Persondata i forskningsprojekter - workshop for forskere

I denne workshop vil vi tage nogle af de juridiske problemstillinger op, som man ofte støder på som forsker. Skal der indgås en aftale? – hvad skal der reguleres i en aftale? Hvilke pligter skal jeg leve op til, når jeg arbejder med persondata? Er jeg dataansvarlig eller databehandler?

2017.09.19 | COBE Lab

Date Mon 18 Dec
Time 09:00 12:00
Location 1253 - 317 William Scharff (søauditorierne)

I workshoppen vil jurister fra TTO på AU, introducere dig for de grundlæggende juridiske overvejelser, du bør gøre dig, når du arbejder med eksperimenter og samarbejder med eksterne såvel som interne forskere. Du vil bl.a. blive klogere på forskningssamarbejdskontrakter, den nye persondataforordning og arbejde med konkrete problemstillinger fra en forskers hverdag. Workshoppen afrundes af Ole B. Knudsen, informationssikkerhedschef på AU, der vil komme med retningslinjer til den praktiske håndtering af persondata. 

Vi opfordrer alle deltagere til at sende en relateret case på ca. 10 linjer til cobelab@au.dk 

Workshoppens indhold

På workshoppen gennemgås:

  • Overblik over hovedpunkter i forskningssamarbejdskontrakter
  • Overblik over persondataretlige regler ift. indsamling, behandling, registrering, opbevaring, anonymisering, videregivelse, overladelse mm. 
  • Udvalgte cases indsendt af workshopdeltagere
  • Praktisk håndtering af persondata

Forberedelse

Vi opfordrer alle deltagere til at sende en case på ca. 10 linjer, der omhandler en problemstilling omkring persondata. Send til cobelab@au.dk inden den 15. november.

Målgruppen

I workshoppen holder vi fokus på forskere, der arbejder med eksperimenter (intervention). Workshoppen vil blive afholdt på dansk.

Underviser 

Jurister fra TTO, AU Forskning og Eksterne Relationer

Ole B. Knudsen, informationssikkerhedschef, AU IT

Tid og sted

18. december 9.00-12.00 i bygning 1253, lokale 317 William Scharff (søauditorierne)

Tilmeld dig workshoppen her

 

 

Events