Seneste nyt

19.10.2018 | Erhverv og økonomi

Danske råstoffer - Tillid

PODCAST - Danskerne hører til de mest tillidsfulde folk i hele verden. Det er et råstof, som udvindes i mødet mellem danskere. Professor Gert Tinggaard Svendsen fortæller, hvorfor vi bør være særligt stolte af verdensmesterskabet i tillid, og hvorfor vi skal passe på ikke at sætte det over styr.

10.10.2018 | Samfund og politik

Mænd med store muskler ønsker ulighed i samfundet

Fysisk styrke og politiske holdninger hænger sammen blandt mænd, men ikke blandt kvinder. Ny forskning fra Aarhus BSS viser, at urinstinkter påvirker mænds politiske overvejelser.

24.09.2018 | Erhverv og økonomi

Robot finder ideer på nettet

Robot finder ideer på nettet Ny forskning udvikler algoritme, der hjælper virksomheder med at identificere nye, brugbare ideer i online communities. Når virksomheder eksperimenter med ny teknologi, opstår der imidlertid også en række udfordringer.
Vidste du at...

Vores helbred er godt nok til, at vi kan arbejde fem år mere, før vi går på pension. Det gælder især for de højtuddannede og for kvinder.

Seneste nyt

13.09.2018 | Mennesker og kulturer

Hverken nudging eller framing får os til at droppe bilen

Tror du, at gamification, nudging og framing er banebrydende værktøjer til at ændre folks adfærd? Så tro om igen. Ny forskning fra Aarhus BSS viser, at alle tre metoder er lige ineffektive til store adfærdsændringer.

03.09.2018 | Erhverv og økonomi

Når topchefen er væk, laver kronprinsen om

Et alment behov for at skille sig ud kombineret med et skvæt rockstjerne-attitude betyder, at nytiltrådte topchefer ændrer virksomhedens strategiske kurs. Især når de ligner deres forgænger.

27.08.2018 | Mennesker og kulturer

Små børn foretrækker vindere - men undgår dem, som tromler deres vilje igennem

Små børn på bare halvandet år foretrækker de individer, som andre underkaster sig for. Det ligger tilsyneladende dybt i os mennesker at opsøge dem med høj status, sandsynligvis fordi det gennem evolutionshistorien har kunnet give adgang til ressourcer, territorium og partnere at være sammen med dem.