Du er her: Aarhus BSS Forskning Forskningsnyheder

Forskningsnyheder

31.01.2017 | Forskningsnyhed

Sprog og matematik i vuggestuen

Børns læring af sprog og matematik kan med fordel udvikles allerede i vuggestuen. Det kan betyde, at de senere kommer til at klare sig bedre i skolen, end de ellers ville have gjort.

Mange mener, at krigsrobotter er ulovlige og skal stoppes. Men rent juridisk er de ikke ulovlige, viser forskning.

17.01.2017 | Forskningsnyhed

Forsker: Krigsrobotter er ikke ulovlige

Autonome våbensystemer, der uden menneskelig indblanding kan udvælge og angribe et mål, er ikke i sig selv ulovlige, viser ny forskning. Men der bør tages politisk stilling til, hvordan de må bruges, siger forskeren bag.

10.01.2017 | Forskningsnyhed

Et årligt par-tjek forbedrer parforholdet

Burde vi alle sammen gå til et årligt par-tjek på lige fod med et årligt besøg hos tandlægen? Noget tyder på det. Tilfredsheden med ens parforhold falder, jo længere tid man har kendt hinanden og næsten halvdelen af alle ægtepar lader sig på et tidspunkt skille. Forskning viser nu, at par-tjek kan forbedre kvaliteten i parforholdet.

06.01.2017 | Forskningsnyhed

Et årligt par-tjek forbedrer parforholdet

Burde vi alle sammen gå til et årligt par-tjek på lige fod med et årligt besøg hos tandlægen? Noget tyder på det. Tilfredsheden med ens parforhold falder, jo længere tid man har kendt hinanden og næsten halvdelen af alle ægtepar lader sig på et tidspunkt skille. Forskning viser nu, at par-tjek kan forbedre kvaliteten i parforholdet, og det gælder…

Der kan skrues på en række faktorer for at gøre Nøglehullet endnu mere tydeligt for forbrugerne.

20.12.2016 | Forskningsnyhed

Forskning: Sådan bliver Nøglehulsmærket mere effektivt

Forskere har undersøgt, hvordan Nøglehulsmærket kan vinde kampen om forbrugernes opmærksomhed. Anbefalingerne er soleklare.

12.12.2016 | Forskningsnyhed

Kvinder og mænd reagerer vidt forskelligt på mobning

Mænd og kvinder har cirka lige stor risiko for blive udsat for mobning på arbejdspladsen, men hvor mobning ofte får kvinderne til at langtidssygemelde sig eller bruge antidepressiver, vælger mænd i højere grad helt at forlade arbejdsmarkedet i en periode. Det viser ny forskning fra Aarhus BSS og Københavns Universitet.

09.12.2016 | Forskningsnyhed

Mobning får mænd til at forlade arbejdsmarkedet

03.11.2016 | Forskningsnyhed

Farver får forbrugerne til at købe klimavenlige varer

Kun 8 ud af 100 danskere kan gennemskue, om en vare er klimavenlig. Men nu viser ny forskning fra Aarhus BSS, at en simpel rød-gul-grøn trafiklysmærkning effektivt kan guide forbrugerne til at vælge produkter med det mindste CO2-fodaftryk.

Forskerne har brugt kaffe til at teste forbrugernes lyst til at købe klimavenlige varer.

03.11.2016 | Forskningsnyhed

Ny forskning: Farver får forbrugerne til at købe klimavenlige varer

12.10.2016 | Forskningsnyhed

Forældres deltagelse er afgørende for børns læsning

Der er store læringsmæssige gevinster ved at inddrage forældrene i børns læsning. Det viser forskningsprojektet READ, der er udført i samarbejde mellem Aarhus BSS, Aarhus Kommune og VIA University College.

Viser resultater 1 til 10 ud af 45

1 2 3 4 5 Næste