Smart Home Living Labs

Smart Home Living Labs er et forskningsbaseret udviklingsforløb med fokus på digitale forretningsmodeller for virksomheder inden for Smart Home feltet.

I hvert Living Lab forløb deltager 10 virksomheder, der repræsenterer forskellige brancher i det såkaldte Smart Home økosystem. Det kan være producenter, grossister, leverandører, it-udviklere eller serviceorganisationer – alle virksomheder, der har en rolle i Smart Home værdikæden. I kommer således ikke til at arbejde med virksomheder inden for jeres egen branche eller konkurrenter.

Sammen med de 9 andre virksomheder vil din virksomhed lære, hvad et Smart Home økosystem er, og I vil få mulighed for at udvikle en strategi og forretningsmodel for, hvordan I kan agere i dette økosystem og finde jeres rolle.

Vælg mellem fire Living Lab-forløb

I 2019 har vi fire forløb, du kan vælge imellem.

1. 9. april, 1. maj, 23. maj og 17. juni 2019.
  2. 11. september, 8. oktober, 12. november og 26. november 2019.
  3. 18. september, 22. oktober, 5. november og 4. december 2019.
  4. 25. september, 29. oktober, 21. november og 11. december 2019.

Alle dage kl. 09.00-16.00.

Forskningsbaseret udviklingsforløb

Udviklingsforløbet består af 4 heldags workshops med hjemmeopgaver imellem de forskellige workshops. I skal påregne at bruge ca. 150 timer på forløbet fordelt på det antal medarbejdere, som din virksomhed inddrager i forløbet. Dette vil blive beskrevet i en aftale mellem Aarhus Universitet og din virksomhed.

Da udviklingsforløbet er en del af et forsknings- og udviklingsprojekt finansieret af Industriens Fond, kan vi tilbyde din virksomhed dette spændende forløb til en samlet pris på 10.000 kr. I kan tilmelde op til 6 medarbejdere til et forløb.

Living Labs udbydes af Institut for Virksomhedsledelse. Førende forskere inden for Smart Home feltet vil deltage i forløbet, der vil blive faciliteret af erfarne konsulenter fra Alexandra Instituttet.

Udbytte

Smart Home Living Labs giver indblik i forbrugerens behov og markedets forandringer, giver hurtig feedback fra eksperter og brugere og sørger for, at du som deltager vender hjem med brugbare værktøjer til bruger- og markedsrettet forretningsudvikling. Living Lab’et er et intenst innovationsforløb for virksomheder, som allerede leverer og producerer produkter og services til smart homes samt virksomheder, der i fremtiden skal ind på dette marked for at bevare deres markedsposition.

Smart Home Living Lab bygger på fire centrale komponenter, som er gennemgående i forløbet:

1. Brugerindsigt: Gennem dataindsamling ved Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus BSS får deltagerne målrettet indblik i slutbrugerens behov, adfærd og ønsker.
  2. Værktøjer til co-creation: Virksomhederne opnår værktøjer til udvikling af produkter og services sammen med relevante slutbrugere.
  3. Multi-stakeholderdeltagelse: Udvikling af produkter og services sammen med relevante samarbejdspartnere og interessenter.
  4. Stategier og forretningsmodeller

Kursus