Seneste nyt

13.09.2018 | Mennesker og kulturer

Hverken nudging eller framing får os til at droppe bilen

Tror du, at gamification, nudging og framing er banebrydende værktøjer til at ændre folks adfærd? Så tro om igen. Ny forskning fra Aarhus BSS viser, at alle tre metoder er lige ineffektive til store adfærdsændringer.

03.09.2018 | Erhverv og økonomi

Når topchefen er væk, laver kronprinsen om

Et alment behov for at skille sig ud kombineret med et skvæt rockstjerne-attitude betyder, at nytiltrådte topchefer ændrer virksomhedens strategiske kurs. Især når de ligner deres forgænger.

27.08.2018 | Mennesker og kulturer

Små børn foretrækker vindere - men undgår dem, som tromler deres vilje igennem

Små børn på bare halvandet år foretrækker de individer, som andre underkaster sig for. Det ligger tilsyneladende dybt i os mennesker at opsøge dem med høj status, sandsynligvis fordi det gennem evolutionshistorien har kunnet give adgang til ressourcer, territorium og partnere at være sammen med dem.
Vidste du at...

Virksomheder, der forbereder sig på fremtiden, tjener 33 procent mere end gennemsnittet af alle virksomheder. Og de forberedte virksomheders markedsværdi vokser 200 procent mere end gennemsnittet.  

Seneste nyt

17.08.2018 | Erhverv og økonomi

Muskuløse sælgere booster mænds forbrug

Når mænd bliver ekspederet af høje muskuløse mænd, bruger de flere penge og køber dyrere produkter end kvinder. Det gælder især, hvis den mandlige kunde ikke selv er så høj og muskuløs. Den viden kan også bruges i annoncer og anden markedsføring for at øge salget af for eksempel dyre ure og smykker til mænd.

29.06.2018 | Erhverv og økonomi

Hvad er god ledelse 4 - Motivér dine medarbejdere

PODCAST - Motiverede medarbejdere skaber resultater. Men hvordan kan lederen arbejde med sine medarbejderes motivation? Og skal man det? Lektor i statskundskab ved Aarhus BSS, Christian Bøtcher Jacobsen fortæller i denne podcast om, hvordan man kan arbejde med motivation.

29.06.2018 | Samfund og politik

Hvor sætter vi krydset, når krisen kradser

LONGREAD - Når vi går fra økonomiske gode tider til dårlige, påvirker det også vores politiske holdninger. Men hvordan og hvor meget? Fire politik-forskere fra Institut for Statskundskab på Aarhus BSS har fra forskellige vinkler undersøgt vores politiske holdningsdannelse i økonomiske nedgangstider. Læs de spændende resultater her.