Aarhus BSS Case Academy

Aarhus BSS Case Academy er en case competition af Aarhus BSS, Aarhus Universitet med særligt fokus på andet og tredje års elever fra handelsgymnasier. Formålet er at træne og uddanne eleverne i case-solving teknikker på universitetsniveau og introducere dem for nutidens problemstillinger i fremtrædende danske virksomheder. Arrangementet har også til formål at introducere universitetslivet for eleverne, samt skabe networking på tværs af handelsgymnasier.


Om arrangementet

Holdene bliver stillet over for udfordrende cases, som er udarbejdet i samarbejde med en virksomhed, og det er så op til eleverne fra landets handelsgymnasier at udarbejde realistiske, kreative og bæredygtige løsninger. Aarhus BSS Case Academy er således et gensidigt udbytterigt arrangement, som giver de kommende studerende mulighed for at vise deres innovative og strategiske mindset, samtidig med at universitetet og virksomheden får muligheden for at møde eleverne.

Vi bestræber os på, at jeres elever skal få en gennemført weekend både med ny viden og nye venskaber på tværs af handelsgymnasier. Derfor vil weekenden indeholde faglige oplæg såvel som sociale arrangementer. Det vil være i form af både teambuilding øvelser, hyggeaftener og konkurrencer. Vi har således stort fokus på, at jeres elever går fra denne weekend med tanken om, at det har været lærerigt og sjovt. 

Kontakt

Hvis I har yderligere spørgsmål, er I velkommen til at kontakte de ansvarlige projektledere af Aarhus BSS Case Academy.

  • Tlf.: 22 96 75 06

Til eleverne

Som deltager til Aarhus BSS Case Academy vil du sammen med en masse andre handelsskoleelever opleve en sjov og lærerig weekend. Du vil få mulighed for, at omsætte teori til praksis, når du i løbet af weekenden skal arbejde med tværfaglige cases fra fremtrædende danske virksomheder.

Du vil få oplevelsen af at være studerende på Aarhus BSS, når vi i løbet af weekenden viser dig rundt på universitetet, og bl.a. også få fornøjelsen af vores egen fredagsbar, bedre kendt som Klubben. Du vil modtage undervisning i case-solving i vores forelæsningslokaler og høre spændende oplæg fra en nuværende studerende, en professor fra Aarhus BSS og meget mere.

For at opleve livet som studerende på Aarhus BSS vil der også være fokus på, at det skal være sjovt at deltage i Aarhus BSS Case Academy. Tidligere Rusinstructors vil sørger for underholdning og teambuilding, som der også bliver lavet i den rigtige rusuge, for nye studerende. Du vil i løbet af weekenden møde andre studerende, hvor der er rig mulighed for stifte nye bekendtskaber. Vi håber også, at denne weekend vil være behjælpelig i afgørelsen af dit fremtidige uddannelsesvalg, og derved få den mindste tvivl afkræftet og eventuelle spørgsmål besvaret.


Udvælgelse af elever

I skal udvælge to hold bestående af tre elever på hvert hold. Det er et krav, at eleverne er i gang med deres andet eller tredje år. I skal udvælge de elever, der rent fagligt ligger i toppen af deres klasse, og som klarer det særligt godt i virksomhedsøkonomi og afsætning, da disse fag er relevante for de cases, de skal løse.

Tilmelding

Tilmelding skal ske senest den 1. September 2021. I tilmeldingen skal følgende fremgå:

  • Kontaktperson fra jeres gymnasie.
  • Antal hold I ønsker at stille med.
  • Evt. Allergier som skal tages hensyn til ift. madbestilling.

Om Aarhus BSS

Aarhus BSS er Aarhus Universitets brede business school og et af universitetets fire fakulteter. 

Aarhus BSS har de anerkendte internationale akkrediteringer AACSB, AMBA og EQUIS og kan dermed kalde sig en triple crown business school.

Aarhus BSS’ uddannelsesportefølje tæller højt anerkendte uddannelser inden for økonomi, erhvervsøkonomi, statskundskab, jura, psykologi og erhvervskommunikation.


Sidste års program

Tentativ tidsplan

Fredag den 15. november

Kl. 10.00 - 11.30

Ankomst, registrering og oplæg v. Aarhus BSS 


Kl. 11.30 - 12.00

Frokost


Kl. 12.00 - 13.30

Oplæg v. Aarhus BSS International Case Teams


Kl. 13.30 - 18.00

Case solving


Kl. 18.00 - 18.30

Aftensmad


Kl. 18.30 - 20:00

Præsentationer og feedback


Kl. 20.00 - 21.00

Socialt indslag


Kl. 21.00 

Transport til hostel

Lørdag den 16. november

Kl. 08.00 - 09.00

Morgenvækning og transport til Aarhus BSS


Kl. 09.00 - 09.30

Morgenmad


Kl. 09.30 - 10.15

Rundvisning på Aarhus BSS


Kl. 10.15 - 11.00

Strategi oplæg v. ph.d. studerende


Kl. 11.00 - 12.30

Case solving


Kl. 12.30 - 13.00

Frokost


Kl. 13.00 - 18.00

Case solving (deadline for aflevering)


Kl. 18.00 - 19:30

Aftensmad og udvælgelse af finalisterKl. 19.30 - 21.00

Finale og præmieoverrækkelse 


Kl. 21.00 - 00.00

Hygge i Klubben 

Søndag den 17. november

Kl. 08.00 - 10.00

Morgenmad og transport til Aarhus BSS


Kl. 10.00

Tak for i år!

Praktiske oplysninger

Tid og sted:

Aarhus BSS Case Academy blev afholdt weekenden i uge 46:
Fredag den 15. november til søndag den 17. november.

Transport:

Eleverne skulle selv transportere sig til Aarhus BSS om fredagen, hvorefter der blev sørget for alle de praktiske foranstaltninger.

Overnatning:

Aarhus Universitet sørgede for kost og logi, samt sikkerheden vedrørende eleverne.

Sikkerhed:

Der er mulighed for, at I kan have en opsynsmand med i løbet af weekenden, hvis det ønskes. 
Vi er naturligvis opmærksomme på elevernes sikkerhed. Derfor foregår alle aktiviteter på universitetet i lokaler, der er booket udelukkende til os. I løbet af weekenden var der hjælpere til rådighed både fredag og lørdag. Hele hostlet blev booket kun til eleverne, så hostlets personale kunne hjælpe med at holde opsyn med eleverne i løbet af natten.    


Sidste års case virksomheder

Case 1

Danske Bank

Case 2

ONLY