Du er her: Aarhus BSS Alumner Bliv mentor / mentee Det siger tidligere mentorer

Det siger tidligere mentorer

Siden mentorprogrammets opstart i 2006 har mange alumner deltaget som mentorer og gjort en forskel for studerende.

Vi anerkender denne indsats, når vi uddeler prisen som Årets mentor. En mentor, der har haft et særligt stort engagement i at støtte deres mentee(s). Det er de studerende, der nominerer deres mentor.

Årets mentor kåres og modtager et diplom ved det afsluttende arrangement.

Æresmentor 2017

De studerende holder mig skarp

Jette Ditlev har været mentor i 10 år, og hun brænder stadig for at være med i ordningen.

 Portræt af Jette Ditlev

Mød alumne og æresmentor, Jette Ditlev, der har været en del af ”Aarhus BSS Mentor100”, lige siden programmet startede op for 10 år siden. I 2017 blev hun kåret til æresmentor som en anerkendelse for sit store arbejde med at guide, støtte og udfordre de studerende. I januar 2018 åbner Aarhus BSS op for et nyt mentorforløb, og Jette Ditlev er ikke i tvivl om, at hun skal være med igen.

Du får mere, end du giver

Til dagligt driver Jette Ditlev sin egen rådgivningsvirksomhed, Ditlev Consulting, der arbejder indenfor ledelse, strategi, salg og innovation, og sideløbende er hun lektor. Dertil har hun nu været mentor for i alt 10 kandidatstuderende. ”Jeg får så meget glæde og energi af at være sammen med de studerende”, siger Jette Ditlev, der også bruger den indsigt, hun får i unge mennesker gennem sine mentees, i sit konsulentarbejde.

”De stiller mig spørgsmål, som tvinger mig til at reflektere over mit liv og mine egne valg, og som inspirerer mig i udviklingen af mine konsulentydelser og min rådgivning”. I rollen som mentor handler det om at støtte de studerende i at finde ud af, hvad de vil og kan, og hvordan de kommer derhen.

”Det er processen, det handler om, og den proces, som jeg sætter i gang hos de unge mennesker, minder på mange måder om den proces, jeg sætter i gang hos mine kunder, for eksempel i ledersparringer”, fortæller Jette Ditlev.

”Inspirationen går begge veje i et mentorforløb, og jeg får personligt mere, end jeg giver. De studerende holder mig skarp”, fortsætter hun.

Alle møder er forskellige

Blandt hendes mentees er hun kendt for at være skarp, ligefrem, passioneret, kompetent og sjov, og det er disse egenskaber, der har været med til at gøre hende fortjent til titlen som æresmentor. Selvom hun har været med i 10 år i træk, er det aldrig blevet ensformigt.

"Mennesker er forskellige, og mine mentees har alle været i vidt forskellige situationer, så der er ikke to møder, der har været ens”, siger Jette Ditlev.

Der er temaer, der går igen i de fleste mentorrelationer såsom jobsøgning, motivation og kompetenceafklaring, selvudvikling og karriereveje. Det afhænger dog meget af den enkelte person, hvilke temaer, der fylder mest, og hvordan de fylder.

”Nogle føler sig ekstremt pressede og har brug for støtte til at balancere fritid og læse/arbejdstid, mens andre har brug for hjælp til at få skabt sig et netværk, eller til at lande det første job”, siger Jette Ditlev.

Som mentor spiller man en vigtig rolle i at bygge bro mellem de studerende og erhvervslivet, men ”i bund og grund handler det om, hvordan de hænger sammen som menneske, og det er ekstremt givende at støtte dem i den proces,” siger hun. 

Årets Mentor 2016

Helle Haugaard Glyø
HD 1987 og HDO 1991

Helle Haugaard Glyø har udvist stort engagement og indlevelse i at støtte og guide en kandidatstuderende på hendes karrierevej.  

Mentee-udtalelse
“Allerede ved det første møde blev jeg udfordret og skubbet til, hvilket var noget jeg helt sikkert havde brug for. Helle har været en mentor, som har taget hensyn til mig og hvordan jeg havde brug for hjælp, samtidig med at hun hele tiden har guidet mig til at finde løsninger af mig selv.”

  
        Portrait of Helle Haugaard Glyø                                                              

”Helle har været støttende og har hjulpet mig til at indfri flere af mine mål, heriblandt et nyt studiejob, ansøgninger til praktik mm.

Hun har givet mig et skub i den rigtige retning, når jeg havde brug for det og været opmuntrende, når tingene lykkedes.”

Årets Mentor 2015

Søren Kamp Nørbæk
Cand.jur 2005

 Søren Kamp Nørbæk has shown great dedication and commitment to supporting and guiding a Master’s student on her career path.

Mentee-udtalelse
“Allerede efter første møde med Søren til opstartsdagen blev et af målene for vores forløb fastsat; vi skulle arbejde på, at jeg kunne få et stud.jur. job. Der var dog langt fra tale om nogen afgrænsning af vores samarbejde, og jeg blev hurtigt klar over, at jeg kunne spørge om hvad som helst, og at jeg kunne komme til ham med alt.

 

                        Portræt af Søren Kamp Nørbæk

I løbet af mentorordningen har Søren været en mentor, der ikke blot har givet mig svarene efter behag. Når vi har haft vores møder, får han mig inddraget i løsningerne og svarene på mine spørgsmål. På en måde giver han mig rammerne for en løsning, hvor jeg så selv skal prøve at arbejde og tænke mig frem til den. Derudover har jeg virkeligt sat stor pris på hans engagement, han har virkeligt vist interesse, og gjort alt hvad han kunne for at hjælpe mig.

Søren har hjulpet mig med en personlig og faglig
udvikling, men også givet mig indblik i
erhvervslivet, og her håber jeg på at kunne tilegne
mig en del af den coolness, som han i høj grad besidder, og som det kræves i det ”ubarmhjertige” erhvervsliv. Nå ja, så har jeg fået et job som stud.jur. hos et af de førende advokathuse her i landet, og Søren har for alvor hjulpet med at få sparket min karriere i gang inden for juraen, og det vil jeg altid være ham taknemmelig for.”

Årets Mentor 2014

Silke Balling
Cand.ling.merc. 2008

Silke Balling has shown great dedication and commitment to supporting and guiding a Master’s student on her career path.

Mentee-udtalelse
Silke has been very helpful and very attentive to my needs. I just landed a great internship and I really believe that I could not have done it without her. She helped me map my competencies, put together my resumé and write killer job applications.

                            Portræt af Silke Balling

She has been tough to me when she had to, urging me on when I needed it and applauding me when I deserved it. We have met up many times, and I always look forward to seeing her.

Silke is not only an inspiration professionally, she's also a really kind and genuine person who is nice to be around. She has given me some great advice and made me feel very confident about myself, both in a professional context and as a
person.

I signed up for the mentor program because I wanted to have a person with relevant work experience who could help me with my studies, my internship and my future career. In Silke, I got all of that, but I also got a friend. I am really happy that I got paired up with Silke.

I feel confident that we will keep on meeting up - I am no way done learning from her. From the bottom of my heart, I really believe that there is no better mentor out there than Silke. She deserves, more than anyone, to be awarded this year's AU mentor. All students should have their own Silke.

Årets Mentor 2013

Jørn Fogh
HD(o) 2007, e-MBA 2012

Jørn Fogh has shown great dedication and commitment to supporting and guiding a Master’s student on her career path.

Mentee-udtalelse
’’Jørn har gennem hele forløbet udvist utroligt engagement og et oprigtigt ønske om at hjælpe mig på alle de måder, han har set muligt. Han har åbnet sit netværk for mig, hvilket har ført til mange (6) utrolig indsigtsgivende møder med spændende personer fra forskellige brancher og med forskellige jobprofiler.


                                  Portræt af Jørn Fogh

Hans netværk er uvurderligt og jeg føler nu også, at han har gjort det til mit netværk. Jeg har mødt personer, jeg i fremtiden vil kunne sparre med, bl.a. hvis jeg ønsker at starte egen virksomhed, eller hvis jeg ønsker jobs indenfor nogle bestemte brancher.’

Jørn har inspireret mig med sin store forretningsindsigt, vindende personlighed og indstilling.

Gennem vores mange mentormøder har han givet mig et grundlag for at træffe
de rigtige beslutninger både med hensyn til emne og virksomhed for kandidatafhandling, definition af mine karrieremål, min fremtidige arbejdsplads og fremtidige
job etc. Han har desuden hjulpet mig med bl.a. hvordan man får karriere og familie til at hænge sammen, forhandlingsteknikker, præsentationsteknikker og konflikthåndtering blot for at nævne nogle få af de emner, som vi har diskuteret."