Professor i statskundskab,
Aarhus BSS
Mobil: 2869 3532
Fastnet: 8716 5694
E-mail: stubager@ps.au.dk
- Aktuel forskning: Det Danske Valgprojekt; repræsentative vælgerundersøgelser siden valget i 1971 (de enkelte partiers vælgere, vælgervandringer, nye sociale skillelinjer, uddannelsesgrupper, vælgernes klassebevidsthed og forhold til værdipolitik vs. økonomisk politik, løbende opdaterede data på vælgerne)
- Forfatter til "Oprør fra Udkanten - Folketingsvalget 2015"
- Generel viden om dansk politik og de enkelte partier
- Nyheder om Rune Stubagers valgforskning:
Professor i statskundskab,
Aarhus BSS
Mobil: 2077 5944
Fastnet: 8715 3682
E-mail: michael@ps.au.dk
Twitter: @M_B_Petersen
- Leder af forskningsprojektet ROPH - Research on Online Political Hostility.
- Forsker i fake news, politisk had på sociale medier og de psykologiske processer, der ligger bag: Hvem spreder had, hvorfor, og hvordan kan vi stoppe det?
- Har vist, at falske nyheder spredes bevidst af politiske ekstremister med henblik på at nedbryde det etablerede politiske system.
- Forsker også mere generelt i politisk adfærd med afsæt i menneskets evolutionshistorie.
- Nyheder om Michael Bang Petersens forskning:
Professor i statskundskab,
Aarhus BSS
Mobil: 5129 6674
Fastnet: 8716 5606
E-mail: helene@ps.au.dk
- Forsker i politikeres adfærd og partiernes betydning herfor. Har undersøgt politikeres vej ind i politik, deres eventuelle partiskift, deres adfærd på facebook, og deres holdninger til at repræsentere deres vælgere og deres parti.
- Aktuelt forskningsprojekt RepStyle handler om, hvorvidt repræsentationen har ændret sig henimod at være forankret i personligheder frem for politiske grupper: Blandt politikere daler personaliseringen, mens partidisciplinen øges. Men vælgerne har mest tillid til politikere, der følger deres personlige overbevisning.
- Andre forskningsområder indbefatter politiske partiers organisering, interesseorganisationernes indflydelse og parlamentariske institutioner.
Professor i statskundskab,
Aarhus BSS
Mobil: 31101097
E-mail: slothuus@ps.au.dk
- Forsker i vælgernes politiske holdningsdannelse, herunder hvad partiernes budskaber og mediernes historier betyder for vælgernes holdninger. - Har blandt andet vist, at partiernes standpunkter påvirker borgernes holdninger til velfærd, EU og den økonomiske udvikling. - Har også vist, at skærpet konflikt mellem partierne får vælgerne til at lytte mindre efter argumenter. Læs nyhed om studiet her. - Viste med et eksperiment ved folketingsvalget i 2015, at vælgernes vurdering af arbejdsløsheden afhang af, om ændringer i antallet af arbejdsløse blev kædet sammen med Helle Thorning-Schmidt eller Lars Løkke Rasmussen. - Har bidraget til bøger om vælgeradfærd ved folketingsvalg. |
Professor i statskundskab,
Aarhus BSS
Mobil: 2811 2622
Fastnet: 8716 5243
E-mail: h.seeberg@ps.au.dk
Twitter: @henrikseeberg
- Forsker i hvordan partier i regering og opposition kan påvirke egne og hinandens emneejerskab; hvordan de får sig selv til at fremstå som kompetente og de andre inkompetente på eksempelvis landbrugspolitik. Har vist hvordan "Mudderkastning betaler sig i dansk politik".
- Forsker i hvilke emner, der optager de enkelte partier henholdsvis under og uden for valgkamp. (Har indsamlet alle partiers pressemeddelelser 2004-2017.)
- Forsker i hvilke partier/faktorer, der påvirker indholdet af den politiske dagsorden.
- Forsker i, hvordan oppositionen kan presse regeringen til at lovgive, bl.a. inden for miljø og kriminalitet.
Lektor i statskundskab,
Aarhus BSS
Mobil: 2192 6628
Fastnet: 8716 5587
E-mail: ll@ps.au.dk
Twitter: @LasseLaustsen
- Forsker i politisk adfærd med afsæt i menneskets evolutionshistorie. Hans forskning viser, hvordan fysik og stenalderhjerne påvirker politiske holdninger. Har bl.a. vist sammenhæng mellem mænds muskelmasse og politiske holdninger.
- Forsker i hvilke personlighedstyper blandt politiske kandidater, som borgerne ønsker at stemme på afhængigt af deres ideologiske ståsted, og hvordan de opfatter verden omkring sig (f.eks. som konfliktfyldt eller fredelig).
- Har desuden forsket i hvordan førstehåndsindtryk af kandidater fra f.eks. billeder på valgplakater samt stemmelejer kan påvirke vælgerne.
- Nyheder om Lasse Laustsens forskning:
- Har beskæftiget sig massivt med valg og deres afvikling. Centrale forskningsområder er valglovens udvikling, partisystemer, demokratimåling og kvalitetsvurdering af valgadministration.
- Har rådgivet og udviklet valgsystemer i en lang række lande, bl.a. Afghanistan, Bosnien-Hercegovina og en række afrikanske lande.
- Rådgiver Indenrigsministeriet og Folketinget om valgspørgsmål.
- Forfatter til bogen ”Valg” i serien ”Tænkeauser”.
Professor i offentlig ret,
Aarhus BSS
Mobil: 6118 9920
Fastnet: 87165716
E-mail: jaj@law.au.dk
- Politiske partiers stilling i forfatningsretlig sammenhæng
- Det danske valgsystem
- Økonomisk støtte til politiske partier og valgkampe
- Se Jørgen Albæk Jensens publikationsliste
- Forsker primært i den nordiske velfærdsmodel, offentlig økonomi, arbejdsmarkedsøkonomi, samfundsøkonomiske effekter af uddannelse og pensioner.
- Har forsket i effekter af arbejdsmarkedspolitik, pensions/tilbagetrækningsreform samt økonomiske aspekter af velfærdssamfundets indretning.
- Er medlem af Det Økonomiske Råd som særligt sagkyndig og har tidligere været overvismand. Har desuden været medlem af en række politisk nedsatte udvalg og kommissioner; herunder formand for Velfærdskommissionen og Pensionskommissionen. Har været rådgiver i bl.a. Norge, Sverige og Finland samt EU og OECD. Er formand for Grønlands Økonomiske Råd.
- Forsker i skatters adfærdsmæssige konsekvenser for arbejdsudbud, uddannelse mv. og betydning for de offentlige finanser og ulighed.
- Har forsket i betydningen af skatter i en global verden med høj mobilitet af kapital og virksomheder og konsekvenserne af samarbejde mellem forskellige landes skattemyndigheder.
- Har forsket i betydningen af valutaregimer for den makroøkonomiske stabilitet og for samspillet mellem arbejdsmarkedet og valg af valutakursregime.
- Er medlem af Skattelovrådet og har tidligere været medlem af Skattekommissionen 2008-2009. Har været medlem af Konkurrencerådet fra 2005-2015 og medlem af bestyrelsen for SFI fra 2013-2017. Har siden 2015 siddet i bestyrelsen for Jyske Invest og udtaler sig af den grund ikke om forhold på de finansielle markeder.
- Forsker i globalisering, EU, økonomisk vækst, digitalisering, produktivitet, virksomheders vilkår og beskatning.
- Har med sin forskning bl.a. vist, at fire ud af 10 arbejdstimer i Danmark kan automatiseres med den teknik, der er til rådighed i dag.
- Medlem af forskellige regeringsnedsatte udvalg: Disruptionrådet, Konkurrencerådet og tidligere medlem af Produktivitetskommissionen.
- Podcasts med Philipp Scröder: ”Robotterne kommer” og ”Robotterne kommer 2 – en fremtid med automatisering”
Professor i økonomi,
Aarhus BSS
Mobil: 2964 9720
Fastnet: 8716 3109
E-mail: apd@econ.au.dk
- Forsker i integration og beskæftigelse af indvandrere, udsatte boligområder og kriminalitet
Forskningsresultater:
- Flygtninge påvirker valgresultater. I provinsen fører flygtningebosætning til politisk højredrejning. Koncentration af flygtninge i storbyer vil medføre mindsket indvandrerskepsis.
- Indvandrermænd finder de første år job gennem landsmænd. Således kan det være en fordel at bo i en ghetto.
- Kriminalitet smitter i boligområder. Indvandrerdrenge bliver mere kriminelle af at vokse op i områder med høj ungdomskriminalitet.
Nyheder om Anna Piil Damms forskning:
Lektor i statskundskab,
Aarhus BSS
Mobil: 3022 2479
Fastnet: 8716 5889
E-mail: froelund@ps.au.dk
- Har forsket i danskernes holdninger til indvandring i snart 20 år, herunder betydning for valg af politisk parti. - Har stor erfaring med udenlandske data på samme område. - Arbejder med, hvordan holdninger til indvandring påvirker holdninger til velfærdsydelser. |
Professor i statskundskab,
Aarhus BSS
Leder af TrygFondens Børneforskningscenter
Mobil: 6166 6501
E-mail: simon@ps.au.dk
- Forsker i ledelse, læring og trivsel i folkeskolen
- Har med sin forskning blandt andet vist, at tolærerordninger styrker elevers læring, men ekstra undervisningstid er mere effektivt.
- Er formand for regeringens kommission, der skal se på en ny læreruddannelse og medlem af Undervisningsministeriets rådgivningsgruppe for evaluering af nationale tests. Var i 2009-13 medlem af formandsskabet for Rådet for evaluering og kvalitetsudvikling af folkeskolen.
- Nyheder om Simon Calmar Andersens forskning:
Pressede lærere vælger Anders frem for Ahmed
Professor i offentlig ledelse,
Aarhus BSS
Leder af Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse
Mobil: 3158 7780
E-mail: lotte@ps.au.dk
Twitter: @LBoghAndersen
- Forsker i offentlig styring og ledelse.
- Har rådgivet regeringen vedrørende ledelses- og kompetencereformen.
- Var medlem af Ledelseskommissionen 2017-2018.
- Har lavet mange undersøgelser af, hvordan ledelse påvirker motivation og målopfyldelse i private og offentlige organisationer.
- Forsker også i styring og styringsparadigmer samt politisk ledelse.
Lektor i international politik,
Aarhus BSS
Mobil: 2085 6551
Fastnet: 8716 5613
E-mail: brun@ps.au.dk
- Forsker i:
- Medlem af Dansk Institut for Internationale Studiers udredningsarbejde om udviklingen af EU’s fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik og dets betydning for det danske forsvarsforbehold
Leder du efter en ekspert til din historie, eller søger du information om nyheder. Så kontakt vores pressekonsulenter for hjælp.