Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg søge 5+3, 4+4 eller 3+5 ordningen?

Hvis du har en 2-årig kandidat på 120 ECTS kan du søge 5+3 ordningen. Hvis du har mindst 60 og maks 90 ECTS fra en relevant kandidat uddannelse, kan du søge 4+4 ordningen. Hvis du har en relevant bachelorgrad kan du søge 3+5 ordningen.

Kan jeg søge ind på mere end et ph.d.-program?

Hvis du ikke har forskellige projektbeskrivelser til hvert ph.d.-program, skal du kun sende ansøgningen til ét program. Hvis PhD skolen vurderer, at ansøgningen passer bedre på et andet program, vil ansøgningen blive bedømt af det relevante programudvalg. Hvis du har forskellige projektbeskrivelser, kan du godt lave mere end en ansøgning. Af systemtekniske årsager bedes du oprette ansøgningerne med forskellige mailadresser.

Kan jeg søge med mere end en projektbeskrivelse?

Ja, hvis du har forskellige projektbeskrivelser, kan du godt lave mere end en ansøgning. Af systemtekniske årsager bedes du oprette ansøgningerne med forskellige mailadresser.

Er det obligatorisk at foreslå en vejleder?

Det er ikke nødvendigt at kontakte en potentiel vejleder før der søges. Projektet vil blive tilknyttet vejledere hvis ansøgningen accepteres. Feltet er der blot, så ansøgerne har mulighed for at foreslå en vejleder, hvis de finder en person, der er særlig relevant for deres projekt. 

Er det obligatorisk at uploade skriftlige anbefalinger?

Nej, det er ikke obligatorisk at uploade skriftlige anbefalinger. Dette er blot en mulighed for de ansøgere, der måtte ønske det.

Hvor mange anbefalinger skal jeg indsende?

Det er ikke obligatorisk at medsende anbefalinger. Du har dog mulighed for at medsende op til tre anbefalinger og/eller skrive op til tre mail adresser på anbefalere (systemet vil så skrive til dem og bede om en anbefaling)

Kan jeg selv uploade anbefalinger?

Ja, du kan uploade op til tre anbefalinger.

Hvordan uploader jeg supplerende information til min ansøgning?

I ansøgningsskemaet nedenfor finder du feltet “other information to consider” (yderligere information), hvor du kan uploade et supplerende dokument til din ansøgning.

Hvorfor skal mine eksamensbeviser og karakterudskrifter være samlet i én pdf fil?

Hvis du uploader mere end én fil i feltet til eksamensbeviser og karakterudskrifter i ansøgningsformularen, overskriver du de(t) dokument du lige har uploadet i samme felt. Derfor skal du samle filerne med eksamensbeviser og karakterudskrifter til én pdf fil og uploade den. 

Hvilken dato skal jeg skrive som startdato?

Indskrivning følger det akademiske år. Hvis du søgte i efteråret, forventes du at kunne starte 1. februar. Hvis du søgte i starten af året, forventes du at kunne starte 1. september.

Er det obligatorisk at tage en sproglig test for at kunne ansøge?

Nej, Aarhus BSS Graduate School stiller ikke krav om en sproglig test, for at du kan ansøge. Fremragende kommunikationsevner på engelsk anses dog for væsentlige, og ansøgeren skal kunne læse, skrive og tale akademisk engelsk flydende. Engelsk sprogkrav kan sammenlignes med minimum TOEFL 83 eller IELTS 6,5, og svarer til gymnasieniveau B.

Ph.d.-administrationen kan til enhver tid i rekrutteringsprocessen anmode ansøgere om at dokumentere deres færdigheder i engelsk, hvis dette skønnes nødvendigt. Dette vil ofte være i form af interview.

Hvordan skriver jeg karaktergennemsnittet for både min bachelorgrad og kandidatgrad, når der kun er ét felt i ansøgningsskemaet?

Du skriver blot begge karakterer i feltet sådan her: bachelor/kandidat, fx “7/10”. Brug dit eget universitets karakterskala, når du skriver karaktererne.

Hvad betyder “meritoverførsel”, og hvordan udfylder jeg feltet?

“Meritoverførsel” er et valgfrit felt, som du kan udfylde, hvis du mener, at du er berettiget til meritoverførsel for et antal måneder, du har læst udover dit adgangsniveau. Du skal oplyse og begrunde hvor mange måneders meritoverførsel, du mener, du er berettiget til.

Hvad gør jeg hvis min referent ønsker at sende anbefalingen direkte til ph.d.-skolen?

Du skriver deres mailadresse ind i ansøgningsformularen, hvorefter systemet vil sende en anmodning om en anbefaling.

Hvordan søger jeg et ph.d.-stipendie?

Når du ansøger gennem den åbne ansøgningsrunde, søger du også automatisk om et stipendie ved Aarhus BSS Graduate School.

Hvornår kan jeg forvente svar på min ansøgning?

Du kan forvente svar på din ansøgning ca. to måneder efter ansøgningsfristens udløb. Læs mere om bedømmelsesproceduren her.  

Hvor mange ECTS skal jeg tage under ph.d.-uddannelsen?

Ifølge ph.d.-bekendtgørelsen skal man tage ph.d.-kurser for 30 ECTS i løbet af ph.d.-uddannelsen.