Du er her: Aarhus BSS Om Aarhus BSS Nyheder

Nyheder

29.01.2016 | Forskningsnyhed

Danskernes køkkenkompetencer kortlagt

Vores viden om fødevarer og evner i køkkenet afhænger i høj grad af vores indkomst og af, om vi har hjemmeboende børn. Det viser en undersøgelse foretaget af MAPP Centret ved Aarhus Universitet.

28.01.2016 | Forskningsnyhed

Forskere sætter ord på Bourgognevine

Lektor Patrick Leroyer ved Institut for Erhvervskommunikation på Aarhus BSS har sammen med kollegaen Laurent Gautier fra Université de Dijon udviklet en helt ny type onlineordbog til kendere inden for vinbranchen i Bourgogne. Ordbogen, som rummer terminologi om smagning af Bourgognevine, bliver brugt som et værktøj til at styrke markedsføringen af…

Helle Vrønning Dam, professor i tolkning og oversættelse

28.01.2016 | Aarhus BSS

Aarhus BSS får unik uddannelse for tolke

Aarhus BSS har fået foreløbig godkendelse til at starte en eksklusiv uddannelse for konferencetolke. Det nye etårige forløb skal gøre deltagerne til specialister, som kan bistå med fx simultanoversættelse ved forhandlinger i EU og andre internationale fora.

25.01.2016 | Aarhus BSS

Hvad får enlige terrorister til at handle?

Soloterrorisme: Lasse Lindekilde, lektor i statskundskab, har forsket i, hvad der motiverer enlige terrorister til at handle. Deres baggrund er ikke, hvad man måske skulle tro (YouTube-video).

11.01.2016 | Aarhus BSS

Fakultetsledelsen er på plads: Ny institutleder ved Institut for Økonomi

Carsten Sørensen, nuværende professor i finansiering ved CBS, er pr. 1. marts ansat som institutleder.

18.12.2015 | Videnudveksling

Aarhus-professor med i Søren Pinds Tibet-kommission

Professor i statsforfatningsret, Michael Hansen Jensen, fra Aarhus BSS er med i den blot tre mand store kommission, som skal undersøge, hvad der er op og ned i sagen omkring statsbesøget fra den kinesiske præsident Hu Jintao i 2012, hvor politiet fjernede tibetanske flag og tilbageholdt demonstranter.

Michael Svarer

15.12.2015 | Talentudvikling

Syv spørgsmål til den nye overvismand

Michael Svarer, professor i økonomi ved Aarhus BSS, er blevet udnævnt til ny overvismand for Det Økonomiske Råd. Vi fangede ham kort før frokost på en travl hverdag og spurgte ham om hans forventninger til det nye job. Aktuelle problemstillinger, herunder integration af indvandrere i den danske økonomi, kommer til at fylde meget, siger han.

Sanne Wøhlk

15.12.2015 | Forskningsnyhed

Affald i fokus for million-projekt på Aarhus BSS

Affald er fascinerende, synes Sanne Wøhlk. Hun er lektor i logistik på Aarhus BSS og skal bruge det næste par år på at undersøge mere effektive måder at indsamle og transportere det på. Det Frie Forskningsråd har for nylig bevilget 4,1 millioner kroner til projektet.

15.12.2015 | Videnudveksling

Debat med Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet med ambassadør Peter Taksøe-Jensen i spidsen havde taget initiativ til en debat om økonomisk diplomati i en globaliseret verden. Forskere fra Aarhus BSS og repræsentanter fra erhvervslivet delte ud af deres viden og erfaringer.

Professor Peter Krøjgaard

14.12.2015 | Forskningsnyhed

Ny metode giver nyt vindue til børns hukommelse

Små børn har svært ved at huske deres oplevelser – eller har de? Danske forskere har fundet en ny metode til at undersøge spørgsmålet.

Viser resultater 81 til 90 ud af 97

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste