Alumne Annette Vissing-Jørgensen får Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris

Alumne fra Institut for Økonomi og nu professor ved University of California, Berkeley, Annette Vissing-Jørgensen har i dag modtaget Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris.

30.05.2018 | Ingrid Marie Fossum

F.v. Annette Vissing-Jørgensen sammen med Thomas Pallesen, dekan på Aarhus BSS, og Rigmor Holst-Knudsen ved prisoverrækkelsen.

”Annette Vissing-Jørgensen er et fremragende eksempel på, hvad der kan opnås med en kvantitativt stærk baggrund inden for samfundsøkonomi og erhvervsøkonomi, som netop er det helt unikke kendetegn for oecon-uddannelsen ved Aarhus Universitet. Annette har formået at få det absolut bedste ud af denne akademiske opfostring i Aarhus,” står der i indstillingen af Annette Vissing-Jørgensen til Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris 2018.

Efter en bachelorgrad i økonomi fra Aarhus Universitet i 1993 gik Annettes vej videre til Warwick University, hvor hun tog en MSc-grad i økonomi, og dernæst til MIT, hvor hun fik sin ph.d.-grad. Herefter blev Annette Vissing-Jørgensen ansat ved topuniversiteterne University of Chicago, Northwestern University og University of California, Berkeley, hvor hun i dag er ansat som underviser og professor i finansiering samt leder af finansieringsafdelingen ved Haas School of Business.

Annette Vissing-Jørgensen forsker i prisfastsættelse af aktiver, entreprenørskab og husholdningernes finansieringsbeslutninger. Hendes nyeste forskning handler om, hvordan udviklingen i aktieafkast påvirker amerikansk pengepolitik, og om denne påvirkning er uhensigtsmæssig stor. Forskningen er hele otte gange udkommet i absolutte toptidsskrifter inden for samfundsøkonomi og finansiering. Hun har også lavet rådgivende arbejde for det amerikanske centralbanksystem og været med i bestyrelsen i American Finance Association og European Finance Association.

Selvom det efterhånden er nogle år siden Annette læste økonomi ved Aarhus Universitet, holder hun stadig kontakten med miljøet her. Hun har talt ved adskillige workshops og konferencer, været medansøger på en bevilling fra Det Frie Forskningsråd samt fungeret som vært, når forskere fra Aarhus Universitet har været på forskningsophold ved Northwestern University og University of California, Berkeley.

Yderligere oplysninger:

  • Professor Annette Vissing-Jørgensen
  • University of California, Berkeley, Haas School of Business
  • Email: vissing@berkeley.edu
Priser