Ægtepar på MBA-studie sammen

Lederjob, familieliv og en krævende MBA-lederuddannelse. Hvis du så topper det med et arbejde i Polen, bopæl i Nykøbing Falster og det faktum, at din bedre halvdel også læser selvsamme MBA på Aarhus BSS på samme tid - ja så har du hverdagen for ægteparret Allan Romerlund og Signe Skovgaard.

10.10.2019 | MBA

Ægteparret kunne i juni 2019 sætte et punktum sammen for deres MBA-rejse.

”Vi er stadig lykkeligt gift, og hvis vi kan, kan alle få det til at gå op. Det handler om at sætte sig et mål og nå det”, siger Signe Skovgaard, som til dagligt arbejder som afdelingsleder hos Guldborgsund Kommune.   

De fremhæver også, at forventningsafstemning, et godt bagland og nogle fantastiske bedsteforældre har været stor del af opskriften på, at alt har kunnet falde i hak.

300-1.000 km tur/retur

Parret tog uddannelsen på fire år med et halvt års pause. De udnyttede fleksibiliteten ved at tage fag i deres tempo. Typisk to fag per semester. Transporttid var der nok af. Allan har arbejdet som Business Process Manager hos BIC Electric i Polen de to sidste år af studiet, imens parret har haft deres fælles hjem og adresse i Nykøbing Falster.

”Vi har udnyttet turene til og fra Aarhus til forberedelse eller på at vende undervisningen. Vi har været opslugt af den nye viden. Det har også været en fordel for os, at vi har kunnet diskutere stoffet, mens det var friskt i erindringen, siger Allan Romerlund.

Nul ’Game of Thrones’

De er enige om, at det har været en udfordring at få det hele planlagt.

”Når semestret startede, vidste vi, hvem der skulle passe vores to piger, når der var undervisning, og hvordan vi kunne få hele weekender til at læse til eksamen. Den løbende læsning tog vi så lidt hen ad vejen. Vi havde ikke faste planer for, hvor mange timer vi brugte, og hvornår vi læste, men vi brugte den tid, vi havde. Allan læser bedst om aftenen, imens jeg er bedst om morgenen, men der var nul ’Game of Thrones’, fortæller Signe Skovgaard.

”At være ægtepar kunne vi også udnytte. Når den ene var presset på arbejde, kunne den anden tage over og omvendt. Vi var ikke igennem, før sidste mand var med”, siger Allan Romerlund.

Investeringen værd

”Det har ikke været lige sjovt hele tiden, men vi ville ikke have været det foruden. Vi ser det som en investering, som vi fortsat forventer os meget af. Vi har fået styrket vores faglighed, og MBA-uddannelsen har været stærkt medvirkende til, at vi sidder i de jobs, vi gør i dag”, siger Signe Skovgaard.

”Vi er især blevet mere bevidste om, hvordan beslutninger spiller ind på hele organisationen. Vi har fået redskaber til at komme rundt om alle siloerne, som er i en organisation. Og vores ægteskab er blevet trykprøvet. Vi har lært meget om hinanden undervejs. I dag har vi hinanden at spare med på et nyt fagligt plan”, afslutter Allan Romerlund.  

Navne