Du er her: Aarhus BSS Om Aarhus BSS Nyheder

Nyheder

Lasse Lindekilde taler ved seminar

16.02.2016 | Forskningsnyhed

Ensomme terrorister er ikke så ensomme endda, siger forsker fra Aarhus BSS

Hvis ensomme terrorister virkelig var helt alene og blev radikaliseret i fuldstændig isolation fra det omgivende samfund, så ville de være umulige at stoppe. Men forskning viser, at de faktisk er mindre løsrevne fra omgivelserne, end man normalt tror, og det gør det muligt for myndighederne at opdage dem i tide, fortæller en forsker fra Aarhus…

Philipp Schröder

12.02.2016 | Forskningsnyhed

Dansk fremstillingsvirksomhed skal se fremad: Rapport fra Aarhus BSS

Fremtiden begynder nu, ifølge en rapport om Danmarks fremstillingssektor fra Aarhus BSS og konsulentfirmaet McKinsey. Hvis danske virksomheder fortsat skal klare sig om ti år, så er det nu, de skal handle.

04.02.2016 | Aarhus BSS

Kan vi stole på tilfredshedsmålinger?

Tilfredshedsundersøgelser kan give et misvisende billede af offentlige institutioners kvalitet. Forskning fra Aarhus BSS viser, at man derfor bør være varsom med at træffe beslutninger, som har indflydelse på borgernes liv, på baggrund af resultater fra evalueringerne.

29.01.2016 | Forskningsnyhed

Danskernes køkkenkompetencer kortlagt

Vores viden om fødevarer og evner i køkkenet afhænger i høj grad af vores indkomst og af, om vi har hjemmeboende børn. Det viser en undersøgelse foretaget af MAPP Centret ved Aarhus Universitet.

28.01.2016 | Forskningsnyhed

Forskere sætter ord på Bourgognevine

Lektor Patrick Leroyer ved Institut for Erhvervskommunikation på Aarhus BSS har sammen med kollegaen Laurent Gautier fra Université de Dijon udviklet en helt ny type onlineordbog til kendere inden for vinbranchen i Bourgogne. Ordbogen, som rummer terminologi om smagning af Bourgognevine, bliver brugt som et værktøj til at styrke markedsføringen af…

Helle Vrønning Dam, professor i tolkning og oversættelse

28.01.2016 | Aarhus BSS

Aarhus BSS får unik uddannelse for tolke

Aarhus BSS har fået foreløbig godkendelse til at starte en eksklusiv uddannelse for konferencetolke. Det nye etårige forløb skal gøre deltagerne til specialister, som kan bistå med fx simultanoversættelse ved forhandlinger i EU og andre internationale fora.

25.01.2016 | Aarhus BSS

Hvad får enlige terrorister til at handle?

Soloterrorisme: Lasse Lindekilde, lektor i statskundskab, har forsket i, hvad der motiverer enlige terrorister til at handle. Deres baggrund er ikke, hvad man måske skulle tro (YouTube-video).

11.01.2016 | Aarhus BSS

Fakultetsledelsen er på plads: Ny institutleder ved Institut for Økonomi

Carsten Sørensen, nuværende professor i finansiering ved CBS, er pr. 1. marts ansat som institutleder.

18.12.2015 | Videnudveksling

Aarhus-professor med i Søren Pinds Tibet-kommission

Professor i statsforfatningsret, Michael Hansen Jensen, fra Aarhus BSS er med i den blot tre mand store kommission, som skal undersøge, hvad der er op og ned i sagen omkring statsbesøget fra den kinesiske præsident Hu Jintao i 2012, hvor politiet fjernede tibetanske flag og tilbageholdt demonstranter.

Michael Svarer

15.12.2015 | Talentudvikling

Syv spørgsmål til den nye overvismand

Michael Svarer, professor i økonomi ved Aarhus BSS, er blevet udnævnt til ny overvismand for Det Økonomiske Råd. Vi fangede ham kort før frokost på en travl hverdag og spurgte ham om hans forventninger til det nye job. Aktuelle problemstillinger, herunder integration af indvandrere i den danske økonomi, kommer til at fylde meget, siger han.

Viser resultater 71 til 80 ud af 90

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste