Seneste nyt

17.01.2019 | Sundhed og sygdom

Forskere kortlægger sammenhænge mellem psykiske sygdomme

Halvdelen af dem, der udvikler en svær psykisk lidelse som depression før de fylder 20, vil også udvikle en angstlidelse i løbet af de næste 15 år. Det er blot ét af de mange resultater, som en ny landsdækkende befolkningsundersøgelse fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet viser om sammenhængene mellem forskellige psykiske sygdomme.

09.01.2019 | Erhverv og økonomi

Risikerer elsektoren sin egen ”finanskrise”?

Elselskaberne bliver større og større, konsoliderer sig og krydser grænser. Men kan samfundet tillade elselskaberne at gå konkurs, hvis de trods anstrengelserne ikke formår at drive forretning? Eller er de blevet så vitale for samfundet, at de i realiteten er ”too big to fail”? Ligesom det skete i finanssektoren efter finanskrisen. Ny forskning…

04.12.2018 | Samfund og politik

Klassesamfundet lever – og hvad så?

På trods af en udbredt opfattelse af at klassesamfundet er afgået ved døden, lever danskernes klassebevidsthed i bedste velgående og er stort set uændret de seneste 60 år. Og det er ikke ligegyldigt.
Vidste du at...

Det koster i gennemsnit danske mødre 70.000 kroner om året i lønnedgang at få deres første barn. Det skyldes blandt andet barselsorlov før og efter fødslen. Lønnedgangen indhentes dog kun delvist, selv om mødrene igen begynder at arbejde længere, og på længere sigt er lønnedgangen i gennemsnit 30.000 kr. om året.