Nyheder


09.01.2019 | Erhverv og økonomi

Risikerer elsektoren sin egen ”finanskrise”?

Elselskaberne bliver større og større, konsoliderer sig og krydser grænser. Men kan samfundet tillade elselskaberne at gå konkurs, hvis de trods anstrengelserne ikke formår at drive forretning? Eller er de blevet så vitale for samfundet, at de i realiteten er ”too big to fail”? Ligesom det skete i finanssektoren efter finanskrisen. Ny forskning…

04.12.2018 | Samfund og politik

Klassesamfundet lever – og hvad så?

På trods af en udbredt opfattelse af at klassesamfundet er afgået ved døden, lever danskernes klassebevidsthed i bedste velgående og er stort set uændret de seneste 60 år. Og det er ikke ligegyldigt.

26.11.2018 | Samfund og psykologi

Danske par tøver med hjælp til forholdet

Næsten hvert andet ægteskab i Danmark ender i skilsmisse og mange oplever væsentlige problemer i parforholdet. Alligevel er danskerne tilbageholdende med at søge hjælp, når parforholdet skranter, og den hjælp, der søges, er ofte individuel. Det viser en ny undersøgelse fra Psykologisk Institut på Aarhus BSS.

15.11.2018 | Erhverv og økonomi

Ansatte kritiserer resultatmål, når evalueringen er dårlig

NY FORSKNING - Offentligt ansatte har ofte svært ved at acceptere præmisserne for en resultatmåling, når deres organisation klarer sig dårligt i målingen. Det skyldes en række ubevidste psykologiske barrierer, der har stor betydning for, hvordan især ledere i offentlige institutioner kan bruge målingerne på bedste måde. I værste fald kan værdifuld…

08.11.2018 | Erhverv og økonomi, Podcast

Danske råstoffer - Lykke

PODCAST - Danskerne hører til de mest lykkelige mennesker i hele verden, og det er guld værd for den danske økonomi. Økonomiprofessor Christian Bjørnskov har i en årrække forsket i lykke, og i denne podcast fortæller han, hvad det er, der gør danskerne så lykkelige.

30.10.2018 | Erhverv og Strategi, Podcast

Pc, penge og paragraffer

PODCAST - Mens det digitale tog buldrer derudaf, efterlader det sorte huller i lovgivningen blandt andet de finansielle markeder. Professor Tanja Jørgensen, Juridisk Institut, fortæller her blandt andet om juraen på det alternative lånemarked.

19.10.2018 | Erhverv og økonomi, Podcast

Danske råstoffer - Tillid

PODCAST - Danskerne hører til de mest tillidsfulde folk i hele verden. Det er et råstof, som udvindes i mødet mellem danskere. Professor Gert Tinggaard Svendsen fortæller, hvorfor vi bør være særligt stolte af verdensmesterskabet i tillid, og hvorfor vi skal passe på ikke at sætte det over styr.

10.10.2018 | Samfund og politik

Mænd med store muskler ønsker ulighed i samfundet

Fysisk styrke og politiske holdninger hænger sammen blandt mænd, men ikke blandt kvinder. Ny forskning fra Aarhus BSS viser, at urinstinkter påvirker mænds politiske overvejelser.

24.09.2018 | Erhverv og Strategi

Robot finder ideer på nettet

Robot finder ideer på nettet Ny forskning udvikler algoritme, der hjælper virksomheder med at identificere nye, brugbare ideer i online communities. Når virksomheder eksperimenter med ny teknologi, opstår der imidlertid også en række udfordringer.

13.09.2018 | Samfund og psykologi

Hverken nudging eller framing får os til at droppe bilen

Tror du, at gamification, nudging og framing er banebrydende værktøjer til at ændre folks adfærd? Så tro om igen. Ny forskning fra Aarhus BSS viser, at alle tre metoder er lige ineffektive til store adfærdsændringer.

Viser resultater 41 til 50 ud af 94

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste