Du er her: Aarhus BSS Efteruddannelser Masteruddannelser Master i narkotika- og alkoholindsatser

Master i
narkotika- og
alkoholindsatser

ET NIVEAU HØJERE

Et uddannelsesløft på rusmiddelområdet

Inden for de senere år har der i stigende grad været fokus på nødvendigheden af et uddannelsesløft på rusmiddelområdet. Masteruddannelsen i narkotika- og alkoholindsatser er baseret på højt kvalificeret international undervisning og udviklet i samarbejde med Avogadro University i Italien, Middlesex University i England, Universidad Miguel Hernández og Center for Rusmiddelforskning, der er et tværfagligt forskningscenter ved Aarhus BSS.

Uddannelsen er for dig, der har praktisk arbejdserfaring inden for området og som ønsker at bygge ekstra teoretisk forskningsbaseret viden oven på.

Inden for narkotika- og alkoholområdet vil uddannelsen opkvalificere dig til at:

• Implementere og lede indsatser
  • Kritisk vurdere forskning, politiske beslutninger og praksis
  • Evaluere, monitorere og vidensdele
  • Styrke din evne til at formidle ideer til forskellige målgrupper

Målgruppe

Uddannelsen retter sig mod dig, der arbejder inden for narkotika- og alkoholområdet. Organiseringen af området i Danmark er kompleks og indbefatter en række institutioner med forskellige opgaver. Målgruppen er derfor ansatte på en række forskellige områder:

• det sociale område (personer med ansvar for indsatser på området - både på kommunalt og nationalt plan, socialarbejdere, personer i undervisningsstillinger)
  • behandlingsområdet (ledere og misbrugsbehandlere i både ambulant- og døgnbehandling)
  • det frivillige område (ledere og medarbejdere på væresteder, gadeplansprojekter og herberger)
  • sundhedsområdet (personer med ansvar for indsatser på området - både på kommunalt og nationalt plan, sygeplejersker/gadesygeplejersker, offentligt sundhedspersonale, personer i undervisningsstillinger)
  • retshåndhævelsesområdet (socialrådgivere, funktionærer i Direktoratet for Kriminalforsorgen, behandlingskonsulenter i fængsler og arresthuse

Book en vejledning

Du kan booke en vejledningssamtale via telefon eller fremmøde. Vi vejleder om uddannelsesvalg, adgangskrav mv. i forhold til din baggrund. Skriv gerne i bookingen, hvad du ønsker at tale med os om, så vi kan forberede os inden mødet. Har du praktiske spørgsmål om deadlines, priser mv., kan du kontakte Student Services.

Book en vejledningssamtale

Ask Aarhus BSS Student Services
Mail: studentservices.bss@au.dk
Tlf: 8716 4026
Se åbningstider

Studieleder
Bagga Bjerge
Mail: bb.crf@psy.au.dk

Fakta om Master i narkotika- og alkoholindsatser

Ansøgningsfrist: 3. maj 2021
Vi har åbent for efteroptag til forårets enkeltfag. Ansøg senest 8. januar.
Studiestart: September 2021
Varighed: 2 år på deltid
ECTS: 60 point
Adgangskrav: Relevant bachelor eller tilsvarende
Økonomi: fra 70.000 kr. for hele uddannelsen og fra 17.500 kr. for første semester.
Læs mere om økonomi

Modtag information

Ønsker du en brochure eller mailopdatering om efter- og videreuddannelse?

Er du Master-studerende?

Find studieinformation, link til Blackboard osv.

For indskrevne studerende
Brochure om Master i Narkotika- og alkoholindsatser