Sapere Aude-bevilling til økonomiprofessor

Professor i økonomi Martin Møller Andreasen har modtaget en Sapere Aude forskningslederbevilling på 5,7 millioner kroner. Det giver ham mulighed for at lede eget forskerteam og gennemføre forskning på højt internationalt niveau.

28.11.2017 | Ingrid Marie Fossum

Det er meget præstigefyldt at modtage en Sapere Aude bevilling, og det vil derfor utvivlsomt give min karriere et skub i den rette retning,” siger Martin Møller Andreasen. Foto: Tariq Mikkel Khan/The Independent Research Fund Denmark

”At være en del af Sapere Aude-programmet ser jeg som en rigtig stor anerkendelse af min forskning indtil nu og som en tilskyndelse til at fortsætte mit arbejde på et højt internationalt niveau. Helt konkret giver bevillingen anledning til, at jeg kan udbygge og styrke makro-finansieringsgruppen på Aarhus BSS med ansættelsen af en postdoc og tættere relationer til flere af feltets internationale topforskere. Det er meget præstigefyldt at modtage en Sapere Aude bevilling, og det vil derfor utvivlsomt give min karriere et skub i den rette retning,” siger Martin Møller Andreasen om at modtage bevillingen på 5,7 millioner kroner fra den Frie Forskningsfond.

Bevillingen skal økonomiprofessoren bruge på at lede forskningsprojektet ”Mispricing in financial markets and its real effects”. Projektet skal forbedre vores forståelse af, hvordan finansielle markeder fungerer og påvirker samfundsøkonomien. 

”Ultimativt er ønsket, at samfundsøkonomien bliver mindre følsom over for det, der sker på de finansielle markeder, så man f.eks. kan undgå, at en finansiel krise bliver til en samfundsøkonomisk krise,” siger Martin Møller Andreasen i et interview med forskningsfonden.

”Det bliver en udfordring at finde præcise mål for, hvor meget mispricing der er i finansielle markeder. Det bliver også en kæmpe udfordring at få formuleret en strukturel model, der kan forklare, hvorfor mispricing opstår. Men det bliver også spændende,” fortsætter Martin Møller Andreasen.

Professor Stig Vinther Møller og adjunkt Jonas Nygaard Eriksen var medansøgere.    

Navne