Nyheder


06.02.2019 | Samfund og psykologi

Børn med diabetes klarer sig fint i skolen

Danske børn med type 1-diabetes klarer sig i gennemsnit nøjagtig lige så godt i folkeskolen, som deres klassekammerater uden den belastende sygdom. Det viser det hidtil største studie af, hvordan børn med diabetes klarer sig i skolen. Studiet er gennemført på Aarhus BSS i samarbejde med danske og udenlandske forskere.

04.02.2019 | Erhverv og økonomi

Storrumskontorer kan nedsætte arbejdsglæden

Jo flere, man sidder på et kontor, jo sværere er det at samarbejde med sine kollegaer, føle sig godt tilpas og være glad for sit arbejde, viser ny forskning fra Aarhus BSS. Det bør have betydning for, hvordan erhvervsledere angriber kontorindretning fremover, mener forsker bag studiet.

24.01.2019 | Samfund og psykologi, Podcast

Nudging på godt og ondt

PODCAST - Nudging er ikke bare et vidundermiddel. Der er også utilsigtede effekter af nudging. Adjunkt Mette Trier Damgaard, Institut for Økonomi, fortæller i denne podcast, hvad man især skal være opmærksom på, hvis man vil forsøge sig udi disciplinen at nudge.

17.01.2019 | Samfund og psykologi

Forskere kortlægger sammenhænge mellem psykiske sygdomme

Halvdelen af dem, der udvikler en svær psykisk lidelse som depression før de fylder 20, vil også udvikle en angstlidelse i løbet af de næste 15 år. Det er blot ét af de mange resultater, som en ny landsdækkende befolkningsundersøgelse fra Aarhus BSS ved Aarhus Universitet viser om sammenhængene mellem forskellige psykiske sygdomme.

09.01.2019 | Erhverv og økonomi

Risikerer elsektoren sin egen ”finanskrise”?

Elselskaberne bliver større og større, konsoliderer sig og krydser grænser. Men kan samfundet tillade elselskaberne at gå konkurs, hvis de trods anstrengelserne ikke formår at drive forretning? Eller er de blevet så vitale for samfundet, at de i realiteten er ”too big to fail”? Ligesom det skete i finanssektoren efter finanskrisen. Ny forskning…

04.12.2018 | Samfund og politik

Klassesamfundet lever – og hvad så?

På trods af en udbredt opfattelse af at klassesamfundet er afgået ved døden, lever danskernes klassebevidsthed i bedste velgående og er stort set uændret de seneste 60 år. Og det er ikke ligegyldigt.

26.11.2018 | Samfund og psykologi

Danske par tøver med hjælp til forholdet

Næsten hvert andet ægteskab i Danmark ender i skilsmisse og mange oplever væsentlige problemer i parforholdet. Alligevel er danskerne tilbageholdende med at søge hjælp, når parforholdet skranter, og den hjælp, der søges, er ofte individuel. Det viser en ny undersøgelse fra Psykologisk Institut på Aarhus BSS.

15.11.2018 | Erhverv og økonomi

Ansatte kritiserer resultatmål, når evalueringen er dårlig

NY FORSKNING - Offentligt ansatte har ofte svært ved at acceptere præmisserne for en resultatmåling, når deres organisation klarer sig dårligt i målingen. Det skyldes en række ubevidste psykologiske barrierer, der har stor betydning for, hvordan især ledere i offentlige institutioner kan bruge målingerne på bedste måde. I værste fald kan værdifuld…

08.11.2018 | Erhverv og økonomi, Podcast

Danske råstoffer - Lykke

PODCAST - Danskerne hører til de mest lykkelige mennesker i hele verden, og det er guld værd for den danske økonomi. Økonomiprofessor Christian Bjørnskov har i en årrække forsket i lykke, og i denne podcast fortæller han, hvad det er, der gør danskerne så lykkelige.

30.10.2018 | Erhverv og Strategi, Podcast

Pc, penge og paragraffer

PODCAST - Mens det digitale tog buldrer derudaf, efterlader det sorte huller i lovgivningen blandt andet de finansielle markeder. Professor Tanja Jørgensen, Juridisk Institut, fortæller her blandt andet om juraen på det alternative lånemarked.

Viser resultater 41 til 50 ud af 98

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste