Nyheder


19.10.2018 | Erhverv og økonomi, Podcast

Danske råstoffer - Tillid

PODCAST - Danskerne hører til de mest tillidsfulde folk i hele verden. Det er et råstof, som udvindes i mødet mellem danskere. Professor Gert Tinggaard Svendsen fortæller, hvorfor vi bør være særligt stolte af verdensmesterskabet i tillid, og hvorfor vi skal passe på ikke at sætte det over styr.

10.10.2018 | Samfund og politik

Mænd med store muskler ønsker ulighed i samfundet

Fysisk styrke og politiske holdninger hænger sammen blandt mænd, men ikke blandt kvinder. Ny forskning fra Aarhus BSS viser, at urinstinkter påvirker mænds politiske overvejelser.

24.09.2018 | Erhverv og Strategi

Robot finder ideer på nettet

Robot finder ideer på nettet Ny forskning udvikler algoritme, der hjælper virksomheder med at identificere nye, brugbare ideer i online communities. Når virksomheder eksperimenter med ny teknologi, opstår der imidlertid også en række udfordringer.

13.09.2018 | Samfund og psykologi

Hverken nudging eller framing får os til at droppe bilen

Tror du, at gamification, nudging og framing er banebrydende værktøjer til at ændre folks adfærd? Så tro om igen. Ny forskning fra Aarhus BSS viser, at alle tre metoder er lige ineffektive til store adfærdsændringer.

03.09.2018 | Erhverv og økonomi

Når topchefen er væk, laver kronprinsen om

Et alment behov for at skille sig ud kombineret med et skvæt rockstjerne-attitude betyder, at nytiltrådte topchefer ændrer virksomhedens strategiske kurs. Især når de ligner deres forgænger.

27.08.2018 | Samfund og psykologi

Små børn foretrækker vindere - men undgår dem, som tromler deres vilje igennem

Små børn på bare halvandet år foretrækker de individer, som andre underkaster sig for. Det ligger tilsyneladende dybt i os mennesker at opsøge dem med høj status, sandsynligvis fordi det gennem evolutionshistorien har kunnet give adgang til ressourcer, territorium og partnere at være sammen med dem.

17.08.2018 | Samfund og psykologi

Muskuløse sælgere booster mænds forbrug

Når mænd bliver ekspederet af høje muskuløse mænd, bruger de flere penge og køber dyrere produkter end kvinder. Det gælder især, hvis den mandlige kunde ikke selv er så høj og muskuløs. Den viden kan også bruges i annoncer og anden markedsføring for at øge salget af for eksempel dyre ure og smykker til mænd.

29.06.2018 | Erhverv og økonomi, Podcast

Hvad er god ledelse 4 - Motivér dine medarbejdere

PODCAST - Motiverede medarbejdere skaber resultater. Men hvordan kan lederen arbejde med sine medarbejderes motivation? Og skal man det? Lektor i statskundskab ved Aarhus BSS, Christian Bøtcher Jacobsen fortæller i denne podcast om, hvordan man kan arbejde med motivation.

29.06.2018 | Samfund og politik

Hvor sætter vi krydset, når krisen kradser

LONGREAD - Når vi går fra økonomiske gode tider til dårlige, påvirker det også vores politiske holdninger. Men hvordan og hvor meget? Fire politik-forskere fra Institut for Statskundskab på Aarhus BSS har fra forskellige vinkler undersøgt vores politiske holdningsdannelse i økonomiske nedgangstider. Læs de spændende resultater her.

29.06.2018 | Samfund og psykologi

Forbrugerne har ret - Økologi er sundere

Økologiske varer er 30 procent sundere end konventionelle. Forbrugerne ved det godt. Selv om de ikke ved, hvorfor de ved det. Forvirret? Få forklaringen her.

Viser resultater 51 til 60 ud af 98

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste