Forsker på Psykologisk Institut modtager prestigefuld Tietgenpris

Lektor ved Psykologisk Institut på Aarhus BSS, Charlotte Jonasson, modtog tirsdag aften årets Tietgenpris på 500.000 kr. for sin forskning i teamsamarbejde og ikke mindst, hvordan vi kan lære af vores fejl på tværs af forskellige kulturer. Et forskningsområde, som der er stigende interesse omkring både herhjemme og internationalt.

15.11.2017 | Tine Bagger Christiansen

Lektor Charlotte Jonasson får overrakt Tietgenprisen. Foto: DSEB

Det er foreningen DSEB (Danish Society for Education and Business), som uddeler prisen, der er en af de største priser til yngre forskere i Norden. 

”I DSEB vil vi gerne støtte forskertalenter inden for erhvervsrettet samfundsvidenskab og humaniora, der har skabt resultater både i Danmark og på den internationale scene”, siger DSEB’s bestyrelsesformand, Torben Möger Pedersen.

Aktuel og vigtig forskning
Ifølge priskomiteen er Charlotte Jonassons forskning særdeles aktuel og væsentlig i disse år, hvor også danske virksomheder og organisationer i stigende grad ansætter udenlandsk arbejdskraft og i det hele taget indgår i mere globale sammenhænge.

”Fordi verden bliver mere og mere global, så har virksomhederne en vigtig opgave med at få medarbejdere med forskellige kulturbaggrunde til at arbejde godt sammen, lære af vores fejl og finde nye og effektive løsninger på deres udfordringer. Her er Charlottes forskning i særklasse, og derfor får hun årets Tietgenpris,” siger Peter Møllgaard, professor og formand for Tietgenpriskomiteen.

Peter Møllgaard overrakte Tietgenprisen som del af DSEB og ICC Danmarks Årsmiddag, som fandt sted i Børssalen på Børsen tirsdag aften med deltagelse af fremtrædende repræsentanter for det danske erhvervsliv og forskningsverdenen.

Årets prismodtager, Charlotte Jonasson, er glad for hæderen.

”Jeg tror, det er rigtig vigtigt, at vi i en tid, hvor vi nærmest konstant og i et ganske voldsomt tempo udgiver fx nye it-løsninger på tværs af landegrænser, at vi så også bliver bedre til at lære af vores fejl. Altså hvordan kan virksomhederne organisere en form for fejlledelse i deres teamstrukturer, som øger chancerne for, at det næste produkt bliver en succes,” siger Charlotte Jonasson, som herhjemme bl.a. samarbejder med Danske Bank.

Om Tietgenprisen
Tietgenprisen er blevet uddelt siden 1929, hvor den blev indstiftet for at markere 100-året for C.F. Tietgens fødsel. Prisen er en af de mest prestigefyldte, danske hædersbevisninger, der uddeles til yngre forskere i Nordeuropa. Prisen er gennem årene givet til store talenter og personligheder. Den belønner unge forskertalenter inden for erhvervsrettet samfundsvidenskab og humaniora, der i særlig grad har opnået resultater på den internationale scene.

For yderligere oplysninger og kommentarer kontakt:

·         Peter Møllgaard, formand for priskomite, professor og forskningsdekan ved CBS: +45 2162 2015

·         Charlotte Jonasson, lektor, Aarhus BSS: +45 8716 5834 

·         Ole Larsen, pressechef DSEB / DEA: +45 9154 1668

Tidligere modtagere af Tietgenprisen:

·         2016: Lektor Marcus Møller Larsen

·         2015: Lektor Ole Helby Petersen

·         2014: Lektor Rasmus Kleis Nielsen

·         2013: Adjunkt Mads Daubjerg, Adjunkt Ulf Nielsson

·         2012: Cand.merc. Alexander P. Josiassen, Postdoc Niels Johannesen

·         2011: Ingen uddeling

·         2010: Master of Science in International Management. Sabina Nielsen, Cand.mag. Jakob Lauring

Læs mere om Tietgenprisen på DSEBs hjemmeside: http://dseb.dk/priser-og-legater/tietgenprisen

Priser