelt stort fokus på produktivitet og på kunderne, mens innovationsområdet prioriteres meget lavt.

Lasse Lindekilde taler ved seminar

16.02.2016 | Forskningsnyhed

Ensomme terrorister er ikke så ensomme endda, siger forsker fra Aarhus BSS

Hvis ensomme terrorister virkelig var helt alene og blev radikaliseret i fuldstændig isolation fra det omgivende samfund, så ville de være umulige at stoppe. Men forskning viser, at de faktisk er mindre løsrevne fra omgivelserne, end man normalt tror, og det gør det muligt for myndighederne at opdage dem i tide, fortæller en forsker fra Aarhus…

Philipp Schröder

12.02.2016 | Forskningsnyhed

Dansk fremstillingsvirksomhed skal se fremad: Rapport fra Aarhus BSS

Fremtiden begynder nu, ifølge en rapport om Danmarks fremstillingssektor fra Aarhus BSS og konsulentfirmaet McKinsey. Hvis danske virksomheder fortsat skal klare sig om ti år, så er det nu, de skal handle.

04.02.2016 | Aarhus BSS

Kan vi stole på tilfredshedsmålinger?

Tilfredshedsundersøgelser kan give et misvisende billede af offentlige institutioners kvalitet. Forskning fra Aarhus BSS viser, at man derfor bør være varsom med at træffe beslutninger, som har indflydelse på borgernes liv, på baggrund af resultater fra evalueringerne.

29.01.2016 | Forskningsnyhed

Danskernes køkkenkompetencer kortlagt

Vores viden om fødevarer og evner i køkkenet afhænger i høj grad af vores indkomst og af, om vi har hjemmeboende børn. Det viser en undersøgelse foretaget af MAPP Centret ved Aarhus Universitet.

28.01.2016 | Forskningsnyhed

Forskere sætter ord på Bourgognevine

Lektor Patrick Leroyer ved Institut for Erhvervskommunikation på Aarhus BSS har sammen med kollegaen Laurent Gautier fra Université de Dijon udviklet en helt ny type onlineordbog til kendere inden for vinbranchen i Bourgogne. Ordbogen, som rummer terminologi om smagning af Bourgognevine, bliver brugt som et værktøj til at styrke markedsføringen af…

Helle Vrønning Dam, professor i tolkning og oversættelse

28.01.2016 | Aarhus BSS

Aarhus BSS får unik uddannelse for tolke

Aarhus BSS har fået foreløbig godkendelse til at starte en eksklusiv uddannelse for konferencetolke. Det nye etårige forløb skal gøre deltagerne til specialister, som kan bistå med fx simultanoversættelse ved forhandlinger i EU og andre internationale fora.

Viser resultater 91 til 100 ud af 114

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste