Nyheder


29.01.2020 | Samfund og politik

Regler og krav til hjælp kan øge uligheden

Mange af de livsomstændigheder, der skaber behov for hjælp fra det offentlige, gør det sværere at håndtere krav og regler i mødet med velfærdsstaten. Ifølge forskere fra Aarhus BSS risikerer administrative krav og regler derfor at øge uligheden i samfundet.

17.12.2019 | Erhverv og økonomi

Vanskelige verdensmål

For mange små og mellemstore virksomheder er arbejdet med FN’s nu fire år gamle verdensmål stadig meget diffust, selv om det kan blive helt afgørende for deres overlevelse. I fire artikler kan du læse en række Aarhus BSS-forskeres bud på, hvordan virksomhederne kan arbejde med verdensmålene fra henholdsvis et strategisk, psykologisk,…

03.12.2019 | Erhverv og økonomi

Trump ser stort på økonomiens ABC

Den amerikanske præsident Donald Trumps handelspolitik strider i mod al økonomisk forskning og erfaring. Professor i økonomi på Aarhus BSS Christian Bjørnskov forklarer her, hvorfor Trump tager grundlæggende fejl.

15.11.2019 | Samfund og psykologi

Er AI klar til at bestemme over liv og død?

Menneskets moralske kompas peger langt fra i samme retning, og retningen kan desuden skifte alt efter, hvilken situation vi befinder os i. Hvordan overfører vi disse dilemmaer til kunstig intelligens, spørger Aarhus BSS-forskere i et nyt studie.

31.10.2019 | Erhverv og Strategi, Podcast

Gør service til en god forretning

Hør i denne podcast professor René Chester Goduscheit forklare og fortælle, hvad servitization er, hvordan det kan anvendes i praksis, og hvad det kræver af en virksomhed at skifte fokus fra produktion og service som adskilte dele til en samlet forretningsmodel.

25.10.2019 | Samfund og psykologi

Psykisk syge dør mange år tidligere end andre

Ny forskning fra Aarhus BSS bekræfter, at personer med psykiske lidelser har en større risiko for en for tidlig død. En sammenligning med den generelle befolkning viser, at den forventede levealder for mænd og kvinder med psykiske lidelser i gennemsnit er henholdsvis 10 og 7 år kortere.

23.10.2019 | Samfund og psykologi

Danskerne har fået nye naboer

Ny analyse fra TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus BSS viser, at ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i løbet af de seneste 30 år er begyndt at bo mere blandet med resten af befolkningen. Til gengæld lever de rigeste og fattigste danskere i dag mere adskilt.

03.10.2019 | Samfund og politik, Podcast

Mangfoldighed på jobbet

PODCAST - Forskelsbehandling på det danske arbejdsmarked praktiseres stadig i stor stil. Hør i denne podcast professor i virksomhedsledelse Anders Ryom Villadsen fortælle, hvorfor diversitet kan betale sig, og hvordan man kan arbejde med ubevidste fordomme.

25.09.2019 | Erhverv og økonomi

Europæisk vind kan forsyne hele verden med el

Der er rigeligt med plads i Europa til at opstille langt flere vindmøller på land, end man faktisk gør. Også uden at genere mennesker, dyr og natur. Et nyt internationalt forskningsprojekt funderet på Aarhus BSS i Herning viser, at potentialet er gigantisk.

18.09.2019 | Samfund og politik

Samtale-demokrati kan begrænse polarisering

Borgere kan afværge polarisering og være garanter for fornuftige politiske beslutninger. Læs her hvordan.

Viser resultater 11 til 20 ud af 98

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste