show

Debat med udenrigsministeren

Vil du høre om, hvilken udenrigspolitisk rolle Danmark skal spille i fremtiden? Og har du lyst til at tilbringe en eftermiddag i selskab med udenrigsminister Kristian Jensen og nogle af landets førende forskere? Så har du chancen nu.

Info about event

Time

Monday 9 May 2016,  at 13:00 - 15:00

Location

Aarhus BSS, Fuglesangs Allé 4, 2610 S-bygningen, Øvre Multisal

Organizer

Aarhus BSS

Den 9. maj kl. 13 inviterer Aarhus BSS alumner og studerende til en spændende eftermiddag i udenrigspolitikkens tegn. Her vil udenrigsminister Kristian Jensen og forskere fra Aarhus BSS debattere Danmarks fremtidige udenrigspolitiske rolle og regeringens nye udenrigspolitiske strategi, som netop nu er under udvikling.

Arrangementet indledes med et oplæg af udenrigsministeren og efterfølges af en paneldebat med udvalgte forskere fra Aarhus BSS. Som deltager har du naturligvis også mulighed for at stille skarpe spørgsmål til ministeren.  Der er med andre ord lagt op til en åben og konstruktiv debat med plads til alle spørgsmål og synspunkter.

NB: Arrangementet starter kl. 13 og er flyttet til Øvre Multisal i S-bygningen i stedet for S520-521.

Tilmeldingen er lukket

 

HVEM KAN DELTAGE?
Arrangementet er eksklusivt og gratis for alumner (tidligere studerende) og studerende fra Aarhus BSS.

 

PRAKTISK INFO

Dato: 9. maj 2016

Tid: kl. 13-15.00

Sted: Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus V. 2610 S-bygningen, Øvre Multisal. Se parkeringsmuligheder her.

Tilmeldingsfrist: 5. maj 2016

Sprog: Dansk

Pris: Gratis (men tilmelding er nødvendig)

 

PROGRAM

13.00-13.15Kaffe, te og vand serveres
13.15-13.20Velkomst v/ Dekan for Aarhus BSS Thomas Pallesen
13.20-13.40Oplæg v/ Udenrigsminister Kristian Jensen
13.40-14.25Paneldebat med Udenrigsministeren samt udvalgte forskere
14.25-14.30Afrunding og tak til Udenrigsministeren (v/ Aarhus BSS Dekan Thomas Pallesen)
14.30-15.00Networking og forfriskninger (kage, frugt, kaffe, te og vand)

Tag venligst forbehold for mindre ændringer.

 

DELTAGENDE FORSKERE

 

Martin Paldam
Martin Paldam er professor ved Institut for Økonomi, Aarhus BSS, Aarhus Universitet. Hans primære forskningsområder er: Udviklings- og vækstøkonomi (herunder u-landshjælp) og Public Choice.

Georg Sørensen
Georg Sørensen er professor ved Institut for Statskundskab, Aarhus BSS, Aarhus Universitet. Hans primære forskningsområder er: Verdensorden, internationale forhold, globalisering, teorier i international politik, demokratisering, udviklingsproblemer, skrøbelige stater.

Philipp Schrøder
Philipp Schrøder er professor ved Institut for Økonomi og leder af The Tuborg Research Centre for Globalisation and Firms, Aarhus BSS, Aarhus Universitet. Han er nationaløkonom og forsker i international og Europæisk Økonomi, samt udenrigshandelens betydning for dansk økonomi. Philipp Schrøder har publiceret bredt inden for virksomheders internationalisering og særligt inden for typer- og effekter af handelsbarrierer, handelspolitikkens betydning for økonomisk integration og welfare-impact samt virksomheds/industri-impact. Philipp er desuden medlem af Peter Taksø-Jensens følgegruppe, UMs handelspolitiske netværk og Konkurrencerådet.

Peter Munk Christensen
Peter Munk Christensen er professor og institutleder ved Institut for Statskundskab, Aarhus BSS, Aarhus Universitet. Hans primære forskningsområder er: interesseorganisationers politiske rolle, politiske beslutningsprocesser samt organisering af politisk rådgivning.

Karsten E. Sørensen
Karsten E. Sørensen er professor ved Juridisk Institut, Aarhus BSS, Aarhus Universitet. Hans primære forskningsområder er: EU-ret, med særligt fokus på det indre marked og EU-konkurrenceret samt WTO-ret.

Ellen Margrethe Basse
Ellen Margrethe Basse er professor ved Juridisk Institut, Aarhus BSS, Aarhus Universitet. Hendes primære forskningsområder er den internationale, EU’s, Danmarks og Grønlands miljø-, energi- og klimalovgivning. Der har de senere år især været fokuseret på miljøbeskyttelsen ifm. offshore olie- og gasindvinding i farvandet omkring Grønland, herunder EU’s muligheder for at påvirke miljøkravene. Et mindre projekt har vedrørt en sammenligning af de retlige forhold vedrørende naturressourcer og miljø på Grønland og Svalbard. De retlige rammebetingelser for omstilling til vedvarende energi har været et andet centralt forskningstema, herunder i en vis udstrækning med vandsektoren som case.

Carsten Sørensen
Carsten Sørensen er institutleder ved Institut for Økonomi, Aarhus BSS, Aarhus Universitet. Carsten Sørensen har indtil sin ansættelse som institutleder per 1. marts 2016 været professor i finansiering ved CBS. Carsten Sørensens primære forskningsområder er: optimale investeringer over livscyklen, optimalt porteføljevalg, pensionsopsparing, renteudvikling og rentestrukturteori samt modeller for råvareudvikling, futures og optioner.

Tonny Brems Knudsen
Tonny Brems Knudsen er lektor ved Institut for Statskundskab, Aarhus BSS, Aarhus Universitet. Hans primære forskningsområder er: FN, militær magtanvendelse i international politik, humanitær intervention og "ansvaret for at beskytte" (R2P), de seneste års ændringer i magtbalancen (Kina og BRICS), den nye verdensorden, dansk udenrigspolitik, international ret og teorien om det internationale samfund.

Derek Beach
Derek Beach er professor i statskundskab, Aarhus BSS, Aarhus Universitet. Han forsker i europæisk integration og udenrigspolitik, med særlig fokus på elite forhandlinger i traktatforhandlinger og andre større EU beslutninger. I hans nuværende forskningsprojekt analyseres hvilke indflydelse EU institutioner har haft på ØMU-reformer forhandlingerne.

Jens Vedsted-Hansen
Jens Vedsted-Hansen er professor ved Juridisk Institut, Aarhus BSS, Aarhus Universitet. Hans primære forskningsområder er: International, europæisk og dansk menneskeret. Udlændingeret som forvaltningsretligt specialområde. EU-regulering af migration og asyl, dels fri bevægelighed og opholdsret for EU-borgere, dels EU-harmonisering af asyl- og indvandringsregler vedrørende tredjelandsborgere.

Mikael Søndergaard
Mikael Søndergaard er lektor ved Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus BSS, Aarhus Universitet, Hans primære forskningsområder er international ledelse, kulturforskelle og organisationer og ledelse på tværs af kulturer.