Du er her: Aarhus BSS Samarbejde Kurser og netværk Temamøde: Succes med eksport i SMV'er

Temamøde:

Succes med eksport i SMV’er

- hvad er bestyrelsens rolle?

Succes med eksport – hvad skal der til?

Eksport kan være afgørende for at kunne øge afsætningen af virksomhedens produkter og dermed væksten og skabe en større afsætning i SMV’er. Mange SMV’er har fortsat et uudnyttet eksportpotentiale, som bestyrelsen kan være med til at dyrke. Men hvad skal der til, for at virksomheden kan blive en succesfuld eksportvirksomhed? Det spørgsmål har professor Philipp Schröder og CEO Thomas Klausen svarene på.

Eksportstrategi – bestyrelsens rolle?
Hvis vi ved, hvad der skal til for at gøre en virksomhed til en succesfuld eksportvirksomhed, hvordan får bestyrelsen så lagt en eksportstrategi og sikrer, at den lykkes? Det diskuterer du med dit netværk af bestyrelseskolleger, og vi deler efterfølgende vores erfaringer.

Oplægsholdere

Professor Philipp Schröder, Tuborg Research Centre for Globalisation and Firms, Aarhus BSS har sammen med Eksportforeningen udviklet Eksportens DNA®, som er Danmarks første videnskabeligt beviste og praktiske opskrift på, hvordan virksomheder får succes med eksport. Philipp Schröder sætter i sit indlæg fokus på, hvad der skal til for at lykkes med eksport i SMV’er.

Thomas Klausen er CEO i virksomheden Hoyer, der i 2017 modtog Eksportforeningens pris som Exporter of the Year. Hoyer leverer elektromotorer i hele verden og modtog bl.a. prisen på grund af stor eksportvækst bundet i stor forståelse for forretning, kunder og markeder. I indlægget fortæller Thomas Klausen, hvad de har gjort for at lykkes med eksport.

Eksportkreditfonden fortæller om de mange muligheder for at få støtte til SMV’ernes eksportaktiviteter.

Program

15.00-15.30

Kaffe, te og kage

15.30-16.30

DNA’et fra danske virksomheder med international succes Philipp Schröder

16.30-16.45

Kaffepause

16.45-17.30

Exporter of the Year – hvad skal der til? Thomas Klausen

17.30-18.00

Eksportkreditfonden – hvordan kan vi understøtte jeres eksportplaner?

18.00-18.45

Workshop: Bestyrelsens rolle? Mette Neville

18.30-19.30

Networkning og let anretning