Du er her: Aarhus BSS Om Aarhus BSS Nyheder vis

Aarhus BSS-studerende vinder processpil

Studerende fra Juridisk Institut ved Aarhus BSS trak sig sejrrigt ud af årets nordiske processpil om menneskerettigheder i Stockholm i weekenden 10-11. juni.

12.06.2017 | Michael Schrøder

Det er to år siden, at de jurastuderende fra Aarhus BSS, der er repræsenteret som Club Munch Andersen, sidst var i finalen. Dengang blev det en andenplads, og tørsten efter at vinde trofæet i den svenske Högsta domstolen i Stockholm i år var derfor stor.

Procedurekonkurrencen hedder "Nordiska Rättegångstävlingen om de Mänskliga Rättigheterna" og blev grundlagt i 1984. Hvert år deltager 13 hold fra universiteter i de fem nordiske lande, og konkurrencen afholdes på skift i de fem nordiske hovedstæder.

Konkurrencen udspilles som en klagesag ved den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, og det er dommere ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol og højesteretsdommere fra de nordiske lande, som er dommere i procedurekonkurrencen.

Som vinder af den nordiske procedurekonkurrence er holdet inviteret til at repræsentere Norden i konkurrencen Trans-European Moot Court Competition, som finder sted hos Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg til efteråret.

Club Munch Andersen bestod i år af: Marcus Jensen, Hany Dughaim, Jesper Lyngby Andersen, Oskar Rubin, Isabella Kjærgaard og Sigurd Velling. Vejleder var Inger Fogh.

Aarhus BSS