Du er her: Aarhus BSS Om Aarhus BSS Nyheder vis

Jura-lektor udpeget til bestyrelsen i EU-agentur

Blot 38 år gammel er lektor i EU-ret og menneskeret Louise Halleskov Storgaard blevet udpeget til at repræsentere Danmark i bestyrelsen for EU’s Agentur for Grundlæggende Rettigheder (FRA).

07.06.2017 | Michael Schrøder

”Det er både en overraskelse og en meget stor ære for mig at blive udpeget. Det er et utroligt spændende hverv og jeg glæder mig meget til at komme i gang,” siger Louise Halleskov Storgaard.

Det er regeringen, der har udpeget Louise Halleskov Storgaard, og hun træder ind i stedet for sin kollega på Juridisk Institut Jens Vedsted-Hansen, der har haft den danske plads i bestyrelsen siden 2012. Dermed har Jens Vedsted-Hansen været medlem i fem år, hvilket er den maksimale periode for FRA-bestyrelsesmedlemmer.

Louise Halleskov Storgaard blev i november sidste år ansat som lektor på Juridisk Institut, hvor hun før det var adjunkt. Hendes undervisnings- og forskningsområde er EU- og Menneskeret og sideløbende hermed varetager hun bl.a. en bestyrelsespost i Institut for Menneskerettigheder, ligesom hun frem til årsskiftet var medlem af Flygtningenævnet.

FRA er oprettet i 2007 som et uafhængigt EU-organ, der leverer uafhængig og evidensbaseret bistand og ekspertise om grundlæggende rettigheder til EU-institutioner og EU’s medlemsstater. Agenturet er placeret i Wien, Østrig, og bestyrelsen består af uafhængige eksperter – én udpeget af hver af de 28 medlemsstater – to repræsentanter fra Europa-Kommissionen samt en uafhængig ekspert udpeget af Europarådet.

”Det er jo netop det område, som jeg beskæftiger mig med, og FRA er en organisation, hvis arbejde jeg bruger i min forskning. Bestyrelsesposten giver mig et meget værdifuldt indblik i blandt andet organisationens processer,” siger Louise Halleskov Storgaard.

Læs mere om Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder (FRA)

Se Louise Halleskov Storgaards profil

Navne