Du er her: Aarhus BSS Forskning Forskningsnyheder

Forskningsnyheder

13.10.2017 | Forskningsnyhed

Peter kommer lettere til jobsamtale end Ali

Og de offentlige arbejdsgivere sorterer lige så tit Ali fra som i den private sektor, selv om Alis kvalifikationer er nøjagtig de samme som Peters, viser ny forskning fra Aarhus BSS.

Vi skal handle nu hvis vi vil begrænse klimaforandringerne, siger forskere i ny artikel i Science. Foto: Colourbox

22.09.2017 | Forskningsnyhed

Vi skal handle nu hvis vi vil begrænse klimaforandringerne

Hvis verden skal nå sit mål om at holde den globale temperaturstigning på højst 2 grader celsius, er der brug for drastiske ændringer på alle områder nu, og de skal ske samtidigt, udtaler forskere ved universiteterne i Aarhus, Sussex, Manchester og Oxford. De står bag en ny undersøgelse publiceret i tidsskriftet Science, hvor de kommer med deres…

21.09.2017 | Forskningsnyhed

Økologiske forbrugere mener det alvorligt

Banebrydende forskning fra Aarhus BSS viser, at økologiske forbrugere holder fast og køber flere og flere økologiske produkter med tiden efter et forudsigeligt mønster. Coop Danmark ser store muligheder i forskningens resultater.

Undersøgelsen viser, at stigningen ikke kun omfatter autisme, men også andre psykiske lidelser som depression, angst og ADHD. Foto: Lise Balsby

06.09.2017 | Forskningsnyhed, Sundhed og sygdom

Antidepressiv medicin under graviditeten kan påvirke barnets psyke

Forskningsundersøgelse fra Aarhus BSS med næsten en million danske børn viser, at brug af antidepressiv medicin under graviditeten øger risikoen for, at barnet får en psykisk diagnose senere i livet. Arv spiller dog også ind, siger forskerne bag undersøgelsen.

Unge bruger medicin for at klare sig på studiet, viser ny undersøgelse. Foto: Colourbox

01.09.2017 | Forskningsnyhed

Nogle unge tager medicin for at leve op til krav om succes

Nogle studerende føler, at det er så svært at leve op til samfundets krav om succes, at de bruger receptpligtig medicin til at optimere deres præstationevner på studiet.

Kemoterapi kan påvirke hjernens netværk og forringe hukommelsen, viser nyt studie fra Aarhus BSS og Aarhus Universitetshospital. Foto: Colourbox

11.08.2017 | Forskningsnyhed

Kemoterapi gør dig dårligere til at huske

”Vi ser en klar sammenhæng på tværs af 27 lande: Jo større samfundsmæssig ulighed, jo større er den gennemsnitlige social dominance orientation (SDO) blandt den dominante samfundsgruppe i et land,” siger førsteforfatter Jonas Kunst.
"Det er en selvbekræftende effekt, at jo større ulighed, der er i et samfund, desto mere er gruppen på toppen motiveret til at holde fast i den ulighed og motiveret til at bruge vold til at fastholde den. Det fører igen til endnu mere ekstremistisk vold, ulighed og ustabilitet. På den måde bliver det en ond cirkel”, siger forskningsleder bag studiet, Lotte Thomsen.

08.05.2017 | Forskningsnyhed

Ulighedens onde cirkel

Stor undersøgelse på tværs af 27 lande påviser sammenhæng mellem ulige og ustabile samfund og befolkningens motiver for dominans. Angreb på indvandrere, kønsdiskrimination og korruption er blandt de mange negative konsekvenser.

Indvandrere er ikke en smittekilde. Det er på et ubevidst plan, at immunforsvaret misfortolker alt som er anderledes som muligt tegn på smitte, med den konsekvens, at de hypersensitive undgår kontakt med indvandrere. Foto: Shutterstock
Grafen viser effekten, som bekymring for smitte har på kontakt med indvandrere (sammenlignet med politisk ideologi, indkomst og uddannelse.

04.05.2017 | Forskningsnyhed

Immunforsvaret kan forklare indvandrerskepsis

Der er stærk sammenhæng mellem folks bekymring for smitte og deres skepsis overfor indvandrere. Det viser ny forskning fra Aarhus BSS, som dermed forklarer, hvorfor konflikten om indvandring er så dyb, og hvorfor integrationen ofte slår fejl.

28.03.2017 | Forskningsnyhed

Oprør fra udkanten

Rune Stubager og Kasper Møller Hansen har analyseret folketingsvalget 2015 og forklarer i bogen ’Oprør fra udkanten’, hvorfor danskerne stemte, som de gjorde. Desuden giver de deres bud på, hvad de kommende års vælgeradfærd vil byde på.

Det kan være grund til at være bekymret, når autoritære ledere træder frem på verdensscenen. Bag den dominerende leder står et kampklart folk, som ønsker at eskalere konflikter. Foto: Colourbox

21.03.2017 | Forskningsnyhed

Hvorfor ønsker vi dominerende ledere?

Ny forskning fra Aarhus BSS viser, at støtte til den dominerende leder kommer fra dem, som er klar til at løse landets konflikter ved angreb fremfor forsvar.

Viser resultater 1 til 10 ud af 58

1 2 3 4 5 6 Næste