Nå et niveau højere

Hold dig opdateret

Få info om efteruddannelse, forskning og invitationer til faglige arrangementer direkte i din indbakke.

Bestyrelsesuddannelse i digital omstilling med fokus på SMV'erUndersøgelser viser, at SMV-bestyrelser bl.a. mangler viden om digitale teknologier og har svært ved at identificere, hvilke konkrete digitale tiltag der kan skabe størst værdi for virksomheden på kort, mellemlang og lang sigt. 

Derfor udbyder Aarhus BSS og DTU Entrepreneurship en ny bestyrelsesuddannelse, som skal ruste bestyrelsesmedlemmer til at arbejde strategisk og målrettet med digitalisering og digital omstilling. Uddannelsen er skræddersyet til at matche SMV-bestyrelsernes behov.

Uddannelsen bygger på viden og erfaringer fra projektet ”SMV-bestyrelsen som digital katalysator”. Projektet blev gennemført i et tæt samarbejde mellem 40 SMVer, Aarhus BSS, DTU, Gejst Studio og Erhvervshus Midtjylland og blev støttet af Industriens Fond.

Du får solid viden om de udfordringer, krav og muligheder, den digitale dagsorden giver SMV’er. Herudover får du dyb indsigt i, hvor og hvordan forskellige digitale teknologier kan styrke virksomhedens konkurrenceevne, herunder de helt nye teknologier som Open AI (Chat GPT). Du får også viden om Cyber Security – hvor er virksomheder sårbare og hvad skal der til for at beskytte dem mod cyber-angreb. Endeligt får du adgang til helt nye konkrete redskaber, som kan bruges direkte i bestyrelsesarbejdet med digital transformation og digital forretningsudvikling.

Som noget helt nyt giver uddannelsen adgang til en gratis individuel session med eksperter fra DTU og BSS. Du deltager desuden på en Tech Startup-dag, hvor du kan møde 40 tech startups, og 200 excecutives: eksperter, investorer, bestyrelsesmedlemmer, metorer og rådgivere på DTU Skylab, som er DTU’s inkubationscenter for virksomheder og studerende. Her vil du som noget ekstraordinært deltage i et VIP- arrangement, hvor du vil netværke med håndplukkede excecutives, som arbejder med digitalisering og bestyrelsesarbejde.

Fakta


Studiestart: 21. og 22. november 2024
Pris: 29.900 kr. ekskl. moms.
Udbydes af: DTU og Aarhus BSS


Et stærkt partnerskab


Bag uddannelsen står to af landets stærkeste miljøer inden for udvikling af digitale teknologier, digital forretningsudvikling, entrepreneurskab, små og mellemstore virksomheder og bestyrelsesuddannelser.


Aarhus BSS, Center for Små og Mellemstore Virksomheder, Aarhus BSS

Center for Små og mellemstore virksomheder, Aarhus BSS forsker i samarbejde med SMV’erne selv og deres bestyrelser i, hvordan man kan skabe og fastholde vækst og udvikling i SMV’er, herunder gennem øget digitalisering. Målsætningen er i et samspil mellem teori og praksis at skabe ’viden der virker’, således at centrets viden og redskaber kan skabe reel værdi for SMV’er og deres bestyrelser på deres vækstrejse. Viden og redskaber stilles løbende til rådighed online og gennem aktiviteter målrettet SMV’er og deres rådgivere, f.eks. BSS' portefølje af bestyrelsesuddannelser målrettet SMV-bestyrelser. Læs mere om centret.

DTU Entrepreneurship

DTU Center for Entrepreneurship samler entreprenørskabsforskning og -uddannelse, som danner grundlag for øgede aktiviteter på tværs af afdelinger og discipliner. Forskellige iværksætterteams og tidlig dialog mellem forskere, iværksættere, industrifolk og investorer er afgørende for succesfuldt at overføre teknologi fra universitet til marked og bygge banebrydende løsninger på problemer i den virkelige verden. At samle forskellige iværksættere, erfarne erhvervsfolk og forskere sikrer, at teknologi løser menneskers problemer ud over DTU’s grænser. Vi uddanner, træner og plejer iværksætterteams og bringer forskningsbaseret viden om entreprenørskab ind i uddannelse og politik for at bygge bedre løsninger, virksomheder og fremtider – for startups, scaleups, SMV’ere og bestyrelser.


Hvorfor skal du tage denne uddannelse?

  


Du vil på uddannelsen blive rustet til at arbejde strategisk med digitalisering og vil få:

 • Indsigt i digitale teknologier, og hvordan de kan skabe grundlaget for nye indtægtsstrømme og innovation

 • Indsigt i, hvordan forskellige digitale teknologier kan øge effektivitet og produktivitet i virksomheden

 • Indsigt i, hvordan du kan bruge Open AI, herunder Chat GPT ansvarligt

 • Indblik i, hvordan digitalisering kan bidrage til at opfylde kravene til grøn omstilling (data mv.)

 • Inspiration via danske SMV-cases til, hvordan man kan arbejde målrettet med digitale teknologier

 • Viden om Cyber Security, dvs. hvor er virksomheder sårbare og hvordan beskytter de sig

 • Kompetence og værktøjer til at arbejde strategisk med digitalisering og til at analysere, hvor i forretningsmodellen digitalisering kan skabe størst værdi for virksomheden

 • Viden om, hvordan samarbejder og økosystemer omkring virksomheden kan være med til at styrke dens position

 • Redskaber til at vurdere virksomhedens digitale parathed

 • Redskaber ttil at vurdere organisationens digitale modenhed

 • Gratis individuel opfølgningsssession med landets dygtigste digitale eksperter

 • Adgang til ” Digital board advisor on demand” med landets dygtigste digitale eksperter (mod betaling)

Ved uddannelsens afslutning får du et uddannelsesbevis fra Aarhus BSS og DTU, som dokumenterer dine bestyrelseskompetencer.
Datoer for undervisning

  

Der er undervisning på bestyrelsesuddannelsen på følgende datoer:

Modul 1 – Digital strategi og bestyrelsens rolle
Afholdes den 16. november 2023 fra 9.30 til 21.00 hos DTU/Lyngby

Modul 2 - Digitale markedsmuligheder og samarbejder
Afholdes den 17. november 2023 fra klokken 8.00 til 16.00 hos DTU

Modul 3: Digital ledelse, organisation og kommunikation
Afholdes den 3. januar 2024 fra klokken 9.30 til 21.00 hos Comwell Kellers Park 

Modul 4 – Digital innovation & digitale projekter
Afholdes den 4. januar 2024 fra klokken 8.00 til 16.00 hos Comwell Kellers Park 

Læs om uddannelsens opbygning.